E-type! På riktigt?

Finns E-type fortfarande?

Alltså det är tydligt att han gör det för tydligen är han på Allsången ikväll. Det är lite otäckt!

Och han låter och ser ut precis som -95 när han körde This is the way.

Herregud vilken flashback!

Andra bloggar om: ,

Mycket att stå i - och här sitter jag...

Den här dagen går lite för långsamt för min smak. Så många viktiga saker att uträtta efteråt.

♥ Hämta ut mina Kent-biljetter
♥ Köpa doppresent
♥ Leta rätt på Mr Muscle propplösare (den finns inte längre och jag måste finna dolda lager - hjääälp!), mitt badrumsgolv blir till pool varje morgon
♥ Städa det där rackarns badrummet
♥ Röja ut gammalt skräp ur mina köksskåp, det börjar bli trångt
♥ Läsa klart de sista sidorna i Stieg Larssons sista - hann inte riktigt på lunchen
♥ Anrätta vansinnigt god mat på några få minuter så att jag hinner med allt det ovanstående...


Andra bloggar om: , , , ,

Kaffe!

Det snackas väldigt mycket om de här på jobbet just nu. Jag blir galen! Tänk att få göra schysst kaffe hemma på mornarna. Nu gillar jag iofs mitt perkolerade kaffe, men en latte på morgonen vore ändå inte fel.

image94

Bild: Nespresso.com

Vi har bestämt oss för att gå och känna och klämma på dem i veckan. Och smaka förstås. Tänk om en får följa med mig hem?!

Andra bloggar om: , ,

Utan korsord

Korsordet i Kulturdelen uteblev idag. Uteblev! Orsak: De hade pyntat hela tidningen med Bergman. Förstås.

De måste ha sammanställt Bergmans liv för länge sen och bara väntat på att han skulle gå och dö så att de fick publicera. Och jag fattar inte riktigt den grejen ärligt talat. Kunde de inte ha gjort det medan han fortfarande levde. Så att det kunde ha varit mer som en hyllning i tematisk form. Nä, de var tvugna att vänta tills han dog.

Jag menar det kan knappast ha kommit som en chock, karln var ju ändå nästan 90 år. Inte ens Bergman är odödlig.

Jag är oavsett besviken över att inte få mitt morgonkorsord. Fick lusläsa tv-tablåerna istället.

Andra bloggar om: , , ,

Nedvarvning pågår

Jag känner mig helt slut som människa. Har dansat dancehall till halv 10. Druckit proteiner, ätit mat. Nu får jag inte i mig mer vatten, helt full i magen. Ändå har jag ont i huvudet och borde få i mig mer. Kommer väl att behöva springa på toa hela natten on top of allt elände.

Men det var kul med dancehall. Riktigt kul. Och sjukt jobbigt. Förväntar mig rejäl träningsvärk imorgon.

Danspass sent på kvällen funkar så där för mig tror jag. Jag är trött, men kommer kanske ha svårt att varva ner. Det är dåligt.

Känner att jag skriver i stackato. Korthugget. Dags att koppla ner. Tror jag.

Andra bloggar om: , , , ,

Casting del II

Jag blir inte klok på casting-killen i min port.

Idag stötte jag på en farbror utanför huset som undrade om jag kände till någon filmstudio eller liknande i krokarna. Det gjorde jag inte. När han dillade vidare om att det skulle kunna vara för någon reklamfilm eller liknande kom jag på att Casting-skylten i trappen åker upp allt oftare. Så jag föreslog att det kanske kunde vara det.

Bara det att studion är en lägenhet, castingen är för återkomsten av Tutti Frutti. Han den blivande Bruno Wintzell, modell äldre. 

Själv trodde han att han skulle spela en död gubbe. Det låter ju som att han har ganska muntra föreställningar om sin kommande karriär i alla fall. Det ska jag inte hålla emot honom... 

Andra bloggar om: , , ,

Nypumpad

Lite utpumpad efter första dagen på arbetsveckan. Men min cykel är dessbättre nypumpad. Lyckades tajma cykelbutiken idag, med någon minuts marginal. Perfekt! Jag känner mig så lycklig nu.

Jävlar, vad här ska trampas!

Andra bloggar om: , ,

Fika någon?

Jag skulle helst vilja gå och sätta mig på taket och fika nu på morgonen. Men det finns inget sällskap att få i de här öde korridorerna. Det känns lite trist att sitta där själv. Om jag nu ska vara lite kinkig...

Andra bloggar om: ,

Doppresent

Den här veckan måste jag hitta den ultimata doppresenten. Jag tycker det är så himla svårt! Skruttisen fick ett servisset - tallrikar och mugg - med motiv från hattstugan på av Elsa Beskow. Vad ska Pluttan få?

Har försökt surfa runt lite, men det känns ändå väldigt oklart. Kan man hitta något i leksaksaffärer?

Annars verkar temat ofta vara saker i tenn!? Och det kommer det helt enkelt inte bli något med.

Någon som har förslag? Det är en tjej (om det nu skulle kännas avgörande på något vis...).

Andra bloggar om:

Felhörning - 25 år senare

I min familj kan vi Magnus och Brasses Varning för barn utan och innan. Vi citerar dem ofta. Börjar en, bygger någon annan på. Så har det varit så länge vi minns.

Igår utbrast brorsan i lite Hawaiiansk nässång. Hans fru visar honom hur den egentligen går till (man hummar samtidigt som man trummar lite på ena näsvingen). Han verkar förbryllad.

Svägerskan: Därav nässång.
Brorsan: Nässång! Jag har alltid trott det var knäsång. 

Här någonstans fnissar vi lätt åt hans dumhet.

En stund senare visar det sig att han aldrig ens hört att det var hawaiiansk nässång. Utan att direkt reflektera över det har han i alla år hört han var Jans knäsång. Ok, att jag skarvade rejält på engelska låttexter en bit upp i tonåren kanske. Men det mesta borde jag ha reviderat vid det här laget. Att upp i 33 års ålder tro att det är han var Jans knäsång som inte ens går in riktigt i meningsbyggnaden, det kallar jag förnekelse!

Men framför allt borde ju poängen gå fram lite tydligare nu. Vad är annars poängen med Jans knäsånger. De borde framför allt låta lite mer knakande...

Andra bloggar om: , , ,

Biroller

När jag såg Masjävlar, för inte allt för länge sen, blev jag nästan rörd till tårar när huvudrollstjejen träffade sin gamla skolfröken och de kramade om varandra så där hjärtligt. De hade saknat varandra genom åren och hade en massa att prata om därför att de stått varandra så nära. Det som gjorde mig rörd var att jag undrade vem den där personen var i mitt. Finns det ens någon ur mitt förflutna som skulle bli så där allt igenom glad över att återse mig och som jag skulle bli genuint glad över att återse? Jag kunde inte komma på någon.

