Jag och Ben/Scott

Jag har precis hittat Felicity i tablån igen. Lyckan är total. Är det någon jag är tröstlöst förälskad i så är det karaktären Ben i just Felicity. En mer charmig och go kille måste det vara nästan omöjligt att få tag på. Jag inser att mina eftermiddagsvanor börjar urarta totalt när jag sitter och tittar på TV. Men det är ju liksom Felicity.

Råkade se några tidigare osedda avsnitt av programmet förra hösten och slungades direkt tillbaka i alla känslor som rör runt inom mig när jag ser den. Det var bara några få avsnitt som utspelade sig efter att de gått ut college. Det började med att Felicity och Ben gjorde slut. Jag grät. Två minuter in i avsnittet satt jag med tårarna rinnande ner för kinderna. Det är verkligen min serie.

Var inne på Scott Speedmans hemsida för att få njuta av hans uppsyn lite mer. Verkar som att han varit med i någon film också. Kanske måste bese dessa filmer bara för det.

Jag rekommenderar

Det bästa idag har varit min mellanmålssmoothie. Med paprika. Det låter kanske konstigt, men den var sååå god.

- en halv paprika
- frysta hallon
- 1,5 dl lättyoghurt med vaniljsmak
- någon matsked linfrön
- en nypa salt
- ev. lite honung

Mixade med kärlek och min stavmixer.

Jag tror att den kan komma att bli en god vana - för att citera någon dålig reklam för typ flingor.

Svalboet

Förutom att träden utanför mig har knoppat sedan jul, finns ett annat tydligt vårtecken att finna väldigt nära min lägenhet. I luftintaget under fönsterbläcket har svalorna börjat komma till liv igen. De snackar ganska mycket på dagarna. De har bott där sedan länge, men det går i perioder hur mycket man hör av dem.

Om man föds som något annat i sitt nästa liv är jag ganska säker på att det är min farfar som har flyttat in där. Jag tror att han skulle kunna ha återfötts som en svala. Sen flyttade han in där för att hålla lite koll på mig.

På somrarna när jag var liten var vi ofta på deras landställe i Ångermanland, precis vid Ångermanälven. Där var det mycket svalor och när jag hör svalor skrika ljusa sommarkvällar tänker jag mycket på det där stället. Det är klart att han är en svala som ger mig antydningar om huruvida det kommer att regna eller inte. Hoppas det inte regnar idag.


Fem centimeter

Så har det till slut hänt. Idag var jag 5 cm ifrån att få ett blött flak av snö över mig. 5 cm. En lillfingerslängd ungefär. Det här vädret är det absolut värsta. Man tvingas gå mitt i gatan för att försäkra sig om att inte bli träffad av något. Igår när jag lufsade hem genom stan var det nog just under noll, blankisen hade smält lite och behöll sedan en ganska fin form - perfekt blankis. Jag undgick att halka, men såg en kvinna som vacklade för varje steg.

Jag är glad att:

- jag inte lider av benskörhet
- jag inte har extremt dåligt balanssinne
- jag inte behöver släpa något genom snömodden
- jag kan spendera större delen av dagen inomhus :-)

Receptplock

I somras fick jag en liten studentkokobok. En budgetvariant med budgetrecept av den enkla sorten. Har aldrig kommit på att använda mig av den. Tills nu. Föra veckan gjorde jag ett limelaxrecept från den, igår blev det falukorv i ugn (som jag aldrig gjort förut, men som ju faktiskt är riktigt gott) och idag blir det en kycklinggryta därifrån. Jag vet inte om jag har lite för mycket tid och att det är därför jag hinner läsa igenom gamla receptböcker för att hitta godbitarna. Men jag känner mig lite inspirerad att göra sånt som jag inte har gjort, och ja, jag har ju tid också. Har till och med gjort ett menyförslag för veckan. Det är riktigt bra för mig. Jag har en tendens att få återfall i köttfärssåsträsket om jag går till affären utan att ha en plan för vad jag ska äta. Och jag har liksom tröttnat lite på köttfärssås, även om det är en fin gammal klassiker.

Jag lagar mat varje dag och köper väldigt sällan halvfabrikat. Men jag kan nog inte klassas som en hängiven eller duktig matperson ändå. Jag är nog lite mer av husmorstypen. En som gör det och gör det helt ok, men som inte direkt tar ut svängarna bland sparrisar och oxfiléer eller smörslungade kantareller. Det är mer husmorsmat på mina menyer, även om det förvisso kan innebära Quesadillas eller falaffel. Men mer avancerat än så är det sällan.

Fick för övrigt en köttermomerer i julklapp som jag inte har hunnit använda men som jag väldigt mycket ser fram emot att få använda. Kanske blir någon liten kyckligfilé i ugn snart. Det är ju förhållandevis enkelt, särskilt med köttermometer. Hur har jag någonsin klarat mig utan den...?

Prima ballerina

Jag har precis avnjutit en proteindrink som skulle smaka choklad enligt förpackningen. Den var precis så otäck som man skulle kunna ha gissat. Men om det hjälper mig att bygga lite muskler får det väl vara värt det.

Har varit på första balettklassen idag. Det var riktigt storslaget. Tror att det kommer att hjälpa mig i alla andra danser också eftersom balett är grunden till så mycket, bland annat jazzen. Jag kände igen de flesta rörelserna, men det kändes bara så mycket lättare när man fick en bra teknikgenomgång av någon som verkligen kan det här. 

Dessutom lyckades jag och L komma rätt klädda. Jag i tights, minikjol och benvärmare. Nästa vecka blir det även riktiga skorna. Passade på att sy fast remmarna precis innan jag skulle springa iväg så det blev väl lite fuskjobb. Men till nästa gång ska jag väl hinna lösa det.

Har för övrigt sett mig som vältränad. Men när jag stod framför spegeln iförd tights och bara armar såg jag inte särskilt vältränad ut - tyvärr. Vad är det för spagettiarmar?? Mer proteindrinkar.

Funderar på att maximera glädjen i helgen genom att ta två klasser även på lördag. Det här är livet!!

Bland proteinburkarna

Jag har varit och införskaffat mig lite fejkproteiner idag. Tänkte att allt tränande kanske ger lite bättre resultat om jag börjar trycka i mig mer proteiner helt enkelt. Tror att jag är lite dålig på just den delen i kostcirkeln. Jag har i och för sig ätit en del chili con carne de senaste dagarna, men i övrigt.

Det fanns att välja mellan choklad och jordgubbssmak. Brrr... Kan inte tänka mig att någon av dem är särskilt god, i artificiell form lockar de inte direkt. Hon på hälsokosten talade mig in i chokladsmaken med hjälp av att locka med att man kan trycka i lite myntaolja eller banan i den för att variera den (läs: göra den ätbar). Den måste oavsett vara bättre än jordgubb. Artificiell jordbugg är inte att leka med.

Dessutom hittade jag till frystfruktdisken idag. Där finns det massor av nya spännande saker. Tänkte börja göra lite smoothies som jag kan sätta i mig innan dansen nu. Idag ska jag prova på att köra lite mango och vaniljyoghurt i mixern. Mmmm, tror jag kan bli väldigt trevligt. Undrar om det passar med proteinpulver med chokladsmak i den :-)

Ett oskrivet ark

Jag inser att hela den här veckan är som ett stort oskrivet ark. Jag har faktiskt ingenting inplanerat. Det kommer nog innebära att jag tar det väldigt lugnt. Kommer inte ens att hänga på gymmet eftersom dansen kommer igång med full styrka. Får hänga på dansklasserna istället. Balett ikväll, jag är så spänd.

Frågan är hur jag ska fördriva mina dagar. Har en bok som jag bör sträckläsa för att hinna och lite foton som jag skulle kunna passa på att sätta i album. Det är bra sysselsättningar, kräver inga pengautspel heller.

Jag känner mig fortfarande lugn. Vet inte varför. Men det är bra. Bara bra.

I frysen

Igår under repet kom mina fingrar att bli helt vita och stela av köld. Inomhus. Mina tår gör så där hela tiden, men nu har den taskiga blodcirkulationen smugit sig ut i fingrarna också. Har alltid haft rätt usel blodcirkulation, men det är lite konstigt. Vad gör man åt sånt? Trodde träning ökade blodcirkulationen, men det verkar bara stämma på mig just i träningsögonblicket. För alltid annars är den dålig.

Jag har till och med gått runt och känt mig uschlig och frusen hemma. Igår fick jag ta fram fleecefilten och vira in mig i framför Cityakuten. Det var i och för sig väldigt mysigt att sitta invirad i den, fattades bara en öppen brasa också. Men varför är det så här kallt. Det är inte lika kallt ute nu som det var i förra veckan. Men inne hos mig är det kallare. Eller så är det jag.

Någon brukade säga till mig att man fryser för att ingen tänker på en. I så fall är det någon som slutat tänka på mig under helgen...

Mer dans

Jag hann reflektera mycket i helgen. Kom på en till sak jag skulle kunna tänka mig att syssla med på fritiden. Buggkurs! Det känns lite smånördigt och medelålders. Men det är faktiskt ganska kul att bugga. Tvingade flertalet killar att bugga med mig i helgen. Tyvärr var det ingen som var så där riktigt bra. Men om man går en kurs... Då jäklar. Som att jag inte dansar tillräckligt i veckorna.

I just can´t get enougt...

Ingen tjejtjej

Innan bröllopet så hade jag och bruden en diskussion vad gällde bordsplaceringen. Jag minns att hon med en bestämd stämma sa att jag säkert skulle bli nöjd. Det gjorde mig väldigt nyfiken. Jag förstod ganska snabbt vad hon menade när jag träffade min bordsherre.

Han var en driven intervjuare och erfaren bordsherre, det märktes direkt. Han visste mitt namn redan innan och hade redan läst raketpresentationen av mig i programmet. Sen började det. Tyvärr blev vi avbrutna oftast då diskussionen var som ivrigast. Dock var det ett ämne vi hann uttömma ordentligt - mitt favorit. Genus. Tydligen hade han nyligen blivit omvänd i jämställdhetsfrågan, den drivna företagsledaren som han var. En arbetskamrat till honom hade suttit i sex timmar och diskuterat innan han förstod alla perspektiv av begreppet - så som hon såg det. Det blev naturligtvis ett hett ämne för oss - och något jag bar med mig resten av kvällen.

Under avecen passade vår käre trummis på att kalla mitt val av avec för kärringdricka. Jag lät det för ovanlighetens skull passera. Men senare när han sa: "Va, ska du inte dansa till schalger? Du är ju tjej!" Då bröt det lös. Slutade med att han tyckte att jag tyckte att han var sexistisk. Jag var tvungen att lyfta på lite gamla stenar då han vid tillfälle sagt att det var äckligt med tjejer som snusar. Jag klarar inte riktigt av den indelningen av fack som han erbjuder. På gott och ont blev vi avbrutna någonstans mitt i diskussionen. Senare på dansgolvet frågade jag om han var tjej när han dansade till schlager. Får se hur stämningen är mellan oss ikväll när vi ses.

Vad han än säger om att han vuxit upp med fem systrar och är lite av en provokatör, tycker jag att en typen av uttalanden visar på ett perspektiv. Och något jag ogärna upprätthåller för övrigt. Jag tycker att man ska undvika den typen av uttalanden, för även om det är på skoj så konstituerar man vissa könsföreställningar i och med dem. Det gäller förstås åt andra hållet också. Jag ser knappast ner på killar som inte kan eller vill skruva upp saker på väggarna. Snarare tvärtom tycker jag det är bra, visar på en trygghet i deras manlighet.

Min väg

En känsla som slog mig med full kraft när jag var på bröllopet var att det där med att gifta mig, det kommer jag aldrig att vilja. Inte just ingå äktenskap, det kanske jag en dag kommer att känna mig manad till. Men hela grejen med bröllop, vit klänning, stor fest... Nä, jag tyckte det kändes jobbigt bara att läsa deras avancerade program. De hade gjort raketbeskrivningar av alla gästerna på några meningar vardera (jag är Snacksalig dansant rocktjej som gillar breda bälten och Phil collins. Husmor som stickar, bakar, lagar mat och putsar många fönster med livet som insats. Inte precis det jag kommer att skriva i min CV, men jag antar att de verkligen lyckades fånga många delar av mig... - och nej, jag gillar inte Phil Collins, det syftar på min tid som trummis och sångare samtidigt.) och det var 87 olika beskrivningar som var väldigt fantasifulla. Men jag skulle aldrig orka lägga ner all energi och allt planeringsarbete för en enda kväll. Dessutom klär jag inte i klänning. Skulle dessutom kännas helt emot mina kärnvärden att spendera många tusenlappar på ett plagg jag kommer att använda en gång.

Allt med bröllopet känns bara som att det inte passar mig. Jag föstår varför människor går till rådhuset och gifter sig, man kan dra på sig vad som helst på morgonen och gå dit och ta en kölapp. Sen är det över på 3 minuter - om man väljer den långa varianten vill säga. Jag kan ta med mig en person som jag vill ska vara mitt vittne och det känns ganska lagom. Sen kan man fritt välja att ha en spontan fest - men den känns mycket mer kravlös.

Bara alla som ställde sig och höll tal. Jag undrade vem som skulle tala på mitt bröllop och vad dessa skulle säga. Jag kände inte att jag ville veta helt enkelt. Det känns för mycket prål och energi på mig och min tilltänkte som jag helt enkelt inte kan se hända. Jag skulle få prestationsångest redan vid skrivandet av inbjudningslistan. Vart drar man gränsen för vilka man vill/måste ta med?

Jag tycker det är trevligt och kul med bröllop, det är en bra fest där alla är glada. Men det ligger för många traditioner och etikettsregler i allt det där som jag bara känner är förlegade och som jag inte vill vara en upprätthållare av. Det är för mycket en föreställning för att jag ska vilja delta i det. Och alldeles för många förväntningar för att jag ska kunna leva upp till dem. Jag gillar att gå min väg.

Vinterbröllop

Tillbaka i stan igen efter en snöfylld, gnistrande tur till Dalarna. Det perfekta vinterbröllopet gick av stapeln i ett soligt och vitt landskap. Det var fint och så trevligt. Massor med god mat, dans, jag höll tal till bruden och en allmän känsla av lägerliv när man bor i samma hus där festen är. Det var nära till sängen när musiken tystnade.

Annars har helgen inneburit mycket färdas i bil. Vi började leka Ebola på vägen upp igår. Det var svårt att släppa när A skulle komma på en stad på D. Hon fastnade varje gång på just den bokstaven, men vi återupptog leken varje gång vi satte oss i bilen. Slutade igår, även då var det hon som skulle ha en stad på D. Imorse kom det, Dover. I och med det la vi ner. I baksätet idag var det ganska stillsamt. Men det har varit en alltigenom trevlig helg. Särskilt som jag fick bo i eget rum. Det var helt grymt, det och hotellfrukosten :-)

Rusa runt

Tur att min skjuts var försenad. Jag har stressat runt som en tok senaste kvarten, som varit på övertid. Fortfarande inte riktigt klar mentalt. Har jag glömt något viktigt? Lätt panik...

Dagen B, som i bröllop

Idag sticker jag iväg till Dalarna för att gå på bröllop. Det blir en helhelg på hotell. Ser väldigt mycket fram emot mitt singelrum och poolområde. Dessutom hoppas jag att min gigantiska tyllkjol ska göra lika stor succé som den gjorde sist jag hade den på mig – och att den inte ska vifta ner för mycket saker på golvet som jag passerar förstås. Den har annars en tendens att göra det...

 

Känner mig lite piggare i kroppen idag. Ser fram emot ett par timmar i bil som kan förmöra mig. Eller också kan jag kanske ta mig en liten lur. Beror på vem jag hamnar i baksätet med.

Jag återkommer imorgon med en rapport från en stor helg – förhoppningsvis. Tjingeling!


Lite matt...

Jag känner mig helt matt. Skulle ha sett till att packa och ha mig inför imorgon, men det har liksom inte blivit av. Min kropp orkar just nu inte ta tag i någonting. Jag hoppas att det går över tills imorgon. Jag ska på bröllop!! Jag kan inte vara energilös. Det går inte! Puh, orkar inte skriva mer ens...

Tankar om isflak

Om det är något som är riktigt jobbigt med vintern så är det allt drippelidroppande från taken. Jag är hela tiden nervös att jag plötsligt ska ligga på gatan med en isklump inspättad i huvet. Förra året såg jag en minikille stå utanför en affär och prata med sin pappa när plötsligt ett isblock kom vinande genom luften för att landa fem centimeter ifrån honom. Det var läskigt. Jag försöker att gå mitt i gatan istället. Bättre att bli överkörd av en bil än att få ett isblock i huvet. Eller så.

I alla fall har händerna börjat ordna upp sig redan, självsprickorna börjat läka. Tack Karin för tipset av handkrämen från Bodyshop. Den är underbar. Känner redan hur cellerna börjar vakna till liv.

Ska försöka undvika att gå ut så mycket, drippelidroppandet tilltar i och med solskenet och de stigande graderna. Jag gillar det inte.

Riskera lite

Fick tillbaka den där obehagliga känslan igår kväll. Känslan som bygger på "tänk om jag inte kan sova!". Den kröp sig på medan jag låg och skulle varva ner till Seinfeld. Eftersom känslan stressar upp mig mer än något annat blev jag tvungen att kolla på Navy CIS efteråt också. Men hjärtat stressade förstås på. Sen gick det ganska bra att kolla till ro. Men någonting hände. Jag blev stressad. Det kändes ljust i rummet (som i att "snart är det morgon" när det egentligen bara var snön och gatulamporna ute som gjorde det ovanligt ljust) och jag tänkte "det här går inte". Det är klart det är kört. Även om jag ligger och bara tar det lugnt känner jag hur stressen pumpar runt i kroppen.

Det blev ingen natt av vaka. På något vis kom jag till ro och somnade ganska snabbt. Det är ett tecken på vilket lugn jag är inne i just nu. Jag somnade även om jag aldrig trodde det skulle gå.

Idag har jag kommit in i ett annat stressekorrhjul. Fredagar ska jag ta en dansklass i popping är det tänkt. Den som jag inte kunde boka in mig på i förväg. Dessvärre är klassen full, så det innebär att jag måste ringa varje fredagmorgon och ställa mig i kö. Sedan gå dit till på kvällen och hoppas på att några ordinarie deltagare är borta. Kan man få deras adresser möjligen så att man kan skicka dem lite bakterier varje vecka. Ett par tre stycken skulle ju räcka. Det är bara stå trist att komma dit efter att ha längtat i en vecka och sen inte få plats.  Men nu börjar det... Dags att riskera lite - på micronivå i alla fall.

Var får man tag på nya händer?

Jag gillar vintern, men vad gör man åt sina löjligt torra händer? Det känns som att mina knogar självspricker i kylan. Det blir knappast bättre av att jag tvättar händerna stup i kvarten. Varför tvättar man händerna oftare när man är hemma än när man jobbar? Hmm...

Nu har jag precis smort in dem i babyolja. De känns lite bättre, men det är jobbigt att halka runt på tangenterna. Det är på något vis lite opraktiskt att vara oljig om händerna om man vill kunna använda dem till någonting. Men det gjorde så himla ont på knogarna att jag var tvungen att göra något. Kanske blir till att shoppa upp mig på någon form av intensivkur för händer imorgon. Ska ju ha ett litet spa här hemma på kvällen tänkte jag. Innan bröllopet så att jag känner mig pigg, utvilad och bekväm i min hud.


Besvikelser

Besvikelser. Hela tiden i livet händer det små och stora saker som leder till att man blir besviken. Man kanske inte får det där jobbet man vill ha, någon viktig person i livet lämnar en eller något annat i livet passar på att jävlas med en. Varje gång lämnar det en liten tagg i själen som ger ett aldrig så litet ärr.

Men så plötsligt händer det där stora som vänder en uppochner totalt och som gör att alla ärr bleknar. Det som får allt annat att verka så futtigt. Och så är livet sådär vackert och underbart som det ska vara.

Jag blir sällan besviken. Kanske för att saker och ting oftast går min väg, kanske för att jag undviker saker som har stor sannolikhet att göra mig besviken. Hur som helst tror jag att ärren i min själ är få. Min singelsjäl lever bra och och är i ganska tryggt förvar mot stora besvikelser. Men kanske, bara kanske undhåller jag den på så vis också de där stora händelserna som bara föder lycka. Precis som de som aldrig köper lotter heller aldrig vinner några storvinster.

Surprise me!

Jag kan ha blivit bagelsoholic. De slinker ner i rasande fart, de små rackarna. Kanske inte den bästa frukosten eftersom de inte innehåller ett uns fibrer. Men jag får väl kompensera på något annat sätt. Jag är ju så nöjd med att äntligen ha bakat igen.

Sitter förväntansfullt och hoppas att posten ska komma snart. Jag vill ha lite nya överraskningar. Annars hade jag inte tänkt gå ut på hela dagen. Ska försöka sätta mig och skriva lite. Jag är en ganska dålig arbetsledare över min enda anställda, mig själv. För det händer väldigt lite framför datorn, förutom att blogga då...

Insåg att det är löningsdag idag. Vilket skämt!

Transaktioner

Som om konstiga brev till mig inte var nog får jag nu okända pengar insatta på mitt konto. Oftast när det kommer en surprisepeng är det min käre mor som är en god mecenat åt sina stackars barn. Men hon verkar vara oskyldig den här gången. Är det någon som utsätter mig för något slags skämt. Ifall det är så gillar jag det...

Brevet åkte för övrigt på lådan igen. Åter avsändaren. Jag vill inte göra käre Axel besviken genom att ta hans biocheckar på 28-årsdagen. Jag hann ju slita upp kuvertet som det faktist stod mitt namn på av bara farten (det är inte så ofta man får "riktiga" brev med snigelposten). Jag tejpade igen det och skrev ett litet brev att det inte bor någon Axel hos mig. Undrar hur de kunde tro det...?