I helgen träffade jag den där personen.

I lördags gick vi ner till vattnet på kvällen för att se solnedgången på landet. Där satt en gammal barndomskompis mamma som jag inte träffat på många många år. Hon blev tårögd när vi kramade om varandra. Jag blev allt igenom glad över att se henne. Jag och barndomskompisen fullkomligen bodde i varandras hem hela somrarna. Vi sov än hos den ena, än hos den andra. Åt middag där maten verkade bli godast. Badade oss igenom dagarna, sprang ifrån hennes jobbiga kusiner och busade med de vuxna grabbarna. Under resten av året bodde vi en bra bit ifrån varann, men tillbringade flertalet lov hemma tillsammans även i stan. 

Att återse hennes mamma var en del av det nostalgiska med minnen från barndomen. Det tyckte även hon.

Kanske finns det ändå någon mer person där ute som jag skulle gilla att återse och som skulle tycka det var lika kul att återse mig.

Andra bloggar om: , , ,

Regn då...

Ute är det så där riktigt ruggigt och regnigt just nu. Och jag tänkte sluta lite tidigare så här på fredagen. Avsevärt mycket tidigare till och med.

Det tråkiga är att jag kanske inte får mycket till sol på mig ikväll.

Det positiva är att jag får möjlighet att sitta inomhus framför en brasa hela kvällen. Hellre det än att sitta i en småunken lägenhet. Om det nu är så att det ändå ska regna menar jag.

Andra bloggar om: , ,

Trygg

Nu är biljetterna säkrade. Skönt! Ticnet har ju en tendens att braka samman när Kent släpper biljetter.

Jag sitter och darrar fortfarande av adrenalin.

Andra bloggar om: , , ,

Glömsk?

Idag om jag till jobbet lite extra tidigt, utan att anstränga mig.

Det är lite läskigt när sånt händer. Vad brukar hända på morgnarna egentligen? Vad har jag glömt? Är jag bara halvklädd eller?

Andra bloggar om: , ,

Insikt

Inser till min oförställda fasa att Kent släpper konsertbiljetter imorgon. I höst blir det konsert. Pjuh, vad nära det var att jag missade det...

Andra bloggar om: , ,

Snabba ryck för solens skull

Äntligen har jag kommit in i lunchlådelunken igen. Nu har mina kollegor lyckats slita med mig ut vid tillfällen ändå (jag är dessvärre ganska lättövertalad), men idag blev det i alla fall medhavd låda. Den slank ner på rekordlåga 2,25 minuter. Sen skyndade jag mig ut i solen och satt på en bänk och läste i solen.

Helt ultimat lunch. Om ni frågar mig.

Andra bloggar om: , ,

Favorit

Följaktligen. Ett ord jag så gott som aldrig använder. Men det verkar vara Stieg Larssons favoritord. För han använder det minst ett par gånger per sida. 

Undrar just vilket som är mitt favoritord. Egentligen.  

Andra bloggar om: , ,

Varför har jag inte cyklat?

Ja, alltså varför har jag inte dragit fram cyklen förrän nu i år? Jag har iofs gått ganska mycket, men cykla är ju verkligen fler snäpp bättre.

Det går fort, man slipper stressen i att vänta på någon buss som aldrig dyker upp (idag fick jag iofs vänta på en broöppning, men ändå), det är skönt och man får vara ute lite mer. Det måste ju vara den perfekta kombon.

Jag är glad att jag äntligen tog årets premiärtur. Även om ny cykeln var gravt opumpad.

Andra bloggar om: , ,

Väderdilemman

Det här vädret gör mig galen. På lunchen var det först varmt, sen blåste det och till slut regnade det. Kallt med andra ord.

På väg hem från jobbet tog jag, mot bättre vetande, på mig jackan. Sen satte jag mig på bussen. Höll på att ångkokas inifrån. Kunde förstås inte få av mig jackan i trängseln så jag slöt in mig in the world of Salander och company.

Sista promenaden höll jag på att förgås i solen. Ska absolut inte klaga på det. Däremot är det omöjligt att veta hur man ska klä sig på dagarna. Folk kom i shorts nu. Imorse var det knappast snack om att ha annat än jeans - i min värld i alla fall.

Nu är frågan: hur mycket ska det regna ikväll? Och kan jag cykla till dansen istället för att harva runt med den där jäkla tvärbanan som aldrg dyker upp? Inser till min fasa att cykeln inte är pumpad - i år. Och cykelbutiken där jag alltid pumpar min cykel är stängd. Suck!

Andra bloggar om: , ,

Köttätare

Det här tyckte jag kändes som en tänkvärd artikel. Allt kött vi sätter i oss spär på miljöproblemen.

Intressant är att det går åt 500 liter vatten att producera ett kilo potatis, vilket i sig känns ganska mycket. Men det går åt 100 000 liter vatten åt att producera ett kilo kött. Jag tänker på att det är många som får gå många mil om dagen för att kunna sörpla i sig dagsbehovet av vatten.

Jag har också läst flertalet rapporter om att det släpps ut mycket växthusgaser för att producera kött. Kan ju vara värt att tänka på i alla fall, innan man ger sig in i Atkinsträsket. Istället för att exempelvis börja jogga.

Andra bloggar om: , ,

Denna seghet

Jag hade ruggig oflyt när jag skulle hem idag. Allt som kunde ta tid gjorde det. Jag tyckte hela tiden att jag hade flyt och hann med en buss kom kom in lite tidigare. Men sen blev den stillastående en längre stund för att folk skulle betala med sms-biljett (ibland tycker jag att kollektivtrafiken är riktigt ogästvänlig för folk som inte kommer från Stockholm. Det är alldeles för svårt att komma över en biljett).

Jag letade i bokhandeln efter just de böcker som inte fanns (jag som aldrig annars köper böcker). På Ica ställde jag mig i en ganska kort kassa. Men killen i kassan gick iväg för att ta reda på ett pris och var borta hur länge som helst. När han kom tillbaka slutade det med att han frågade kunden om priset ändå. Borde de inte ha bättre rutiner för när priskoder saknas?

Hade sen tänkt promenera hem men bussen kom precis in och jag var hungrig så jag hoppade på. Då stod förstås en kille och käbblade med chauffören en längre stund. Sen höll han på att bli överkörd i korsningen när han inte fick åka med bussen. Han verkade inte helt vid sina sinnes (detta även om han hade träningskläder, vattenflaska och såg nytränad ut - kan det ha varit ren sprit i vattenflaskan?).

Väl hemma insåg jag att jag glömt saffran i affären. Jag tänkte på det hela vägen till kassan, men eftersom det tog sån tid hann jag förstås glömma bort det. Varför ska man behöva säga till i kassan för att få handla denna exklusiva krydda?