Postgången

Jag fick ett ytterst mystiskt brev idag. Då menar jag fysiskt brev som sniglar sig fram med en brevbärare som följeslagare. Det var min adress, men adresserat till en Axel. Det stod att han var c/o mig. Mitt fulla namn. Inte visste jag att det bodde en Axel hemma hos mig. Oerhört skumt!

Mina misstankar väcktes ytterligare när det visade sig att avsändaren bor i närheten av lördagens brud. Är det någon som med mig skämta aprillo? Hmmm...

Jag har ännu inte fått någon klarhet, men enligt hitta.se bor det vare sig någon Axel eller någon annan med mitt efternamn i min port. Så jag välkomnar väl Axel till mitt kollektiv antar jag.

Minnen

För mig är det helt omöjligt att förstå hur människor inte kan komma ihåg vilket år en viktig händelse skedde i deras liv. För mig är det helt självklart att jag kopplar ihop stora händelser med hur resten av mitt liv såg ut. Vad läste jag på högskolan, vad jobbade jag med, vilken årstid var det och så vidare. I min hjärna är allt detta nära ihoplänkat och därför omöjligt för mig att glömma (även om jag nu skulle vilja). Jag tycker bara att det är konstigt när någon inte minns vilket år det ena eller andra viktiga hände. Jag reflektrar nog runt allt så mycket att jag minns sinnesstämningar i samband med arbetssituationer och annat. Det är som att känselreceptorerna hamnar på utsidan av min kropp och snappar upp allting när mitt liv är uppochner eller för den delen på sin yttersta topp.

Eller också minns jag bara precis allt jag har gjort och när jag har gjort det. Det kan mycket väl vara så. Jag har väldigt bra minne för vad som har gjorts och sagts i mitt liv. Inte alltid positivt. Särskilt inte när jag kan få en mindre panikångestattack mitt på gatan för något jag sa eller gjorde för fem år sen. Det är nästan absurt. Men sån är jag...

Magsjuk - jag tror inte det

Ryktesvägen har jag fått veta att vår gitarrist är svårt magsjuk. Jag träffade honom igår...

Alltså, någon magsjuka har jag inte tid med!! Jag ska på bröllop i helgen!

Går runt och känner mig allmänt svag. Förmodligen psykosomatiskt. Hoppas jag. Om några dagar antar jag att jag vet i alla fall. Suck.

Handjagande

Jag gillar att vara händig och pyssla, men jag är verkligen inte bra på det. Tar ofta upp nya projekt som att sy, sticka eller pyssla på annat sätt. Det slutar alltid i desperat förtvivlan. För jag tycker det är trist att läsa instruktioner, därför skippar jag dem. Jag är inte särskilt konstnärligt lagd, därför blir det mesta ganska fult. Utöver det är jag överlag bara allmänt ohändig när det kommer till handarbete. Ok, sticka halsdukar gick bra. Men det skiter sig alltid med småsakerna. Som att de insydda trådarna börjar lossa. Jag klarar det bara inte hela vägen.

Idag har jag äntligen tagit tag i att sy upp ett par byxor som legat oanvända länge nog. Ja har kommit så långt att jag har sprättat upp gamla sömmar och strukit dem i lagom längd. Får se hur lång tid det tar innan jag sätter mig framför symaskinen.

Jag menar det

Här sitter jag och försöker fånga in mina kärnvärden. Jag vet ju vilka de är. Varför ska det vara så svårt att få det att låta trovärdigt när jag ska beskriva hur mycket jag brinner för dem? Helt löjligt! Som att jag utgår från att den som hör det inte kommer att tro mig. Jag måste bre på rejält och sitta i försvarsposition. Märkligt!

Snöblind

Att man kan bli så glad över ett väderomslag. Det var -10 grader igår när jag gick hem genom snöbetäckta Stocholm. Jag gillade att det var kallt om näsan och att mössan ätnligen kändes helt berättigad att ha på sig. Ett tag kändes det som att var i fjällen, snön var hårt packad och det var mörkt och bitig kyla. Helt perfekt för att ta sig ett par åk.

Vaknade tidigt imorse av att det var konstig ljust. Snön verkar lysa upp tillvaron i fler bemärkelser. Jag sov hårt och gott eftersom det var lite svalt i rummet. Hur kan man någonsin längta bort snön, det är ju trots allt bara januari.

Rockar igen

Jag har varit lite osugen på att repa med bandet den senaste tiden. Idag kändes det som att energin kom tillbaka till oss - det vill säga trummisen gjorde det. Det blir alltid så mycket bättre när vi har massiva trummor. Allt annat ljud dränks helt, men det är det värt. Mycket rock idag. Sugen är tillbaka igen. Moi trevligt!

Bagelsbak

Jag har äntligen kommit i bakartagen igen. Det har inte blivit något på ett tag och det är lite trist. Köpt bröd är inte så upphetsande egentligen. Men jag har haft en massa andra saker som tagit upp min tid och energi att jag inte har orkat helt enkelt. Idag blir det dock bagels. Mycket trevligt. Lite meckigt att baka, men gott när det är klart. Skulle kunna ha valt ett lite grövre bröd, men det får bli nästa gång.

Ett år höll jag på och bakade bröd innan jag trillade ur den rutinen. Jag hoppas den är tillbaka igen nu.

Erkänd besegrad

Jag har kämpat så länge med Donna Tartts Hemliga historia nu och jag kommer ingenstans. Det går så långsamt framåt fast jag sitter och läser i timmar. Jag vet inte varför jag inte kan koncentrerat mig, för jag gillar hur hon skriver. Det går nog för långsamt frammåt bara. Jag ger upp nu. Den ska ändå åter till biblioteket vilket sekund som helst. Visst får man ge upp? Även om man kommit en tredjedel. Jag våndas för hur lång tid de kvarvarande två tredjedelarna ska ta. Även om jag har tid, jag tror inte det går.

Jag erkänner mig besegrad.

Jag visste det

Your Personality Is Like Acid
A bit wacky, you're very difficult to predict.
One moment you're in your own little happy universe...
And the next, you're on a bad trip to your own personal hell!
What Drug Is Your Personality Like?

Drömjobbet

Jag har hittat drömjobbet. Två önskningar i ett - det är nästan för bra för att vara sant. Jag kan kombinera mina kärnvärden med min yrkesinriktning. Nu gäller det bara att sätta sig ner och fundera ut hur de ska inse att jag är helt rätt kvinna för jobbet. Måste skriva en rent fabulös ansökning. Sen är det bara att vänta. Något jag blivit bra på senaste tiden.

Dags att skrida till verket.

Vinterland

Vet inte hur jag ska kicka igång den här dagen riktigt. Det snöar ute så jag vill helst inte gå ut. Det är liksom vackrare lite på avstånd (läs: när man är inomhus). Jag startade dock upp en projekt igår som kräver att jag tar mig till en butik för att kunna fortsätta det. Som den perfekta projektledaren jag är måste jag ju se till att projektet fortlever.

Men det ska bli lite kul att få pälsa på sig riktigt ordentligt för en gångs skull. Jag har ju faktiskt både ordentlig vinterjacka och ordentliga vinterskor, vilket hör till ovanligheterna. Det är ju en riktig vinter jag har väntat på. Nu är den här. Jag kan knappast önska mig mycket mer...


Lycka

Stora vita snöflingor singlar ner från himlen. Ute blir det alldeles vitt. Det värmer lite i hjärtat. Även om jag vet att det är slask inom en timme.

Boar

Idag är en ganska behaglig dag. Det är som att jag äntligen börjar landa och komma till ro i livet post studier. Jag har rent av börjat boa här hemma, går runt och städar, pillar och funderar över hur jag skulle kunna göra om lite. Det känns bra. Jag vill ha ett tryggt hem - och ett som känns som jag.

Förra gången jag möblerade om hamnade min säng inte så bra. Jag hade svårt att sova de första veckorna - tror att jag hamnade i någon slags energifält. Det var också då mannen började komma och hälsa på mig på nätterna. Han som dyker och och står och tittar på mig eller sätter sig på min sängkant. Han återkommer fortfarande ibland, men jag tror att han lugnat sig lite. Hur som helst vill jag undvika liknande saker, så sängen får stå där den står.

Jag ritade för ett tag sen upp min lägenhet och mina möbler ovanifrån och klippte ut dem för att hitta den ulitmata möbleringen. Visade sig vara helt omöjligt. Men principen var i alla fall väldigt praktiskt, till skillnad från att släpa runt med möblerna vilket jag brukade göra i mitt flickrum. Bra träning i och för sig, men man blir så varm. Får se vad det blir.

Tålamod

Ett typiskt helgproblem jag har är att min uppkoppling kan vara nere större delen av dagen. Mitt modem står och blinkar lite tröstlöst och vill inte alls vara med och ge mig bredband. Jag gullar och micklar med det, men det ger mig bara kalla handen.

Så låter jag det vara i fred några timmar och återkommer med löften och mer gullande och micklande. Till slut så lyser det bara med all sin prakt - och min uppkoppling är tillbaka. Vad jag har gjort? Ingen aning. Ibland måste man bara ha tålamod och kunskapen att kommunicera med sin apparatur. Ge dem lite tid och kärlek. Till slut får man gensvar. Patience is my friend.

Väntan

Ständiga väntan. Det känns som att jag går runt och väntar, jag vet bara inte på vad. Det är inga upptåg på gång, inget särskilt evenemang som ska till, ingen skola som börjar eller just något annat som står i min kalender. Den är liksom tom. Vad fasen är det då jag väntar på?

Det känns som en i högsta grad relevant fråga. Livet passerar mig förbi och här går jag och väntar. Med den insikten att det inte finns något att vänta på blir det på något vis lättare att aktivera sig. Jag blir plötsligt mer motiverad att komma på en massa saker jag ska göra, något att fylla tiden med. Jag har oftast inga problem att fylla tiden, men det är ju bättre att faktiskt planera något som jag vill fylla den med. Ett jobb jag gärna vill ha och om jag inte får det kan jag väl volontera med något. Ett ställe att besöka och om jag inte har råd får jag väl se till att skaffa mig pengar. Ett event att gå på och om jag inte har något får jag väl se till att fixa ihop något själv. Jag måste sluta vänta och börja göra. Jag är 27 år, har jag inte väntat länge nog? När ska det bli dags att ta tag i saker? Att bestämma mig!

Döskallar

Jag älskar dem. I alla former. Kanske lite av en passion. Jag vill ha döskallar på allt.

Döskallar är min grej!

Döskallar


Ja, denna återfinns bland barnvagnarna, känns lite småkonstigt...

Förnedring

Idag har jag varit på Arbetsförmedlingen. Det är verkligen förnedring på hög nivå. De pratar med en som att man är en idiot - för att man är arbetslös eller vad? Antagligen för att de som jobbar där är idioter själva. Han som mötte upp mig tittade verkligen uppfordrande på mig som om jag inte hade något där att göra alls. 

Nå, dagens möte kändes ändå inte så farligt. Värre är det att komma dit på möte i grupp nästa gång! Ojojoj, det är verkligen slöseri med tid och som sagt onödig förnedring. Jag tror att de skulle behöva en retorikkonsult som kommer dit och styr upp hur de pratar, tilltalar folk, formulerar sig på webben och annat. Jag skulle kunna göra det för en billig penning.