Det var egentligen inte det att jag hade bråttom, men jag kan bi vansinnigt stressad när saker tar omotiverat lång tid. Dessutom har jag så mycket bra att läsa. Fick låna tredje och sista delen i Millenniumtriologin av grannen idag. Har ca 10 sidor kvar av tvåan - och här sitter jag och bloggar!! Tack i alla fall grannen för din perfekta tajming :)

Andra bloggar om: , , , ,

Dans, dans, dans

Det känns som att adrenalinet fortfarande pumpar runt i min kropp efter danspasset igår. Det var grymt kul att få dansa igen. Vi var bara sex personer, men desto mer uppmärksamhet fick vi från läraren.

Hade svårt att komma till ro igår förstås. Jag ville inte lägga ner boken och dessutom var jag lite uppe i varv fortfarande. Men det var skönt att ligga och lyssna på regnet en stund. Temperaturen inomhus var ganska human också.

Jahapp, dags att få nåt gjort!


Andra bloggar om: , ,

Hetsäten

När jag är så där hungrig som jag just var och äter så där snabbt som jag just gjorde är risken att jag bränner mig, inte bara i gommen, på tandköttet och på tungan, utan även i hela halsen och slutligen magsäcken.

Nu när jag hetsätit klockan 22.30, ska jag försöka hetssova. Först läsa lite om Salander och co.

Vill passa på att önska Magnus tillbaka i blogglivet också. Äntligen!

Godnatt!

Andra bloggar om: , , ,

Soffliggare

Jag har antagligen inte använt min soffa så mycket under hela det senaste året som jag gjort sen jag skaffade ny dator. Det är inte bara det att den är vansinnigt obehaglig som gör att jag undvikit den, jag har inte heller haft någon vidare sysselsättning i den.

♥ Man har inte kunnat interneta från den. Och det är ju dessvärre det som sysselsätter mig mest hemmavid.

♥ Man har inte kunnat titta på tv från den. Tv:n är en liten 14-tummare och jag ser helt enkelt inte vad som försiggår på skärmen när jag sitter i soffan där den är placerad.

♥ Man har inte kunnat läsa i den. Dels för att den är obekväm, men dels för att belysningen är usel.

Nu kan jag i alla fall interneta i den. Det har gjort att jag spenderar väldigt mycket tid i den igen. Trots obehaget. Får nog ta tag i att köpa en soffa vid tillfälle. Den här rackaren torde ha gjort sitt efter si så där en 15-20 år. Kan nog passa på att köpa mig en bättre lampa i samma veva.

Andra bloggar om: , , ,

Ny vecka

Så var det en ny vecka igen, tillbaka till office by the concrete. Till skillnad från andras office by the pool. Det är lite mörkare och lite hårdare tag i betongsfären.

Jag har vaskat fram ett recept med räkor som jag omgående måste prova på. Dock inte ikväll. Ikväll är det dans. Två månader sen sist. Det ska bli riktigt kul!!

Snart ska jag få gå och köpa mig lite kaffe. Kollegan har tagit semester, så jag blir själv om denna förlustelse. Blir nog inget fika på taket om jag känner Paragrafryttaren rätt. Eller snarare mig själv faktiskt. Jag får nästan ont i huvudet bara han säger fika. Jag tror det är för att när vi fikar så är det en matta av ljud som kommer emot mig, utan uppehåll. Det ger mig huvudvärk. Borde jag svara eller kan jag helt sonika logga ut?

Andra bloggar om: , , ,

Fotförfining

Sitter för stunden med fötterna i ett fotbad. Dessvärre har jag ingen bra balja så det är en hink där mina gigatiska båtfötter måste stå på tå för att få plats. I vattnet har jag det senaste inom fotvårdsvärlden - salt. Det svider lite i alla småsår jag dragit på mig under veckan, men fungerar tydglien väldigt bra annars. 

Har hällt upp ett glas vin som jag ska få inta medan fötterna mjukas upp och jag sitter vid datorn och rumsterar.

Har tänkt ta tag i mina fötter så länge. Men det finns aldrig någon ro att sitta så här och bara vänta på att fötterna ska bli färdiga att fila. Bra när man kan sysselsätta sig under tiden.

Tur att sommaren går ut på att inta så mycket som möjligt. Det är nämligen något som jag är riktigt bra på. Måste alltid veta när nästa mål ska gå av stapeln så att jag kan planera minutiöst inför det. Det är det jag sitter och gör nu =)

Andra bloggar om: , ,

Skönt

Åter hemma efter ytterligare en skön helg på landet i solens tecken. Men jag skäms över att säga att jag fortfarande inte badat. Sååå illa! Särskilt som en viss tvååring nästan vägrade släpas upp ur vattnet. Men då var hon å andra sidan så stel i kroppen att hon knappt fick på sig kläderna.

Jag har däremot hunnit med att läsa min bok, grilla, dricka vin och allt annat som hör semestern till. Det här är ett bra sätt att hålla kvar semesterkänslan på.

81474-92

Jag och min lilla punkare busar i sängen.

Update: Jag verkar ha ljugit ovan. Jag har badat, bara inte på landet. Flera gånger har jag badat till och med =)

Andra bloggar om: , ,

Molnbank

81474-87


Moln kan vara mäktiga. Jag läste på väg till jobbet imorse om tornados och orkaner och kom på att det skulle vara mäktigt att uppleva. Samtidigt är jag glad att jag slipper.

Jag minns mycket väl Gudrun-året och hur mycket det blåste hela den vintern. Jag tyckte mig gå i motvind vart jag än var på väg. Och det var ganska jobbigt.

Andra bloggar om: , , ,

Borta

Jag blir galen. En av mina favoritplastburkar har försvunnit spårlöst. Jag kan inte minnas när jag hade den senast, men jag tror inte jag burit med mig den någonstans långt. Har letat hemma på alla möjliga och omöjliga ställen och nu även på jobbet.

Det är bara så frustrerande när saker bara försvinner så där.

Det var så bra storlek på den om man bara ville ha med sig något litet. And it´s gone!

Andra bloggar om: , ,

Aqua

Jag sörplar vatten som en tokig här när jag är hemma. Tror inte det enbart beror på att jag är törstig, för jag är ganska bra på att dricka vatten under dagen på jobbet också. Stockholm har ju så gott vatten.

Dessvärre inte på Östermalm, verkar det som. För på jobbet smakar det inte alls lika bra som hemma. Det är tokgott hemma på Söder och mindre gott borta på Östermalm. Märkligt. Jag blir ibland rent av tvungen att dricka minerlavatten ur "fontänen". Det känns riktigt synd på så gott kranvatten.

Kanske får börja ta med mig vatten på flaska.

Tillsammans med en termos kaffe eftersom jobbkaffet är riktigt dyngit. Kan bero på vattnet. Har faktiskt lyxat till det med att gå och köpa mig en kaffe på dagen någon gång ibland. Det gör mig på lite bättre humör också. Plus att man får komma ut en microstund.

Andra bloggar om: , , ,

Hur är det nu med äggstockarna

Det här är något som rasat runt i pressen senaste dagarna. Äggstockar och testiklar värderas inte likadant hos försäkringsbolagen.

För att uttrycka mig lite milt kan man ju konstatera att det är märkligt, men inte heller särskilt förvånande. Det är som vanligt, kvinnors organ är inte riktigt lika viktiga som de manliga.

Även om nu testiklarna sitter utanpå kroppen fyller de samma funktion, och det är konstigt att äggstockarna inte ens finns omnämnda i rekommendationerna. De utgör säkerligen en lika stor del av kvinnan som testiklarna gör för mannen.

Andra bloggar om:

Jag vill sjunga också

När jag sjöng i kyrkan på brorsans bröllop insåg jag att jag inte är beredd att lägga sången på hyllan. Att bandet ligger på is känns forfarande helt i sin ordning. Men att sjunga till en en gitarr, ett piano eller tillsammans med andra röster vore så mäktigt.

I bandet är tonvikten ganska stor på själva skränet (jag vet, jag låter som en pensionär nu) och jag vill nog ha ett större fokus på själva sången. Alltså skulle det behövas lite lättsammare instrument. Det vore så schysst att sjunga med andra, alltså inte i en kör, men som i ett band.

Jag ska nog börja fiska lite i umgängeskretsen efter andra sångsugna för att starta en helt ny genre av band. Lite mer nischat.

Andra bloggar om: , ,

Självan

Jag har just gtt iväg till grovsoporna med min gamla unkiga skrivare som jag skulle ha kunnat göra mig av med för länge sen. Nu blev det äntligen av. Jag inser att det kommer att ta sin lilla tid att även släpa ner datorn, skärmen och datorbordet.

Varje gång jag ska dit måste jag ställa ner det jag har i händerna, fiska upp nyckeln och låsa upp inte mindre än 4 dörrar. Puh! Det blir lite av ett projekt. Men förstå vad mycket plats jag kommer att få sen.

Jag fixar vad som helst på egen hand, det tar bara lite längre tid. Jag tänkte att jag kanske skulle kunna springa på lite snälla grannar som skulle kunna hjälpa mig igenom i alla fall några dörrar. Men icke. Det var stendött i huset.

När man nu önskar sig lite grannar är de som bortblåsta!

Annars skulle man kanske kunna tjuvlåna pirran från jobbet imorgon. Hmmm...

Andra bloggar om: , , ,

Fullspäckat schema

Idag har jag så mycket saker på min att-göra-lista. Men en del har jag redan hunnit med.

♥ Vaccinera mig mot fästingar
♥ Dammsuga
♥ Gå ut med sopsortering och grovsopor
♥ Laga mat och äta
♥ Dra igång första tvättmaskinen

Kvar på listan är

♥ Överföra och tömma gammal skit från gamla datorn
♥ Gå iväg med dator, skärm och datorbord till grovsoprummet
♥ Slutföra tvättandet
♥ Fortsätta på andra Millenniumboken som jag påbörjade i vaccinationskön

Det kommer nog att ta upp mertiden av min kväll. Pust! Men jag har ändå redan hunnit med mer än jag trodde jag skulle hinna på hela kvällen. Det säger något om vilken tid jag kan ta på mig när det kommer till alla typer av städmoment och måsten.

Andra bloggar om: , , ,

Jag vill och kan

Jag vill bli författare. När jag läste Isprinsessan av Camilla Läckberg insåg jag hur gärna jag vill bli författare. Tänk att få sitta i ett eget krypin och bara skriva frenetiskt hela dagarna.

När jag hörde Camilla Läckbergs Sommarprogram igår så insåg jag att jag kan.

Jag vet att jag vågar och kan och orkar. Försakandet är inget problem, eller tiden och energin. Vill jag så kan jag, det vet jag. Jag tror inte på inspiration utan kan sitta och harva dagarna i ända på min ända.

Jag måste bara veta vad jag ska skriva om. Hitta en idé. Jag funderar så det knakar. Och jag kommer att komma på det. För det här, det vill jag.

81474-83

Här multitaskar jag i min skrivarstuga.

Jag inser förstås att det vore ett plus att ha någon som såg till att laga mat till mig och som städade runt mig så att jag slapp sitta mitt i röran jämt. För om jag väl börjar skriva, då kommer jag inte ha tid för något annat...

Andra bloggar om: , , ,

Saknad

Fick med mig kollegan på en tur på stan efter jobbet. Han envisades med att vilja följa med och stod sen och stirrade på mig när jag provade jackor. Lät uttråkad. Vi hittade dock vår plats i en soffa på El-Giganten där man kunde kolla på tv samtidig.

Kollegan insåg att han även kunda surfa från datorerna som stod framme. Som ett internetcafé, fast utan fikat och utan timtaxor. Vi satt en bra stund i soffan och pratade. Det känns som att vi saknat varandra de här veckorna som vi varit ifrån varann.

Imorgon ska vi börja promenera till jobbet igen.

Jag känner mig lite tröttig efter min första dagen. Det tar på krafterna att beta sig igenom gamla mejl och annat. Men det är faktiskt helt ok, till och med lite skönt att jobba. Då behöver jag i alla fall inte ha ångest över att jag sitter framför datorn hela dagen, även en solig dag :-)

Andra bloggar om: , , ,

Fasters små älsklingarSkruttisen är bilförare redan vid unga år. Pluttan en riktig korthaj. Hon hjälper pappa spela sin hand.

Mina små favoriter tycker om att kramas, också med varandra.

Skruttisen har en egen pöl med båtar.

Vi blåser såpbubblor. Skruttisen tycker det är väldigt kul. I den gigantiska bubblan speglar sig hela skogen och solen. Jag tycker bilden är maffig på nära håll.

Andra bloggar om: ,

Dagens outfit

Så var man på kontoret igen då. Och i sann miljöanda har jag dagen till ära klätt mig i t-shirt och äppelknyckarbyxor.

Ha, jag visste att det bara var en positiv sak!

Andra bloggar om: , ,

Åter

Tillbaka i stan igen. Här har inte hänt just någonting. Blommorna lever dessutom, som genom ett mirakel. Jag var och handlade. Egnetligen behövde jag inget specifikt, så det blev lite okynneshandlande, så där sista dagen på semester. För att känna på vädret och ha något att göra.

Jag ska få lösgodis idag. Imorgon är det strikt tillbaka i rutinerna, så då blir det inga utsvävningar mer. Men idag är det fortfarande semester.

Jag tänker alltid att det ska kännas lite ovant att vara hemma igen. Men det är så lätt att komma in i rutinerna: laga mat för en, kolla tvättiderna, handla för en, sitta i röran och inte orka städa. Ja, ni vet...