Insåg också hur A-kassan fungerar - ganska dåligt förstås. Jag är förmodligen utstängd från kontanta medel i tre månader - för att jag inte har varit inskriven förut. Ok, låt mig se om jag förstått detta rätt. För att jag inte fått pengar från A-kassan och nyttjat deras resurser förut, straffas jag i tre månader nu. Jo, men det är helt logiskt faktiskt. Jag känner mig väldigt motiverad att hitta ett jobb, så där har de ju lyckats (som att jag inte var det ändå). Efter tre och ett halvt år av studier är man kanske inte precis som mest likvid.

Matlustförlust

Eeeh, det har hänt något med min matlust. Den är helt enkelt inte där längre. Jag är ju alltid hungrig. Plötsligt får jag knappt i mig en macka på morgonen. Det brukar var ett tecken på att jag inte är på topp. Jag kan fortfarande gå runt och le på dagarna, men när jag tappar matlusten vet jag att det är något på gång. Det är oavkortat oroande. Jag känner inte att jag är sugen på något. Och det brukar jag också alltid vara.

Jag förstår inte varför denna oron härbärgerar i min kropp. Det var en vecka sen jag slutade skolan. Vad är problemet? Varför kan jag inte bara ta det lite lugnt ett tag? Jag insåg igår att jag verkligen inte kan det. Jag höll på att krevera under kvällen för att jag var så uttråkad. Jag har gjort allt jag kan fylla en dag med redan. Nu kan jag inte ens äta, det brukar annars vara en bra sysselsättning för mig. Låt det här gå över snart!

Vad hände?

Jag drabbades nyss av en riktigt obehaglig känsla. Jag känner mig klar med den här dagen. Och det är massor med timmar kvar tills jag ska gå och lägga mig. Jag vet inte hur jag ska fylla dem. Jag tror aldrig att jag har råkat ut för det förut. Inte är jag det minsta trött heller så att jag skulle kunna gå och lägga mig ändå. Fy, ska det vara så här?

Kicka mig

Jag trodde att träning satte igång strömmar av välgörande endorfiner i kroppen som jag kunde vara hög på den här dagen. Men jag känner mig inte särskilt hög, snarare låg faktiskt. Kanske måste träna hårdare. Jag tror att träningen är dålig för mig eftersom jag hinner tänka och fundera så mycket när jag tränar. Ytterligare en anledning att träna hårdare, så att jag inte hinner/orkar tänka så mycket.

Jag behöver kickar, jag behöver endorfiner, snälla droga mig. Får prova imorgon också. Och hoppas på det bästa.

Lite acceptans, tack

Oftast undviker jag att säga att jag inte har för avsikt att skaffa barn. Det verkar vara så känsligt. Enda gången jag säger det är när folk försöker övertyga mig om hur fantastiskt det är. Och då får jag alltid samma kommentar: det kommer att ändra sig. Argument: du kommer att bli en bra mamma.

Varför? Varför väljer människor att säga det? Vad spelar det får roll om jag inte vill ha barn. Jag har känt så här sedan jag var ganska ung och jag har en massa orsaker till varför jag känner så. Och om det mot förmodan skulle ändra sig så får det väl göra det, men varför kan människor inte bara acceptera att det är så här jag känner. Det är som att jag skulle säga till folk som har fått barn och berättar hur fantastiskt det är, att det kommer att ändra sig. Jag skulle aldrig komma på tanken.  

Ingen kan veta vad det är för orsaker som ligger bakom att människor inte vill skaffa barn. Det finns människor som vet att de inte kan få barn och som har accepterat det och därför säger att de inte vill skaffa barn. Det är kanske inget man pratar om, men det kan vara känsligt. Ändå väljer barnförespråkarna att de måste pracka på en den där kommentaren. Jag undrar om det är för att de själva ska må lite bättre. Att de känner sig lite nedvärderade för att de har/vill ha barn. Eller om de bara tycker att jag är en halv och onormal människa för att jag inte vill ha barn. De säger att de kommer att ändra sig för att jag ska känna att jag kommer att bli normal, även om jag just nu är onormal. Men om jag nu inte ändrar mig, är det så fruktansvärt att jag ska vara "onormal"?

Min anledning till att inte vill skaffa barn är rent osjälvisk. Jag vill inte överföra en massa dåliga saker på oskyldiga barn som jag själv dras med. Men människor har en tendens att tycka att det är själviskt att inte vilja ha barn. Det kan jag absolut inte förstå. Jag vet människor som absolut inte borde ha skaffat barn men som ändå gjorde det - det tycker jag är mer själviskt. Och stackars barn. Dessutom blir väl ingen en bra förälder om de inte alls vill bli en förälder. Det är på något vis grundläggande enligt min filosofi.

Jag tycker bara att det känns konstigt att det verkar vara så oaccepterat - att inte vilja ha barn. Är inte världen överbefolkad ändå? Måste barn vara enda meningen med livet? Jag är helt övertygad om att det finns en annan mening med mitt liv.


Texter om mig

Om mig. Det borde vara så lätt att skriva om något som jag är expert på. Nämligen mig. Jag gillar att skriva och att behandla favoritämnet borde inte vara svårt. Ändå sitter de där ansökningarna hårt åt. Det är svårt att få ut något. Det blir så lätt klyschigt. Man vill få med en massa viktiga saker, men utan klyschorna. Jag måste försöka hitta lite nya ord som beskriver mig helt enkelt.

Igår satt jag faktiskt och gjorde en lista över saker jag är bra på. Mitt mål var 100 punkter, jag kom till 15. Men de var i alla fall alla jobbrelaterade - eller kan åtminstone överföras på jobbsituationer. Nu borde det bara vara att knäcka knogarna och sätta igång och plita. Men det är ändå något slags motstånd i kroppen. Får se hur lång tid det tar idag innan jag kommer igång. Listan skrevs igår vid 19.30-tiden. Kommer antagligen inte gå bättre idag. Det finns så mycket bättre sätt att fördriva tiden på.

Toppform

Känner mig på topp idag - som jag hade bestämt mig för att göra. Detta trots att jag fick vänta ut ett pendeltåg som blivit inställd. Där stod jag som lugnet själv och väntade på att ta nästa. I femton minuter. Lugn. Det är stort kan jag berätta.

Ibland blir jag glad när jag ser saker jag har skrivit för tidigare kurser. Jag hämtade ut en rapport som jag skrev i höstas. Jag fick bra betyg och ett bra omdöme. När jag läste kunde jag inte riktigt se det som min lärare sett, men hon blev tydligen nöjd. Och det gläder mig. Jag skrev som om jag förstått litteraturen väldigt väl och tagit in mig själv och mina erfarenheter till stor del. Där vet jag att jag är stark, vad det gäller att reflektera runt mina egna erfarenheter. Därför fungerar rapportarianten mycket bra för mig att examineras inom. Och uppenbarligen kan jag klämma in litteraturen även där. Vad kan man jobba som då?

Med ett leende

Sover väldigt gott numer, det får man tacka så mycket för. Kanske om man har riktigt mycket ångest på dagarna, att det det går åt så mycket energi att man blir tröttare. För jag är helt löjligt trött på kvällarna. Det är bra, men lite konstigt.

Ska åka en sväng till skolan idag. Bara dit och vända i stort sett. Men det kan ta hur mycket tid som helst. Särskilt som man aldrig vet om pendeltågen är försenade, vilket de ofta är. En gång fick jag stå och frysa i 45 minuter på grund av förseningar och inställda avgångar. Ibland har man bara inte pengar till taxin, då får man snällt stå där. Men jag hoppas på det bästa. Ska ju gå in i allt med bra inställning idag - är det sagt. Så det är bara att fortsätta le...

Morgondagen ser ljus ut

Saker att tänka på inför imorgon:

 - Skapa positiv energi
 - Skapa energi
 - Tacka nej till jobb du inte vill göra
 - Skriva ansökningarna
 - Skriva ner tre saker jag är riktigt bra på
 - Skriva ner tre saker jag helst vill göra
 - Skriva ner tre företag jag vill jobba på
 - Tänka bra tankar
 - Vara glad
 - Sakna någon
 - Åka till skolan och hämta den sista uppgiften på expeditionen
 - Glöm inte ordet "nej"
 - Kolla igenom alla kontakter jag har
 - Var glad
 - Glöm inte att jag aldrig mår dåligt
 - Må bra
 - Planera en rolig sak i framtiden
 - Planera framtiden
 - Planera lägenheten om jag inte kommer på något annat roligt i framtiden
 - Må bra
 - Ring mamma och var glad
 - Innan jag ringer mamma, kolla upp hur det är med min symaskin som hon vill långa
 - Vara på min absoluta topp
 - Le åt människor
 - Förträng träningsvärken i hela kroppen

Jag tror på imorgon

Tomrum

Jag börjar inse varför det känns som ett sånt antiklimax att vara färdig med utbildningen. Jag hoppade på den och visste för första gången i mitt liv vad jag skulle göra med nästkommande tre och ett halvt år av mitt liv. Allt var liksom under kontroll. Jag trodde också att jag skulle komma ut på andra sidan som en färdig och bättre människa. Allt skulle ha ordnat upp sig och jag skulle äntligen vara vuxen och färdig att ta tag i resten av mitt liv.

Nu står jag här, med tomrummet. Jag är klar med utbildningen, men inte som människa. Jag vet fortfarande inte mer än jag gjorde för tre och ett halvt år sen. Däremot har jag större krav på mig nu. På mig själv i alla fall. Jag borde skaffa mig ett bra jobb och ett ordnat liv. Snart måste jag börja betala av studielånen och människor i min omgivning betraktar mig som en, som åtminstone borde vara, vuxen.

Men jag vet inte om jag klarar av det. Jag vet ju inte vad jag vill, och det borde man väl i alla fall göra när man är vuxen. Om jag skulle fundera ut en meningsfull sak att göra med mitt liv kommer jag fram till... ingenting faktiskt. Kan inte tänka mig en sak som skulle få mitt liv att kännas meningsfullt. Och det är väl det man borde, fylla sitt liv med mening. Om inte ett bra jobb så i alla fall viktiga människor i sitt liv. Det kanske är något att arbeta på, att bli bättre på att fylla mitt liv med viktiga människor. Vem skulle jag sakna om jag åkte utomlands ett år? Kanske är dags att fylla mitt liv med människor att sakna, för just nu är de
få. Jag tror jag saknar att sakna någon.

Jag säger ja

Om jag ställer upp en lista på vad jag helst vill göra med mitt liv ser den ut ungefär så här:

 - Rymma - bara åka ut och resa, men hur länge kan man fortsätta att bara göra av med pengar och inte få in några, men å andra sidan hur ofta dör folk i Sverige när pengarna är slut. Det är väl ändå ovanligt.

 - Bara ligga kvar i sängen och tänka, det passar mig ganska bra. Jag vet att jag har en massa att ge, men just nu orkar jag bara inte.

 - Kanske återgå till mitt studentliv. Det var väl ändå underbart.