Nä, nu ska jag få lite köttfärssås som jag drog ut ur frysen. Sen tror jag att jag ska ladda in lite nya bilder.

Andra bloggar om: , ,

Sista dagen

Sov gott och vaknade till idel sol och blå himmel. Det kommer bli varmt idag.

Kunde man ju ge sig på, sista dagen på semestern. Det blir säkert så här hela veckan. Ska bli skönt att f gosa in sig i ett betongkkomplex med rejäl luftkonditionering resten av veckan, istället för att ligga på ett berg där det fläktar från havet.

Nu ska jag ut och njuta min sista dag.

Andra bloggar om: , , ,

Hannig

Det har varit ett väldigt gosande med Skruttisen idag. Hon har varit Hannig på ett sätt som jag aldrig upplevt förut. Jag skulle bära henne i skogen, följa efter överallt och vara serviceperson helt enkelt.

När jag åt middag (hon hade redan ätit middag) kröp hon upp bredvid mig och sa "Hanna har lagat middag till mig". Vi skrattade. Så var väl inte riktigt fallet. Men hon satt i alla fall där i godan ro och käkade potatis och paprika med fingrarna från min tallrik. Helt nöjd. Som hon gjort både frukost och middag de senaste dagarna. Snacka om andra frukost och middag - som daglig vana.

Hon kunde inte gå och sova innan farmor och Hanna hade nattat henne. Sen ropade hon i babywatchen efter mig. Hon ville absolut inte sova - och det vill hon så gott som alltid. Idag bad hon om att sova vid halv 7!! Vid 7 ångrade hon sig. Jag tyckte gott hon kunde få vara uppe en stund till, det var ju inte läggdags ännu. Men föräldrarna tyckte annorlunda. Hon såg djupt olycklig ut när jag la henne i sängen igen. Stora tårar rullade tyst ner för kinden.

Men sen var hon tyst i alla fall.

Sen dess har hon låtsassovit.

Jag lovade henne en heldags busande imorgon. Så det är va dagen dedikeras till.

Andra bloggar om: , , ,

Hemglass

Idag har jag gynnat de otäcka melodiernas affärsidé. Jag har köpt glass från glassbilen.

Senast jag gjorde det var jag säkert under 10 år och följde med farfar ut för att köpa chokladknattar. Chokladknattar. Det var livet det. Mamma och pappa var säkert på semester och farmor och farfar bodde hos oss. Så lyxigt. Då kunde man få sig en chokladknatte till efterrätt.

Jag kände mig lite så där extra lyrisk idag när jag stod där på grusvägen och valde bland utbudet. Det blev inte chokladknattar idag. Men det var ändå ganska kul att handla av Hemglass. När ingen annan ser mig i alla fall.


Andra bloggar om: , , ,

Dagsmålet

Idag är målet att komma iväg ut och jogga. Det krävs vissa förutsättningar för att jag ska klara av det just iag, det var ju ett tag sen sist.

♥ Inte för mycket regn
♥ Inte för mycket sol
♥ Bra känsla i kroppen
♥ Inte för mycket nysningar
♥ Motivation
♥ Bra balans av hunger- och mättnadskänsla.

Motivationen är egentligen inget problem. Har inte joggat alls den här veckan på grund av förklningen. Men jag tror den är över nu. Jag tänkte prova om den är det i alla fall.

Andra bloggar om: , , ,

Kissa i regnet

Här där jag är nu kissar man ute i skogen. Och nu regnar det. Ska jag behöva hålla mig hela natten?

Kanske var det att utmana ödet när jag gick runt i gummistövlarna hela dagen. Jag hade stövlarna på mig till stranden. Satt i dem vid middagen. Nu fick jag så jag teg. De kom till nytta på riktigt idag.

De är i alla fall blommiga så de kan nog pigga upp lite när jag nu måste gå ut i mörkret och regnet och häsa på smådjur och troll.

Andra bloggar om: , ,

Du inträder en osäker plats

Dilemma är ordet. Jag tror att den här platsen blir mer och mer osäker för varje dag som går. Även om jag skulle vilja skriva av mig, låter jag bli. För nu i alla fall.


Andra bloggar om: ,

Tydliga tecken

♥ Heldag på klipporna.

♥ Grillen är på gång.

♥ Rödvinet luftar sig.

Semestern lider mot sitt slut, det är tydligt.

Andra bloggar om: , ,

Ordflätande

En ny last jag dragit på mig är korsord. Finns inga sudokun får man väl helt enkelt börja korsorda istället.

Fuskar jag? Självklart! Jag gillar att slutföra.

Mamma fuskar lika mycket. En vanlig fråga är: är datorn på? Då vet man.

Andra bloggar om: , ,

Såpbubblan

Jag hade glömt hur kul det är med såpbubblor. Hittade en burk som jag gav i present till Skruttisen. Hon och jag satt på trappen länge och blåste. Hon skrattade så hon kiknade. Svårt att få henne på andra tankar. Trodde jag skulle få sitta där resten av natten.

Imorgon lär vi såpa trappen ytterligare.

Andra bloggar om: , , ,

Tankar runt sommaren

Första glassen i Grisslehamn för sommaren.

Har suttit och läst på altanen tills nu.

Det är onekligen somriga tecken. Ändå känns det inte riktigt som juli. Det är något som saknas.

Kanske den där tryckande värmen som jag egentligen inte saknar personligen. Men rent känslomässigt. Skuggorna börjar redan kännas långa som i augusti.

När jag tänker ordet höst får jag panik i sinnet. Ska det bli höst igen? Oooh, jag vill inte.

Andra bloggar om: , ,

Regn eller sol

Just nu känner jag mig lite som i Abbas sill reklamen. Flyttar ut med boken, flyttar in med boken. Allt efter hur vädret artar sig. För tillfället har en molnbank lägrat sig över huset.

Detta har blivit en väderblogg. Typiskt svenskt. Eller?

Andra bloggar om: ,

Bloggen kommer närmare

Bloggvärlden verkar hela tiden vara nära. Inatt drömde jag att Fröet gifte sig och att det var en massa bloggare där. Vid något tillfälle fick vi dessutom fördelar i olika arrangemang - bara för att vi var bloggare och alltså virtuella vänner egentligen. Märkligt.

Senare på natten hade jag en återträff med gymnasieklassen, men det fanns bloggare med även då. De är helt enkelt närvarande mest hela tiden.

Andra bloggar om: , ,

Lugnet

Småfolket har gett sig av med sin familj. Det är lite lugnt och skönt nu. Skrutten hade hittat en hårsnodd från min barndom. Hon blev rädd att jag skulle ta den ifrån henne när jag nämnde det, men bar den stolt. En fin, knallrosa snodd med en liten figur på. Den klirrar lite när man rör sig eftersom den har ringar runt ändarna.

Nå, det ger mig lite lugnt här och vi har ätit middag och druckit vin. Det är därför jag slinter så på tangenterna hela tiden.

Ska börja på en ny bok nu, Läckberg. Gillar Fjällbackakänslan - och deckare är alltid bra.

Dessutom lyssnar jag på Sommar igen. Jag gillar känslomänniskor. Det rör mig när folk gråter och jag sitter nästan här i tårar.

Andra bloggar om: , ,

Sommar del II

Lyssnade på sommarprataren även idag - Lena Nevander Friström. Jag inser att jag nästan alltid blir berörd av sommarprataren. De säger kloka saker, vilket antagligen är anledningen till att de också sitter där.

Hon är i alla fall psykoterapeut och pratade bland annat om semester. Varför ska man ha ångst över semestern. Det har jag nog aldrig haft, och jag fattar inte varför det ska vara så kravfullt. Bara för att man ska kunna jämföra när man kommer tillbaka?! Jag är glad att jag har semester, punkt. 

De senaste dagarna har jag känt det stockas i halsen i slutet av sommarsessionen, jag får se det som en session när jag tillgodogör mig dagens visdomsord. Alla har  en anledning till att de är där och en punchline som berör mig. 

För det känns som att det krävs att man besitter någon slags visdom för att få kliva in i Sommaretern. Jag undrar vad jag skulle dela med mig av för visdom om det var jag? Vad skulle jag kunna berätta som berörde någon annan? Jag måste fundera på det.

När jag kommer fram till det, lovar jag att skriva den där boken, Ellinor.  

Andra bloggar om: , ,

Mer semester, tack

Jag inser till min fasa att semestern tar slut alldeles för snart.

Det gav mig en sådan panik att jag blev tvungen att ringa chefen och tigga till mig en extra dag. Jag börjar på tisdag, vilket ger en lite kortare första vecka dessutom.

Det är skönt med semester. Här skiner dessutom solen. Jag har inga som helst problem med att vara ledig.

Andra bloggar om: , ,

Sommar

Idag lyssnade jag på Sommar och Sture Linnér. Han är 90 år och berättade om sitt liv inom FN och som berest världen över.

Att lyssna på hans berättelser om livsöden han mött och hur hans liv förskonats vid flera tillfällen är helt otroligt. Tänk om man skulle få bli 90 och hinna med allt det där.

Samtidigt måste det vara ensamt vid hans ålder. Han berättad att de flesta av hans vänner inte finns kvar. Förståeligt när man är 90 år.

Återigen känner jag en viss stress att fylla mitt liv med saker, möta människor, resa till nya ställen. Jag vill ha en lika galen historia att berätta, om jag skulle bli så där gammal. Men det är nog dags at börja släppa på handbromsen i så fall.

Andra bloggar om: , , ,

Låtsasleka

Imorse var det väckning 07.15, barn som sprang runt. Vid 07.45 tröttnade tvååringen på att jag sov och knackade helt enkelt på. Jag var helt groggy. Men hon snackade på tills jag svarade.

Har suttit i Suset (lekstugan) och ätit makaroner sen dess.

Jag är helt fascinerad av att hon ska laga mat av olika slag och står och rör i grytor redan. Snacka om att hon fått sin könsroll fort. Nu händer det iofs att hon klipper gräset ibland också. Men det som är mest otroligt är hennes låtsasätande och att hon gärna dricker låtsaskaffe. Hon skulle aldrig drömma om att vilja ha riktigt kaffe. Hur kan hon förstå när hon är så liten? Jag menar, det här kommer hon inte ens minnas när hon blir stor.

Andra bloggar om: , , ,

Kändisspotting

Lite kändisspotting kan man förresten hinna med så här på landsbygden. Jag såg Jens Orback som lämnade sina barn vid bussen igår. Ni vet han med en farmor som hade en fantastisk relation med en häst appropå homosexuell kärlek i sin roll som jämställdhetsminister. Eller hur det nu var.

Jag minns att han var känd för något innan också, men jag har glömt vad det kan ha varit. Hästrelationen överskuggade liksom allt annat.

(Jag inser också att man går miste om den här typen av kvalitativa inlägg när man inte tar med sig datorn till landet :-)

Andra bloggar om: , , ,

Möte IRL

Idag har jag haft mitt första IRL-möte i bloggvärlden. Jag var ju bara tvungen att komma och hälsa på i Ostboden i Norrtälje när jag nu hade chansen. Särskilt som jag aldrig varit där tidigare. Tack, grannen, för osten! Familjen är spänd av förväntan över att få äta av den. Själv är jag som ett barn på julafton. Cheese, I love!

Någon hylla, som jag föresatt mig att köpa, kom jag inte hem med den här gången. Men det är ju ingen större hysteri.

Andra bloggar om: , ,

Dags att starta upp


Värme


Så var det dags att ta sig an den här dagen då. Jag gissar på att jag kommer att få leka en del häst och vagn.

När man är så här på landet suger det ju lite extra i magen också, så jag måste nogsamt planera alla mina matintag. Det lär väl bli lite smoothies och iskaffe bland annat. Kanske är bäst att jag sticker och handlar på en gång så att jag kan börja äta :)

Andra bloggar om: ,

Endast tomten är vaken

Det känns lite busigt att vara ensam vaken på landet. Man får vara tyst så att ingen vaknar, vi snackar pappersväggar. Då är det lite skönt att ha bloggen att tillgå.

Jag har lekt häst så det bara gnäggar under kvällen. Och multitaskat som bloggare och resursperson åt bebis. Dessutom har jag druckit nubbe till sillen. Mamma propsade, och då är det väl inte annat att göra än att lyda. Till det råkade det bli starköl istället för folle. Ja, så satt och blev lite pruttiga så där vid 18-tiden på en måndag. Lite smågemytligt.

Tvååringen kom i alla fall springande emot mig med armarna utslagna när jag kom gående längs grusvägen som en packåsna med väskor och bagar som tyngde axlarna. "Hanna, komma nu", ropade hon. Det är ett ganska tacksamt sätt att bli bemött.

Imorgon ska jag förmodligen försöka göra mig av med en vattenberedare. Hur går man tillväga då egentligen? Sopstationen verkade ovillig att ta emot den typen av attribut. Kan man återlämna den till den som sålde på oss den för si så där en 30 år sen eller? Saken ska undersökas imorgon.

Andra bloggar om: , , ,

Som ett kinderägg...

...dyker Martin Timell upp hos Ernst. Mycket bättre än så här kan väl tv knappast bli. Två snickrande och plickrande eldsjälar i samma program. Martin skämtar loss och Ernst skrattar som bara Ernst kan - stort och högljutt.

Jag vet, jag bloggar mycket Ernst. Men det är väl ändå så bloggandet ska vara när det är som bäst.

Andra bloggar om: , , ,

Kopplar ner

Nu tänkte jag koppla ner.