Sen plötsligt när jag sitter där vid frukostbordet och undrar hur jag ska lägga upp dagen och vad jag ska skriva i dagens två jobbansökningar ringer telefonen. Det är en gammal bekant som vill ha hjälp akut med att göra ett jobb i eftermiddag. Hon ska föda barn om två veckor och har insett att hon inte kommer att hinna med allt. Har jag lust att komma och bokföra? Min själ skriker nej, nej, nej, nej, nej. Det är klart jag inte vill. Varför skulle jag vilja köra debet kredit? Jag är ytterligt trött på det, det är därför jag pluggat vidare. Men i kroppen känner jag att det är ett ja som kommer att komma ut. Min mun formar ett ja, och ansökningarna kommer att bli liggande idag också. Jag ska vara så jäkla duktig hela tiden, göra det som krävs av mig. Det ger inte de stora pengarna att jobba av några timmar på eftermiddagen, men det är klart att det känns bättre än att inte göra något på en hel vecka. Så jag kommer att göra det. Bita i det sour apple. Det är ju en dag i morgon också.

I värsta fall hör en annan gammal arbetsgivare av sig och vill att jag ska komma dit och köra reseräkningar. Där får jag bara ångest. Men jag kommer inte kunna säga nej då heller, trots att arbetsplatsen suger lika mycket som arbetsuppgifterna - för att inte tala om betalningen. Men vad gör man inte.  Har man inget riktigt jobb så.

Nya inre rum

Jag inser att jag har det bra egentligen. Ganska ofta gör jag det. Idag fick jag ny insikt.

Var och kollade på en lägenhet som var lite större än min. Men ändå en etta. Där bodde de med tre barn, som var stora. Och de hade inte känt att det var något större problem, förrän nu när de hade en tonåring som gärna ville ha ett eget rum. De hade verkligen gjort det mesta av ytan, även om det var grejer överallt. Ett barn i hallen, två i rummet med föräldrarna. Men ändå. Jag insåg att jag har gott om utrymme och att det inte finns någon anledning att skaffa sig ett större hem - egentligen. Om jag behöver mer yta kanske det är läge att kasta ut någon, snarare än att skaffa sig mer yta att belamra. När mitt hus byggdes, under tidigt 1900-tal bodde det förmodligen en hel familj här. Nu är det jag som är en familj, en singelfamilj. Men det är väl löjligt att kräva mer yta.

Jag ska fundera över det här. Jag behöver inget nytt hem, möjligen ett nytt liv. Eller i alla fall lite nya tankar att tänka.

Endast iförd kroppsstrumpa

Det är svårt att stiga in i nya världar. Idag har jag besökt dansvärlden. En liten butik med en massa dansgrejer - bara. Små tyllkjolar, tåskor, benvärmare - you name it. Jag kände mig lite obekväm eftersom alla frågor man ställer röjer ens okunskap i ämnet. Hur ska de där små skorna sitta egentligen? Jag vet fortfarande inte och jag vantrivs lite i dem. 

De är ganska söta, mina dansskor. Kanske dyker jag in på första balettpasset endast iförd kroppsstrumpa och dansskor. Hoppas att det ska bli lite lättare med piruetterna nu, vill ogärna halka runt som Bambi bland de prima ballerinorna.

Även om jag är lite rädd för att börja på baletten hoppas jag att attributen ska hjälpa mig lite på vägen. Att inte känna sig obekväm är a och o har jag märkt när jag dansar. Man vill inte dyka upp på streetdance i gympadräkt och tights, precis som man inte vill komma i t-shirt och mysbyxor på baletten. Vissa danslärare kan rent av bli arga om man är "fel". Och det är onödigt förnedrande när man ändå känner sig som ett blåbär. Får se hur dansskorna känns, men vad som än händer kommer mina benvärmare att göra att jag håller skenet uppe. De är underbara!

Tyll och tåskor

Idag ska det shoppas lite nya danskläder är det tänkt. Ska ju börja på balett snart - och vad har man på sig då. Något tight är det sagt. Akta så jag inte kommer i en liten tyllkjol, det skulle jag gilla. Men tåskorna får nog vara för den här gången. Sen när jag är riktigt avancerad lovar jag att snöra på mig dem, men tills dess blir det nog bara fånigt.

Ångestdagar

Det bästa man kan göra med bakisdagar är att sova bort dem. Det är skönt, praktiskt och tar bort en massa obehag för en. Aldrig lider jag av så mycket ångest som när jag är bakis, även om jag inte mår fysiskt dåligt. Vad som helst kan anfalla mig och ta stora tuggor av min själ och det är nästan värre än huvudvärk och illamående. Dessutom är det det sista jag behöver just nu. Jag tror att jag lätt kan få ångest över  eller bli stressad över andra saker i min livssituation som det är nu.

Men så fort jag vaknar upp imorgon vet jag att allt kommer att vara bra igen.

En större biceps

Vaknade utan huvudvärk men med fruktansvärda skrik. Det var inte mina egna, utan grannens. Började skrika redan vid 9 imorse, jag somnade om mellan skriksalvorna. Älska Söder. Mycket trash här.

Har fortfarande mörka fläckar på min kropp av blodutgjutelser. Då vet man att man haft en roliga dag innan, om man inte blivit misshandlad förstås. Dessutom lite träningsvärk i min högra biceps. Nu vet jag vad jag ska börja träna för att få träningsvärk i dem i fortsättningen. Klättra på stänger verkar fungera för mig. I övrigt faktiskt ingen större kroppssmärta.

Har en låt på huvudet som vägrar ge med sig. Bra vibrationer. Jag vet, det är inte sunt. Alldeles för mycket schlager igår. Men den låten blev ju ändå förevigad. Med lite darr på rösten av återhållna känslor, inte mina förstås, utan brudens.

Stolpdans

Ok, äntligen hemma igen. Har vandrat genom halva stan för att ta mig hem.

Jag kan säga en sak. Att dansa stolpdans är inte att förringa. Mina knän är helt blåslagna och mina armar lär ha träningsvärk imorgon. Mitt ena knä har ett praktiskt taget svart blåmärke, jag har aldrig haft ett så kraftigt någonsin. Dessutom två rejäla på ena foten (hmmm). Ordentlig kramp i ena vaden.  Alltså, att dansa stolpdans är inte bara att se sensuell ut, det är ren aktrobatik. Men kul var det.

Tyvärr fanns en stolpe på det ställe vi gick  ut. Jag blev tvungen att vända mig själv upp och ner på den stolpen. Där hängde jag, inte särskilt sensuell, men ganska glad. Kul var det som sagt. Kanske borde ta en längre kurs!

Hippa

Så var det dags. Idag är det möhippa hela dagen. Mön är som bäst påväg att packa sig in mot la stada i detta nu, hoppas jag. Vi lyckades skrämma upp henne genom att ett gammalt ragg ringde henne och önskade lycka till med bröllopet. Hon hade panik över hur han visste det, hade hennes nummer och alls kom ihåg det hela. Det var förstås inte han, men det var kul.

Nu gäller det att alstra lite energi för att orka vara konstant lullig hela den här dagen. Tjoho. Bis später!

En annan dag

Som ett led i min lathet blir det en liten laxbit tillagad i ugn med bulgur till middag. Gott, snabbt och lagar sig själv. Det är skönt. Då slipper jag uppehålla mig i köket så mycket. Istället kan jag göra något annat oviktigt. Som att blogga. Det är iofs viktigt i mitt liv verkar det som.

Väntar med spänning in min svullarkväll. Nöt- och bärmixen ligger och väntar på mig. Kanske ska få äta det medan jag tittar på något meningslöst. Som Let´s dance. Det är trots allt bara min första dag i frihet. Jag behöver inte göra viktiga och vettiga saker precis idag. Jag har massor av dagar på mig att göra viktiga och vettiga saker. Sen. Inte idag.


Ute i vacuumet

Min första dag ute i vacuumet. Det kändes helt ok. Staden var tommare än jag mindes att den kunde vara på fredagar.

Jag hade tänkt mig att gå och träna i eftermiddag. Men istället köpte jag hem en massa grejer så att jag kan svulla loss lite hela dagen om jag så vill. Moahahah... Nöt och bär mix lär väldigt gott. Jag gillar när bären blir lite salta från nötterna.

Jag anpassar mig fort. Jag har anpassat mig bra till mitt nya liv måste jag säga. Men det känns konstigt att jag inte ska sitta i skolbänken nu på ett tag i alla fall. Jag gillade att lära mig saker. Aaaah, jag vet det är bra att vara klar, jag har ju faktiskt slutfört något. Men ändå.

Frukost utan tidning

Fick frukost hemma idag. Som på sängen, fast ändå inte. Men brödet kom i alla fall personligen levererat från ett bageri. Med tillhörande sällskap. Det var mysigt att vakna och direkt få sällskap och äta frukost. Då behöver man faktiskt ingen DN.

Jag tror att det är en bra start på dagen. Oavsett var frukosten i sig innehöll. Men bra sällskap till sin frukost är nog svårare att få, än en bra frukost.


Färdig

En utvärdering där läraren höll låda för att slippa lyssna på och ta till sig av kritiken, så avslutade vi vår utbildning. Vi satt alla som i ett töcken av mörker och misströstan efter att ha lyssnat på hur vi blev den kull som institutionen glömde. Dessutom tror jag vi har en konstig självbild. Vi har under praktiken insett att vi kan så mycket, men vi är dåliga på att positionera oss. Så det jag ska göra de kommande dagarna är väl att sätta mig och arbeta på min självbild och mitt varumärke. Viktiga saker.

Fick dricka lite öl också, några tappra få. Men den slank ner dåligt och jag kände en annalkande huvudvärk som inte vill låta sig ignoreras eller drickas bort. Så det blev tidig hemgång. Hann med att se sista delen av The line of beauty till och med.

Jag har alltså fått min examen idag kan man väl säga. Happy halleluja. Vilken antiklimax. Kom med myrra, guld och rökelse - hon är färdig retorikkonsult. Nä, inget sånt. Bara ett stort vacuum.

Utsång

Så var det dags, att säga hejdå till Södertörn. Sista seminariet idag som jag hoppas ska förflyta smidigt och framför allt inte dra ut på tiden, vilket det alltid har en tendens att göra vid muntliga examinationer.

Jag har suttit och skrivit ut min rapport idag eftersom jag måste skicka den med snigelbrev till min mentor. Det tog tid med min löjligt dåliga skrivare. Men jag har ju ärvt den förstås och vägrar ge upp för konsumtionen. Jag ska väl inte behöva skriva ut så mycket nu i alla fall. Hoppas jag.

Sen blir det förhoppningsvis utgång och utsång efter skolan. Dricka öl och dränka sorgerna/möta det nya livet i ett töcken av spritånga.

Klosterliv

Klosterliv är ett program i svt som jag följer. Fyra kvinnor i Storbritannien lever klosterliv i fyra veckor. De ska följa nunnornas rutiner med första gudstjänsten 5.45. De verkar ha mycket tid till att tänka och framför allt till att prata med sina mentorer i klostret.

Jag tror att det skulle passa mig att gå i kloster en tid. Bara vara utan att fundera på konsumtion eller andra världsliga ting. Bara tänka på mig och den omgivning jag är i för stunden. Undrar om svt funderar på att göra en egen version av programmet?

Singelkonsumtion

Insåg när jag såg Världens modernaste land att den svenska viljan att leva i singelhushåll tär på miljön mer än familjeboende. Varje singelhushåll måste utrustas med allt möjligt som en familjebostad behöver för en hel familj med fler deltagare. Vi svenskar är dessutom väldigt bra på att bo själva, 40 % av svenska hushållen är ensamhushåll.

I programmet såg de förstås fördelar som ekonomisk tillväxt. Men det är ändå miljön som får sätta livet till för att vi ska få konsumera mera. Jag är någonstans nöjd med att mitt hem framför allt är inrett med sådant jag har ärvt från farfar, mormor, mamma eller någon bror. Det är få saker jag har nyinköpt i möbelväg. 

Jag känner mig rätt nöjd över att hålla nere konsumtionen. Tycker att andra ska ta efter det. Min TV är en Bang & Olufsen från sent 80-tal. Det kanske kan vara något istället för en nykonsumerad platt-tv.

Inre stillhet

Det är lite meditativt att ha en massa fritid att spendera. Jag har utfört alla mina ärenden på stan denna dag. Hann med att byta min Margerethe-bakskål  som jag fick i julklapp också. Ville ha en lite större och nu har jag det. Den är fin och rosa. Passar väldigt fint ihop med min röda som jag har sedan tidigare. De röda som finns ute nu är lite blaksiga och plastiga i färgen, min är mer djupröd. Fina är de - även ihop.

Resten av eftermiddagen ska jag försöka att undvika bränna iväg tid framför datorn (lycka till med det...) och bara skrota runt hemma. Plocka lite, dricka kaffe, kanske läsa min bok - bara må bra helt enkelt. Jag känner att det är lätt idag.

Snälla, låt inte telefonen ringa och vara otäck mot mig. Sist jag mådde så här oförskämt bra och kände mig löjligt trygg kom det där obehagliga samtalet som man aldrig förväntar sig - men som alltid kommer förr eller senare.

Idag vill jag att telefonen ska vara lugn.

Fri i tanken

Så kan jag checka av den första sysslan idag.

Det känns smått dekadent att gå på bolaget och inhandla två boxar vin en onsdagförmiddag. Jag fick en och annan blick på väg därifrån.

Eftermiddagen ska jag storhandla mat inför helgen - för hand och gående förstås. Inga bilar till förortsdjungeln och stormarknadskomplexen för mig inte. Sen ska jag försöka röja upp lite i lägenheten. Det är nog bara idag jag har tid. Imorgon ska jag ju till skolan med eventuell utgång som följd.

Sen är det bara fredagen kvar och då har jag också en del att stå i.

Konstigt nog, med tanke på min stressade sömn inatt, känner jag mig lugn idag. Jag har en del att göra, men allt är sånt som man bara gör. Ingen tanke eller reflektion behövs. Det känns bra med tanke på att jag satt med rapporten och stötte och blötte varje tanke igår.

Tanken är fri idag.


Stressad sömn

Det var nog lite för mycket igår tror jag. Hade först svårt att komma till ro i hjärnan. Sen blev hela min kropp som en hel oroshärd. Jag kände nog en vag molande oro över rapporten som jag skickade in igår. Det var ändå skönt att bli av med den. Men det verkar finnas oklarheter i dess uppbygnad som det verkar. Sitter just nu här och kallsvettas i efterdyningarna av en jobbig och orolig natt. Drömde för övrigt att jag paddlade över vatten i en minimal och bara halv eka (som gjorde att jag mest låg i vatttnet) medan mina bröder hade en egen eka var. Mycket vatten i drömmarna just nu.

Som en liten extra bonus har jag mycket som jag måste hinna göra idag. Dessutom har lunchen tidigarelagt vilket gör att mitt schema rubbas lite. Kan ha varit lite av ett stressmoment inatt också.

Men det ska sägas, jag sov trots allt inatt. Det  är en stor källa till glädje. Jag kunde lika gärna ha legat vaken hela natten och det hade knappast gjort någon glad. Även orolig sömn är sömn. Jag känner mig helt ok idag, förutom kallsvettningarna och att ögonen känns spända.

Efterkonstruktioner

Jag sitter som bäst och trycker in lämpliga uttryck i min rapport som jag tänkte skicka ikväll. Tyvärr ligger inte vikten vid vad jag skriver att jag har lärt mig och vad jag reflekterat runt, utan vid hur mycket retoriktermer jag lyckas trycka in i texten. Det verkar vara det som premieras i alla fall. Varför skulle vi annars behöva rekonstruera vår praktiktid efter partesmodellen. Det är främst ett verktyg att använda sig av när man ska till att lösa ett retoriskt problem. Inte ett att efterkonstruera ett problem efter. Jag känner att det är dagisnivå just nu.

Men tralala, jag ska bli klar snart hoppas jag ändå.

Livskraft

Medan andra är ute i livet och låter det växa och gro, sitter jag här och väntar på att tidens tand ska sluta värka.

Skriv, skriv, skriv

Skriv, skriv, skriv små fingrar. Tappa över tangenterna. Snart är det klart och då blir det vila. (Såvida inte vår härlige programansvarige behagar underkänna mig föstås.)

Men skriv, skriv nu. Snart blir det vila..

En hård natt

Jag sov extremt hårt inatt. Drömde att jag andades genom tuber på land. Senare i drömmen började jag fridyka och bråka under vattnet. Undrar om jag hade lite andningsproblem i natt eller vad. Skulle inte förvåna mig för jag känner mig fortfarande trött och ganska frusen.

Jag gillar det här livet, undrar hur länge jag kommer att göra det. Och undrar hur länge det kommer att fortgå. Tänk  den dagen när jag tvingas gå till att av Arbetsförmedlingens jobbsökarmöte och sitta med andra och förnedras. Brrr.... Råkade komma att tänka på det igår när jag skulle sova. Trodde aldrig jag skulle kunna slappna av efter det.

Nu blir det kaffe och DN.

Frukost hemma

Erbjudande om frukost i tidig otta. Hur ofta orkar jag släpa mig ut ur min lägenhet innan frukost för att äta frukost ute på stan. Jag tror inte ens att det existerar i min världsbild.

En tisdag, klockan åtta på morgonen, i mitt studieliv. Då sover jag gott och tryggt i min varma säng. Inget kan släpa mig ut i den kalla, kyliga morgonen ute i den hårda staden. Nej, nej, nej. Frukost hemma passar mig utmärkt. DN och kaffe. Och blogg. Efter nio.

Trist och trådig

Jag har känt mig lite hängig nu ikväll. På repet var jag riktigt seg. Undrade hur jag skulle stå ut i tre timmar. Som tur var körde gitarrerna och basen lite egna grejer och då kunde jag vila lite.

Känner mig frusen och trötter. Kanske ska gå och lägga mig en stund. Har Seinfeld att se fram emot ikväll och det gör mig alltigenom lycklig. Äntligen är ordningen återställd.

Avslut och avsup

På torsdag är det dags. Vi har vårt sista seminarium på programmet. Tydligen vill de att vi muntligt ska presentera vad vi har gjort på praktiken. Vår kära lärare har som krav att den ska bygga på docere, movere och delectare - det vill säga det som vi under våra tre år med retoriken knappast har kunnat undgå att använda eftersom det är det första som slår på i våra hjärnor så fort vi öppnar munnen, utan att vi behöver använda en enda hjärncell. Det är märkligt vilka låga förväntningar de har på oss nu när vi examineras. Hoppas omvärlden har lite högre förväntningar om vad vi kan åstadkomma, annars lär vi aldrig få oss ett jobb.

Dessutom var det viktigt att vi arbetade med rubriker i rapporten. Tror de att vi går på dagis eller? Efter sju terminer på högskolan har jag nog skrivit en och annan rapport, och redan på högstadiet lärde jag mig att frenetiskt använda rubriker. Återigen, förväntningarna. Känns så förlöjligande att de inte tror att vi klarar av att göra just någonting.

Hur som helst tänker vi avsluta torsdagen som det anstår ett par programstudenter. Med ett avslut och en avsup. Hoppas de förstår att de knappast kan ha mage att underkänna någon av oss. Med tanke på hur vi har blivit behandlade under den här terminen: förringade, förnedrade och förträngda. Punkt.

Och snart väntar det stora tomrummet.


Krig gör sig aldrig bra

Jag har insett att jag verkligen mår dåligt av att se blodiga krig på film. Därför undviker jag det oftast. Jag känner inte att det finns någon anledning att utsätta sig för att se våld om man nu slipper uppleva det i verkligen livet.

Skulle försöka se Åter till Cold mountain igår. Men jag valde Tusenbröder III istället. Ett bra val. Slutade till och med lyckligt vilket inte kändes helt väntat. Så älskar jag ju Ola Rapace (som skådis och karaktär i just den serien menar jag).

När jag såg Saving private Ryan för många år sen (på bio) satt jag och vred mig i stolen i plåga. Jag tänkte att jag kanske skulle sova en stund för att i alla fall ha gjort något vettigt med tiden (vad var den, tre timmar lång?). Men jag övergav snabbt planerna eftersom ljudvolymen var plågsamt oundviklig att ta in.

Jag är emot krig, varför ska jag då se filmerna om krigen. Lite så resonerar jag. No more krigsfilmer för mig.

Ett citat

Ett ytterligare inlägg i miljödebatten

Läste ett citat av Ryanairs chef Michael O´Leary, i DN idag. Han har yttrat orden "Han är en idiot och fattar inte vad han pratar om" om den brittiske klimatministern för att han kritiserat att lågprisflyget inte tar någon hänsyn till miljön.

Det är just den typen av mentalitet som kommer att ödelägga mänskligheten - och jorden förstås.

Jag kan bara hålla med

Your results:
You are Superman
Superman
80%
Wonder Woman
77%
Supergirl
67%
Hulk
65%
Green Lantern
60%
Batman
55%
Robin
55%
The Flash
55%
Iron Man
55%
Spider-Man
50%
Catwoman
20%
You are mild-mannered, good,
strong and you love to help others.
Click here to take the "Which Superhero am I?" quiz...

Sökes: lycklig familj att flytta in i

Vilken dag som helst skulla jag kunna adoptera en familj. Jag tror det skulle passa mig helt perfekt att bo i en familj med två barn i, säg, 10-års åldern. Inte en dysfunktionell familj, utan en lycklig och anpassad familj. Jag skulle kunna vara barnvakt ibland och hjälpa till och laga mat, kanske ha barnen en längre tid om föräldrarna vill åka på semester. Men framför allt det att bara ha en familj. Någon att komma hem och prata med sin dag om, att ha fredagsmys med, att bråka med ibland och kunna slänga igen dörren om när man tröttnar på livet.

Någon skulle kanske säga att det här är lite av en verklighetsflykt, men jag tycker att det är sundare att önska sig en familj än att verkligen vilja vara ensam hela dagarna. Dessutom skulle jag tycka att det var härligt att omge mig med lite vuxna människor, riktigt vuxna menar jag. Men människor som jag inte riktigt har några krav från.