För att förhoppningsvis koppla upp igen - på landet. Hehe... är man bloggoholisk så är man. Fröet, skynda dig hem så att vi kan ha lite BA(blogger anonymus) -möten snart. Det här är illa!

Grannen, jag vinkar när jag passerar :-)

Hur som helst, om ni vill så ses vi antagligen snart!

Andra bloggar om: ,

Det gör ont som när en blomma vissnar

Hörde igår att mäns beskrivning av smärta uppfattas bättre av läkare än kvinnors beskrivning av smärta. Det gör att män har lättare att få rätt diagnos (eller en diagnos alls) än kvinnor.

Kvinnors beskrivning av märta är ofta mer metaforisk och mäns mer rakt på sak. Läkare uppfattar det som att kvinnors egentliga sjukdom sitter någon annanstans än i den fysiska smärtan.

Det här är ytterligare en sak jag har talat med människor om. Just att oftast bygger forskning runt sjukdomar på män, och när sjukdomar drabbar kvinnor får de inte rätt diagnos därför att de har andra symptom/uppfattar smärta på annat sätt. Jag har en tanke om att man skulle kunna göra någon slags lingvistisk/retorisk analys av detta.

Det känns som ytterligare en sak att lägga på listan över hur samhället kan bli mer jämställt. Med en ganska viktig poäng dessutom.


Andra bloggar om: , , ,

Äggmacka och modeblogg

Jag blir mer och mer värdelös på att äta ordentligt när jag bara är hemma några dagar i taget. Det känns så meningslöst att köpa hem en massa saker när det mesta sen kommer att förgås av tid i kylen. Middag idag blev macka med kokt ägg och några skivor stekt bacon till. Inte precis den mest näringsriktiga middag man kan tänka sig, men det håller blodsockerdippen på avstånd. Snart får man ju gå och lägga sig igen.

Istället för matlagning ägnar jag mig åt att leka med nya program.

Närmare modebloggandet än så här kommer jag helt enkelt aldrig att komma.

image81

Andra bloggar om: , ,

Vill du ha koldioxid i ditt berg?

Koldioxidlagring i berget - varför tänker man inte längre någon gång?

Jo, men visst kan man lagra koldioxid i berggrunden, helt ofarligt och mycket bättre än att släppa ut den i atmofären.

En amerikans studie visar att lagringen ger kemiska reaktioner i berget som gör att andra ämnen släpps fria i såväl grundvatten som i atmosfären.

Andra hävdar att det fortfarande är förknippat med minimala risker.

Vad händer om alla har fel då? Om all koldioxid som lagrats plötsligt kommer ut i atmosfären, samtidigt. Då kan vi snacka om explosion av koldoixid.

Varför tänker människor inte längre än dit näsan räcker? Varför lär man inte av sina misstag? Bör vi inte ställa högre krav innan såna här saker börjar florera för att "lösa" våra miljöproblem. Jag vidhåller fortfarande att den enda vägen att gå är regression i standard. Vi kan inte fortsätta leva som vi gör.

Andra bloggar om: , , ,

Det gnisslar

Jag inser plötsligt att det låter mycket i mitt hem. Toalettdörren gnisslar, badkaret gnisslar, det knakar i golvet... Mina öron är väl lite känsliga, men inombords riser jag just nu.

På stan var det stendött som i vilken dalsländsk håla som helst en söndag. Kallt var det ute också. Jag köpte med mig lite glass, efter att ha hämtat upp ett paket på posten, och skyndade mig hem.

Tyvärr fanns ingen tvättid idag så jag får så snällt vara kvar i stan även idag. Imorgon ska här tvättas och sen ska jag försöka lämna stan igen.

Märkligt hur alla tvättider kan vara fullbokade när jag inte sett en enda själ. Men de gör kanske som jag, sitter inomhus och trycker och vägrar gå ut.

Själv ska jag nog luta mig tillbaka med min första Millenniumbok som jag tagit till mitt hjärta, även om jag inte getts så mycket tid att läsa i den än så länge. Sen ska jag väl försöka inta något också. Så som det ska vara på semestern helt enkelt.

image78

Andra bloggar om: , , ,

Mina drömmars stad

Måsarna skriker utanför mitt fönster och jag blir helt sentimental igen.

På semestern besökte vi som snabbast Strömstad, som jag har så många minnen ifrån. Jag blev helt sentimental när jag satt där i soldiset och tittade ut över havet.

Jag får erkänna att den ganska mycket kändes som ett svensk/norskt Kos, men det var ändå vackert - och framför allt fullt av minnen. 1998 var jag där senast och det är många år sen.

Det jobbigaste är att jag inte kan snacka om just de här gamla minnena. Finns ingen annan att minnas dem med. Det kändes tungt när jag åkte därifrån.

Och här skriker fortfarande måsarna...Andra bloggar om: , , ,

Live trött

Sitter och slötittar lite på Live Earth. Bra budskap och bra musik. Även om vissa artister verkar lite trötta.

Men vad fasen det är ju jag också så vad svamlar jag om. Undrar just varför jag sitter vaken fortfarande. Waaaay past bedtime.

Andra bloggar om: ,

Var i helvete är vi egentligen?

Jag har snörvlat mig igenom hela bilsemestern. Jag trodde det var på väg att gå över, men har nu istället en explosion av snor i min hjärna för den som är intresserad av att veta.

Trodde jag skulle komma undan med att somna till lite i bilen i bland. Men då kom alltid en fråga om hur vädret såg ut på min sida av bilen eller liknande.

Idag lurade jag till som snabbast. Vad händer? Föraren lyckas ta av mot Västerås istället för Stockholm. Vad finns nu där som lockar? Vad värre är att när jag tror mig funnit var vi är åker vi plötsligt över ett stort vatten. Det finns inte med på kartan. Kan jag se i syne? Då inser jag att vår något daterade karta (1985) inte bara kallar E20 för E3, utan har även lite andra nuffror på andra vägar. Jag åker mycket riktigt på 53:an, det är bara det att 53:an gick någon helt annanstans i mitten av 80-talet. Vi fick oss ett gott skratt och kom till slut även hem. Puh..

image75

Andra bloggar om: , ,

Sittkissare

Jag insåg att det är idag som min granne ska ha egen tillställning på innergården. Jag vill inte på något vis verka spydig, men hoppas de har det riktigt trevligt (här regnar det i alla fall).

En påminnelse så här på semestern också. Glöm inte att sätta dig ner innan du kissar. Och vänd för guds skull kepsen åt rätt håll!

image74

Andra bloggar om: , , ,

Orkidéns dag

image73


Den här dagen förärade min orkidé med att blomma. Det är första gången på minst 4 år. Tackar man för!

Andra bloggar om: ,

Packad

Packa, packa, packa. Sen beger jag mig söderöver så fort bilen har körts fram.

Idag verkar kunna bli en bra bildag, med lite halvregn i luften så där.

Jag är fortfarande lite tung i kolan men lite bilande har väl aldrig skadat mot sånt.

Förhoppningsvis dyker jag upp här inom kort.

image71

Andra bloggar om: , , ,

Dimmigt nu

Har känt mig lite tjock i halsen sen igår. Trodde bara jag var lite bakisuttorkad och gav mig därför ut och joggade igår. Skulle jag inte ha gjort. Ännu tjockare idag, har lite ledvärk i nacken och en annalkande feberhuvudvärk.

Men på Fjäderholmarna var det som tur var varmt på klipporna i solen. Så jag frös inte trots att jag inte haft vett att klä mig som det anstår för en svensk sommarkväll.

Nu måste jag faktiskt bli frisk för imorgon tänkte jag ju sticka iväg på bilsemester!

Så medicinen heter whiskey. Hur mycket tror ni man... ehhhrr... behjöver djicka föj att bli... lite bättje asså...

image70


Andra bloggar om: , ,

Kultur i Stockholms skärgård

Efter att ha spenderat förmiddagen på en något blåsig och lätt kylande gräsmatta (håller jag på att bli sjuk eller??) intar jag nu en vegetarisk lunch.

Ska göra mig i ordning för att åka ut till Fjäderholmarna med mamsen. Kvällen har kulturella förtecken, och förhoppningsvis även kulinariska.

Nä, om man skulle ta och pipa in i duschen och spola av sig solkrämen för att sedan smeta på lite ny.

Bis später!

Andra bloggar om: , ,

Vit skåpbil efterlyses efter kvällens....

Another sunny day in Zamunda.

Och jag är fortfarande i stan.

Igår kväll uppmärksammade jag en stor skåpbil som rullade in på gatan vid 12-tiden. Förde ganska myckt oväsen och rullade sen iväg. Jag var tvungen att iaktta för att se om det var någon som kommit att bestjäla mitt källarförråd igen. Jag antar att det är i skåpbil de kommer då, för sist fick de med sig min gamla säng!

Ganska märklig sak att stjäla, men det måste ju krävts en skåpbil för att frakta bort den.

Så idag får jag väl gå ner och kika efter vad de fått med sig denna gången.

Andra bloggar om: , ,

Städning pågår

Jag har fått städmani, äntligen! Som jag väntat på att den ska ge sig tillkänna och få sitt utlopp. Det som är jobbigt är att det är så mycket som måste göras och jag börjar lite här och lite där utan att riktigt bli klar och nöjd någonstans.

Jag ska göra mig av med en möbel, försöka röja bort en massa grejer, kasta kartonger, städa ur köksskåpen på gamla torrprodukter. Listan kan göras längre. Och här sitter jag och bloggar medan Ernst snickrar på i bakgrunden. Hop to it. Jag lär städa resten av natten, nu när jag kommit in i flow.

Andra bloggar om: , ,

Gottande i gräset

Lyckades släpa mig ut i solen en stund, låg på gräsmattan och tog det lugnt. Äntligen med första delen av Millennium-triologin i näven.

Kom på att jag förträngt att lösa problemet med kollegans blommor under min semester. Såg framför mig hur de stod och blev gula (hon berättade att hon fick dem när hon började för 12 år sen - no pressure!!) medan jag ligger och gottar mig i solen. Lyckades kontakta en annan kollega för att se till att de överlever den här sommaren.

Jag vill nog faktiskt inte att semestern ska ta slut! Det är ju det här som är livet. Måste vara. Jag kände mig riktigt nöjd där på gräsmattan. Snart är det dags att snöra på sig joggingskorna igen. Längtar faktiskt...

Är du lycklig nu?
Har vi tid innan allting tar slut?

- Jocke Berg


Andra bloggar om: , , ,

Stickor och nätverk

Pillade just ut en grej som satt sig i min fot och som gjorde ont. Minns att man satt med pincetten i högsta hugg ganska ofta som barn. Men jag minns inte sist jag fick en sticka i foten. Trodde aldrig jag skulle lyckas få ut den. Men på något sätt har den ju kommit in och samma väg borde den rimligen kunna pillas ut. Det gick över förväntan fort.

Det är härligt varmt i lägenheten när man jobbar med två datorer samtidigt. Som ett eget nätverk. Det är perfekt. Båda jobbar de för högtryck för att tillfredsställa mig. Snacka om att nätverka.

Andra bloggar om: , , ,

Tiden passerar

Det känns lite jobbigt när jag inser att den här dagen nästan har gått. Jag vill gärna sitta och leka med datorn hela tiden och tiden räcker inte till. Var tvungen att sova bort någon timme och vaknade sedan till sol. Det är lite ångestframkallande eftersom jag sitter i en lägenhet. Mormor frågade varför jag skulle till stan när jag nu har semester. Bra fråga som jag inte hade något svar på.

Dels för att jag inte visste vad jag skulle säga på finska, men dels för att jag faktiskt inte visste. Men det kändes ändå självklart att åka hem.

Fick en liten stund med Skrutten och Pluttan på landet också. Skrutten hade fått båtar av brorsan igår som hon lekte med i en vattenpöl. Det såg härligt ut.

Min helg med finska mormor kan sammanfattas som föjer.

- Kuuletko? (Hör du?)
- Tä? (Va?)

image69image68


Andra bloggar om: , , ,

Brors bröllop

image72

Hemma igen efter ett stort bröllop igår. Jag hade tre saker som jag skulle göra på bröllopet:

♥ Sjunga i kyrkan
♥ Fixa snittar
♥ Hålla tal

Det höll mig vaken natten innan kan jag berätta. Men när jag kom till kyrkan kändes det ganska lugnt. Kyrkan var liten, stämningen gemytlig och prästen frågade om det skulle bli rock. Jag kände att jag var hemma, rösten kändes lugn. Det var galet kul att få sjunga på bröllopet, och det verkar ha varit uppskattat. En tjej sa att det nästan kom en tår. Jag får ta det som ett godkännande.

Alla tre bröllop jag har varit på har jag hållit någon form utav tal. Kanske lite för att det känns som att jag förväntas göra det, men också för att jag gillar att hålla tal. Men talet igår är det som kändes bäst att hålla, som syster så har man en självklar relation och också anledning till att säga något. Bröllopsgäster är också en tacksam publik.

Hann till och med en sväng på efterfest. Det kändes lite överdådigt, jag var rätt slut ändå, efter en dag i spänning.

Sitter nu hemma och känner mig törstig och lite trött. Skulle behöva ett rejält glas med något kallt att dricka och sen kanske en mjuk säng att krypa ner i.

Det känns konstigt att min bror, som i mina ögon fortfarande ser ut som en liten pojke, numer är en gift man.


Andra bloggar om: , , , ,

RSS 2.0