Jag kan i nuläget inte hitta några nackdelar med den här typen av arrangemang. Frågan är bara hur man hittar en familj som vill ta en an. Var annonserar man efter såna?

Abrupt uppvaknande

Däremot kan uppvaknandet ibland bli lite väl abrupt vissa morgnar. Särskilt när man vaknar upp till sånt här. Som tur var råkade jag läsa även insändarna imorse. Där var det en teknisk doktor i luftburna partikelföroreningar som tyckte att blotta misstanken om att vi orsakar den globala uppvärmningen borde räcka för att vi ska vilja göra något åt det. Han menar också att det handlar om att vilja försvara en ohållbar livsstil som gör att vi väljer att tro på kvasivetenskap om att den globala uppvärmningen har naturliga orsaker. Jag blev lite varm i kroppen när jag kände att det åtminstone finns en person till som har samma inställning som jag. Jag funderar på att ringa honom och fråga om vi ska bilda ett parti eller om det finns någon förening som jag kan gå med i.

Jag vill göra något, förutom det som jag kan göra hemma rent praktiskt. Jag vill ut och missionera för den här saken. Den är viktig för oss alla, även om många vägrar att inse det för att få fortsätta leva som shopoholics eller bilburna varelser. Det är dags att förändra sig. Nu!

Vintersömn

Ibland är jag bara så bra på att sova. Jag har lyckats klämma 10 timmar, två nätter i rad nu. Utan problem. Känner mig lite groggy, men det är det värt. Men ändå lite konstigt med tanke på att jag knappast har fått lite sömn den här veckan. Jag har fått sova åtta timmar varje natt och det är väl lite av ett ideal. Jag kanske tar igen från gamla tider, även om jag hört att man inte kan ta igen sömn.

Jag klagar i alla fall inte. Jag älskar när jag får sova riktigt djupt och precis så länge jag vill. Då mår jag riktigt bra.

Stan i mitt hjärta (nä, inte Stockholm...)

Jag måste erkänna att min längtan ibland blir allt för stor att bära. Längtan efter min andra stad, där mitt hjärta bor, London. Jag tror att det bär dit i år - någon gång.

Redan förra våren var jag på väg dit. Jag var övertygad om att jag skulle åka. Själv. För jag gör den stan bäst själv. Men så fastnade jag i uppsatsträsket. I höstas var det något annat träsk. Men nu tror jag att det är slut med träsk i sikte.

Det som känns jobbigt med att åka själv är ätbiten. Som bekant är jag inte så bra på att äta själv ute. Men det vore definitivt ett bra sätt att träna mig.

Jag vill dit. Till London. Och bara gå. Gå. Gå. Insupa. Min stad.

Total lycka!

Ibland är lyckan ack så lättfångad. Det kan exempelvis vara en så enkel sak som att läsa om en instruktion och komma till ny insikt. Det hände mig för en minut sen.

Jag har skrivit på en rapport angående min praktik i fyra dagar nu och arbetat efter principen att två sidors skrift på en dag är ett fullgott dagsverke. Den skulle bli 10-12 sidor så jag tänkte att på måndag skriver jag det sista och blir klar. Så läste jag instruktionen en gång till nu och insåg att jag fått med allt som jag borde men bara har åtta sidor. Vad ska jag blaja på om mer tänkte jag. Sen läste jag tydligare att det stod 8-10 sidor. Lyckan var total kan jag lova. Det innebär att jag kan läsa igenom den och fylla på lite där jag känner att det är löst och sen - vips - är den klar. Jag är glad att det inte kändes mer betungade än så. Skriva reflekterande är något jag gillar och som brukar gå hem hos mina lärare. Jag är bra på att vidga mina reflektioner så att de kommer att handla om så väl kursen, som min framtid och min egen skolgång eller andra saker som jag har varit med om i mitt liv. Reflektionen är något jag tror att jag har utvecklat mycket under mitt studerande.

Det verkar som att min helg kommer att bli lite lugnare, likaså början på nästa vecka. Det känns mycket skönt. Att bli underkänd finns i dagsläget inte på världskartan. Men det är klart. När det gäller just reflektion är det svårt att veta vad de faktiskt "vill ha". Jag får lite på min intuition, den brukar oftast vara rätt så välfungerande.

Dans- och träningmaraton

Det verkar som att alla håller på och ska infira nyårslöftet just denna helg. Var ute och snubblade en sväng vid tullen och tyckte mig se folk i träningskläder vart jag vände min blick. Dags att bryta nya nyårslöften så att man kan återanvädna dem nästa år. Recyckling på hög nivå. Själv har jag aldrig förstått varför folk plågar sig så. Om man gör något man tycker är skittrist är det på något vis givet att man kommer att ge upp efter ett tag. Så fungerar det mänskliga psyket (antar jag).

Hur som helst var jag lite orolig att det skulle vara fullsmockat på gymmet när jag smet dit. Jag hade dock tur. Det var inte mycket folk och jag kunde pusta ut. Jag står inte ut när det är mycket folk på gymmet. Därför gillar jag att träna på dagarna i veckorna. Då brukar det vara som bäst.

Snart börjar mitt dansmaraton också. Jag ska köra fyra danspass i veckan. Jag undrar om det är för mycket att boka in sig på. Kommer jag att hinna gymma någonting emellan bandrepen och dansen? Det återstår att se. Kanske är det precis vad jag behöver. Mycket tider att passa. Oftast gör det mig mer aktiv.

Nu ska jag ut och försöka hålla en tid!

Griniga kvinnor och bistra män

Tv igår var faktiskt helt ok. Jag fastnade framför sportens årskrönika, gråtmild som jag blir av sport. De pratade om Kallur som den goa, glada tjejen som alltid ställer upp på intervjuer. Men att hon under sommarens EM i Göteborg varit "grinig".

Det var just det ord de använde. Det hade de aldrig sagt om det varit en kille. Han kanske hade varit bister eller sammanbiten, men knappast grinig. Jag uppfattade henne inte heller som just grinig. Men det irriterar mig när de gör henne till något som jag mer tycker kan härröras till ett barn - eller för all del kvinnor i karriären. Men blir män verkligen aldrig griniga? Eller är det bara så att det är ett adjektiv som gör sig bättre på kvinnor. Det låter definitivt mindre mäktigt att bli grinig än bister eller sammanbiten. De sista två känns mer neutrala än grinig. Grinig låter mer som att någon surar. Bah! Typiskt kvinnligt. Eller?

Bastu och mitt finska jag

Igår kom jag till en ny insikt. Nämligen den att vi har bastu i huset!! Efter sex år i byggnaden låts jag förstå att det finns en bastu. Hur kan jag ha missat? Jag är för fasen finne! Inte så att jag rusar ner för att boka in mig varje dag för tvagning, men det är ändå skönt att veta att det finns en nära tillgänglig. Mitt finska jag gör sig påmint - igen. Det gör det med jämna mellanrum numer.

Kanske borde bjuda in några vänner för lite bastu i all avspändhet. Bastu och öl, låter inte fel i mina öron. En veckobastu är annars inte att förakta. Måste ner och spana på den vid tillfälle i alla fall.

Ikväll får det nog bli bad och en kall öl istället. Eller bara bad, det funkar det med.

Drömskt om lax

Jag hade lunchdejt på stan idag också. Det är rätt skönt att komma iväg ut när man bara sitter på sin kammare och skriver hela dagarna annars. När lunchen innebär sushibuffé är det inte sämre. Jag sitter fortfarande och drömmer om den där laxen som är så tunn så att den bara smälter i munnen. Jag kunde äta hur många som helst idag. Det gör mig glad när jag helt kan bortse från räkorna - de är de minst eftersträvansvärda på en sushibuffé. Jag skulle kunna äta lax uteslutande. Men det blev lite tonfisk och annat också.

Har tillbringat ovanligt mycket tid på Ö-malm senaste tiden. Mitt hår kommer snart att bli blått och jag kommer att finna ett koppel i min hand tillhörandes en pudel. Det är lite läskigt att stiga in i den där världen. Den känns så obekant och "fin" på ett lite konstlat sätt. Så är det när man mest hänger på Söder hela veckorna. Kanske är bra för mig att ta mig ur min bubbla ibland. Bara det inte blir en vana.


Deo deo på väggen där...

Jag var på Apoteket igår för att hitta en mild deo till mina stackars kliande armhålor. Har inte kunnat ha deo på ett par dag på grund av detta nya sattyg. Men nu skulle jag alltså skaffa mig en ny. Jag stod och kikade en stund och bestämde mig till slut för en oparfymerad som rekommenderades av astma och allergiförbundet. Tänkte inte så mycket på det, men den borde ju vara mild.

Nu när jag rullade av korken för att kika på innehållet (vilket jag alltså inte gjorde i butiken - my bad) insåg jag att den är alkoholmaximerad. Ja, och det går ju inte! Vem vill ha en deo med alkohol i. Snacka om att fräta sönder sina stackars armhålor. Grrr..

Så det blir naturell idag också.

Tv-godis

Ikväll ska väl inte TV:n svika mig i alla fall. Jag såg att SVT sänder Zidane och hans drömlag. Kan det bli mycket bättre? I somras när jag såg Zinedine Zidane för första gången gjorde han 3-1 i slutminut mot Spanien. Kommentatorn hade precis sagt att denna stora franska stjärna gjorde sina sista landskamper någonsin i och med VM. Och det här målet tog dem till kvartsfinal. Då grät jag.

Jag vet inte vad det är, men sport får mig ofta att gråta. Det är som att jag kan tänka in in i vad dessa idrottsstjärnor har gått igenom för att nå dit de nått. Det finns inga vetenskaper i världen som kan ta dem dit, bara hårt slit och taskiga odds.

Ja, så första gången jag mötte Zizou i bild grät jag alltså. Och ikväll sänder de en dokumentär om honom. På något vis gick han rakt in i mitt hjärta. Detta franska lilla charmtroll som spelar fotboll som en gud.

Visa mig

Har varit ute och knatat i gamla bekanta delar av staden till lunch idag. Knatandet var helt ofrivilligt. Men många lunchhak verkar tro att folk fortfarande är jullediga. Jag har aldrig varit det och är det definitivt inte nu - eftersom jag var på väg att luncha ute menar jag.

Jag fick i alla fall gå och gå utan mat i syne. Jag blir gärna hysteriskt hungrig om jag inte får mat i tid. Men till slut fanns där en liten kineskrog att inta lunch på. Vad är det med kineskrogarna? De tar aldrig kort under belopp på 250 kr och det ingår aldrig kaffe eller just något annat som innebär en merkostnad för dem. Tycker det är lite snålt. Dessutom hade de en VISA-skylt på dörren. Ska inte det innebära att de tar kort i alla lägen?

Vad heter det kvinnliga könsorganet?

Appropå vad jag skrev min c-uppsats i svenska om hittade jag nyligen den här sidan. Jag var tvungen att kopiera in hela listan i Word och den blev 63 sidor lång. Vad är problemet? Ska det vara så svårt att namnge det kvinnliga könsorganet?

Jag skrev alltså en uppsats på det här temat och var väldigt inne i dessa tankar en längre tid (börjar återgå till normaltillståndet så sakteligen). Ändå kan jag inte påstå att jag själv har ett ord för det. Jag tycker att kvinnligt könsorgan fungerar om man pratar om det i allmänna ordalag, men om jag skulle prata om mitt eget!? Jag tror att problemet är att vi så sällan pratar om det och att det är därför vi inte heller har ett ord för det. Hur svårt är det att säga snopp egentligen? Inte särskilt. Varför är det kvinnliga könsorganet så tabu? Ett av de mest långsökta orden på listan på sidan ovan är okuken. Kan vi få slippa den typen av översättningar?
 
Det handlar inte så mycket om att hitta ett bra ord som att ordet är tabu. Om själva företeelsen i sig inte var så tabu skulle inte heller orden bli det. Jag tycker att vi ska reclejma ordet fitta. Vi får helt enkelt börja använda det frenetiskt så att det blir avdramatiserat. Prata om det hela tiden!

Jag är glad att jag inte bloggade på tiden då jag skrev uppsatsen för då skulle mina inlägg ha handlat om det här hela, hela tiden. Eller kanske skulle det ha varit jättebra att få sprida min mission via bloggen. Det är aldrig för sent att börja - så värja er.

Sviken av tv:n

Jag är lite besviken över tv just nu. Jag har alltid haft som kvällsrutin att titta på lättsam tv innan jag går och lägger mig. Och det har alltid funnits något att titta på mellan 23 och 24 på kvällen, Seinfeld, Sex & the city, asgamla Cityakuten, Ali G eller något annat kvalitetsprogram. Men just nu finns det ingenting.

Hittade igår 6:an där de kör gamla Scrubsavsnitt. Jag tycker dock att inget går upp mot Seinfeld på kvällskvisten. Det är för övrigt en gammal public service-räv. Det var där den började gå på lördagkvällar/nätter för länge sen när det begav sig.

Därför har jag just nu svårt att komma till ro på kvällarna. Tv:n stängs helt enkelt av för tidigt. Detta sömnpiller som funkar i de flesta lägen.

Svidande kritik

Jag inser att min praktikrapport kommer att innehålla svidande kritik mot min institution och mycket kärlek till min praktikplats. Jag undrar om det kommer att påverka mitt betyg om jag kritiserar dem hårt för hur dåligt saker hanteras. Men saken är att vi ska reflektera runt hur utbildningen har varit relevant för oss under vår praktik och utbildningens kvalitet överlag. Det går inte att missa den uppenbara kritik som finns.

Men kommer det att påverka mitt betyg? Bara det att jag tänker tanken säger väl något om mitt förtroende för min institution.

Bröllopsbesvär

De här dagarna är de bästa: ingen helg, inga mellandagar, bara en hederlig gammal svart dag i kalendern då jag inte jobbar. Jag kommer att sakna det här.

Var ute och virrade på stan i jakt på en bröllopsutstyrsel. Klänning är så inte jag, jag känner mig som en fraggel i klänning. Men jag antar att jag måste. Helst vill jag bara rusa in på H&M och slita åt mig något inte allt för dyrt. Men passformen på deras klänningar brukar kunna var ännu värre på mig än andras. Jag vill bara att det här ska vara över. Det är så tråkigt att leta efter något som man inte ens vill ha. Är det inte konsumtion när det är som vidrigast?

Men vad gör man inte för att göra andra lyckliga på deras lycklgiaste dag. Mörk kostym skulle jag väl kunna komma i antar jag - om jag vill spä på myten om mig själv som lesbisk. Kan man inte bara få slippa att förnedras i en töntig klänning.

Sovångest

Den är tillbaka, som ett brev på posten. Jag är inte det minsta stressad för något, men bara det att jag inte har några direkta hålltider på dagen gör att jag får sovångest. Det är helt löjligt.

När jag jobbade sov jag som en stock hela tiden. Men jag var också väldigt trött på kvällarna eftersom jag gick upp så tidigt. Igår kväll var jag inte det minsta trött, men kom ändå lätt till ro. Däremot vaknade jag och låg vaken vid flera tillfällen inatt. Det känns onödigt och något som jag sällan sysslar med.

Idag gick jag upp tidigare bara för att i alla fall vara lite tröttare på kvällen. Är jag bara trött vet jag att allt jag behöver göra är blunda. Så måste jag skaffa mig lite fler saker att göra på dagarna. Lite fler hålltider. Det är dåligt med dem just nu. Vilket jag egentligen gillar, men det är ju det här med sömnen. Prioritera. Sömn är underbart, i alla fall när den dyker upp. Det är svårt att hitta sysselsättning på nätterna dessutom. Verkar dock inte min granne ha problem med. Därifrån kommer det ljud alla tider på dygnet.

Kort utvärdering

För att kort utvärdera den här dagen måste jag bara säga en sak: jag är extremt flexibel och finner mig snabbt i situationer. I fredags ville jag ha ett jobb för att det är så skönt att jobba. Idag säger jag bara att studielivet är helt underbart. Jag har suttit och skrivit lite idag, med tanken att två sidor om dagen räcker gott för att jag ska ha gjort ett drygt dagsverke. Lite den mentaliteten. Ja, så lite skrivande på förmiddagen. Lunch. En sväng på stan. Träffa kompisar på kvällen utan att behöva oroa mig för när jag ska få mat. Det äter jag nämligen innan jag går hemifrån.

Ja, livet som student är underbart. Jag tror att jag är gjord för att sitta på min kammare och knåpa vid datorn. Kanske borde bli författare. För man borde faktiskt kunna kombinera det livet med arbete. I sånt fall har jag verklgien hittat hem. Då kan jag vara antisocial och lägga upp mina dagar fritt varje dag, och ändå tjäna pengar.

Mitt parallella universum

Jag tror att jag lever i ett parallellt universum - det i mitt huvud. Ibland är jag så fast i det att jag faktiskt glömmer att världen är riktig och jag med, men inte det i mitt huvud. Dessa små uppvaknanden brukar kunna vara ganska plågsamma och snabbt, snabbt återvänder jag till mitt huvud. Där är allt som jag vill ha det - inte perfekt, men precis rätt.

Jag borde bli bättre på att ta vara på nuet och livet. Ibland inbillar jag mig att allt springer förbi mig medan jag lever mitt liv utanför verkligheten. Jag antar att det delvis har med mina ickebeslut att göra. Det är bara så mycket lättare att slippa ta beslut. I min värld är allt ändå perfekt och jag är alltid lycklig. Oftast tar jag med mig den lyckan ut i verkligheten också.

Jag tror bara att jag lämnat så många saker och människor bakom mig som jag önskade var kvar. I mitt huvud är de alltid med mig.

Om ickevärlden får mig att må bra även i världen kan det väl ändå inte vara dåligt?

But when the champagne leaves your body
there is just to much to cry for
And the little question´s where the good days went
It would be mean to keep you waiting
To have you watching by my side

´Case not even you can help me now
You can try but you would not know how
Broken beyond repair
Broken and I just don´t care
Broken and you can´t help me now


You can´t help me now - Marit Bergman

(Skulle förmodligen också finnas på min tio i topp över 2006 års bästa låtar.)

Through glass

I'm looking at you through the glass...
Don't know how much time has passed
Oh god it feels like forever
But no one ever tells you that forever
Feels like home sitting all alone inside your head

How do you feel? That is the question
But i forget.. you dont expect and easy answer
When something like a soul becomes
Initialized and folded up like paper dolls and little notes
You cant expect a bit of hope
And while your outside looking in
Describing what you see
Remember what your staring at is me

How much is real? So much to question
And never dare make up the mannequins
Contaminating everything
When thought came from the heart
It never did right from the start
Just listen to the noises
(No more sad voices)
Before you tell yourself
Its just a different scene
Remember its just different from what you've seen

And its the starrrssss
The sttarrrsss
That shine for you
And its the starrrssss
The sttarrrsss
That lie to you.. yeah-ah

Through glass - Stone Sour

Skulle faktiskt kunna vara en av förra årets topp 10 på min alldeles personliga lista (som jag inte har för avsikt att publicera eller ens sammanställa, men ändå).

Första dagen

Nu är det alltså dags. Jag har knäckt fingrarna och satt mig tillrätta. Ska få spendera hela dagen framför datorn. Kunde knappast bli mycket lyckligare. Frågan är hur lång tid det ska ta innan jag kommer igång med det jag ska. Finns så mycket annat som lockar. Jag är expert på att bli distraherad. Kan ha riktigt dålig diciplin, men det brukar lösa sig. Har ju några dagar på mig i alla fall. Att sitta här. Jag tror aldrig jag har haft så här mycket tid på mig ärligt talat. Inget jobb att gå till, inte seminarier att besöka, bara jag och datorn så länge det krävs. Skriva, skriva, skriva.

Sen har jag förstås passat på att boka upp mig på en massa andra saker så att jag har något att göra. Har en känsla av att det kommer att bli mycket sitta och stirra annars.

Men åter igen inser jag skönt det ska bli att börja jobba istället. Jag drömde inatt att jag hade en termin kvar och att jag var tvungen att välja vad jag skulle göra. Jag valde grekiska!? Av allt man kan göra, varför välja grekiska. Hade dessutom mindre panikkänslor i drömmen.

Jag är klar, det känns bra. Mycket bra. Jag ska bara göra det här först.

Paus

Hur är man när man är trött som en strumpa egentligen? Jag tyckte på något sätt att det sa allt. Undrar varför jag tyckte att det var så talande..?

Bandet tar i alla fall paus idag, har vi bestämt. Jag tror inte min röst skulle orka ta så många toner, men framför allt vet jag inte hur jag skulle lyckas ta mig till replokalen. Det är mer än jag skulle klara av. Än mindre ljudvolymen. Eller umgänget för den delen. Vissa dagar ska bara vara ensamma. De är de bästa.

Sängkrypare

Jag trodde att den här tv-dagen skulle bli fantastisk. Hittills har jag endast lyckats se Ronja Rövardotter. Men nu blir det i alla fall lite god gammal Ivanhoe. Och pizza. Jag tror det är nyttigt för mig idag. Hälsosam mat idag kan nog vara rent skadligt.

Snacka går ju

Oj, vad jag behövde gårdagkvällen. Det var så skönt att gå på fest, snacka med människor som jag kan vara vem jag vill för och bara dricka en massa champagne hela kvällen. Mer dekadent än så kan det knappast bli.

Sista dagen på året blev som en såpa utan dess like då jag fick lyssna på arga telefonsamtal och höra om svikna löften. Jag önskade att den första dagen skulle få bli bra i alla fall. Den började med stor dekandens och eventuellt svikna löften - igen. Jag har i alla fall stängt av telefonen så att det inte ska hända några olyckor.

Jag känner mig fortfarande onykter, men har ingen ro att lägga mig att sova. Men jag skulle ju kunna göra vad jag vill med min dag, imorgon skulle kunna bli en likadan till. Har inget jobb att gå till längre.

Ska det vara så här?

RSS 2.0