Chill

Stark på utsidan, men mjuk någonstans där inuti. Nä, jag snackar inte chili. De är för övrigt starkast inuti, men ganska mjuka utanpå. Jag kanske borde vara mer som en chili. Jag avundas människor som vågar vara mjuka på utsidan, visa sin svaghet. Det är läckert och starkt. Som chili.

At the end of the day, dagar som har varit som milslånga chilifält skulle jag ändå behöva en trösterik famn att krypa in i. Även om jag vet att jag är för ochilig för att riktigt kunna lita på att finna tröst där.

I ett formulär skulle jag fylla i hur ofta jag finner rekreation och återhämtning. Jag funderade på när och var det skulle vara. Jag har oftast långa aktiva dagar och sömnfyllda nätter. Var i finns min uppsamlingsplats?

Jag kom på det. I ensamheten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bajsbrunt var det här

Brunt verkar vara det nya rosa. För mig i alla fall. Det har smugit sig på.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Metaformix

Det är många metaforer nu, som blandar sig blir till en härlig förvirring. En katakres utan dess like.

Dessutom verkar det kretsa runt maritima teman som fisk och glaciärer. Havet. Jag kanske bara längtar efter havet.

Men att skriva ut är inte att tänka på. Förvirring i det fördolda, tiga still och låta tiden passera, det är vad jag jobbar med nu.

Tidens tand ska läka alla sår.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ibland hittar jag hem

Som för att möta en ytterlighet idag har jag träffat och pratat med professionella människor, flera gånger till med med. Bland annat ringde min bank mig. De vill ta hand om mina fonder och ge mig pengar för besväret.

Jag hatar fonder. Jag hatar att jag inte vet något om mina fonder. Jag hatar att jag inte bryr mig om att jag inte vet något om mina fonder.

Svåra frågor ställdes som jag inte kunde svara på. Jag ställde frågor som hon svarade tålmodigt på.

Jag blir glad när min bank ringer och påminner mig om sånt här som jag tycker är så tråkigt. Jag ska ta tag i det här i helgen. Det sa jag för två helger sen också, men den här helgen, då ska jag verkligen göra det.

Verkligen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Jag är det roliga i dajm

Jag verkar vara laxen på någons buffé i alla fall.

Det här fick jag i present idag.

81474-228

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En glad lax

Jag vill vara som en lax. Laxen är det bästa på sushibuffén. Laxen hoppar mot strömmen.

Ibland lyckas jag med att hoppa mot strömmen. Ibland misslyckas jag fatalt.

Jag undrar hur ofta jag är bäst på buffén.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vart tog yrkesstoltheten vägen?

I en värld av kommers och materialism one can´t help but wonder (skulle jag kunna skriva om jag var Carrie), vart tog yrkesstoltheten vägen?

Alldeles för ofta råkar jag ut för att människor i butiker inte har en aning om vad de säljer eller hur deras produkter fungerar. Och det irriterar mig. Om jag har köpt en möbel i en butik och sedan vill ha hjälp med att behandla möbeln med produkter de säljer, borde de då inte kunna hjälpa mig med hur deras egna produtker fungerar.

Idag hade jag tur med att jag träffade en uppriktig person. Hon sa att hon inte visste och bad mig gå någon annanstans. Men är säljare så lättvindiga med sina kunder att det inte spelar någon roll om de förlorar en? Står det dem tusen åter?

Om jag går någonstans vill jag möta personal som kan sälja på mig grejer därför att de inger förtroende. Jag antar att det finns så många butiker idag och så få som ser sin framtid i alla tusentals butiker att de inte bryr sig om att lära sig riktigt. De vill bara tjäna pengar så att de kan shoppa i alla de där butikerna själva.

På vägen hem landade jag hungrig på McDonalds. Tjejen i kassan behövde växel till kunden före mig, 2 kronor. I väntan på att växeln skulle anlända tittade hon noga efter den, istället för att ta hand om sin nästa kund. Mig. Jag var nära att själv ge kunden före mig de där 2 kronorna så att jag kunde få mat någon gång. Än en gång kom jag att fundera över vart yrkesstoltheten tog vägen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kungamordet

Jag spenderade igår två timmar av mitt liv med att titta på Kungamordet på svt - på webben förstås. Det var två väl värda timmar.

Varför får Reine Brynolfsson alltid spela så obehagliga figurer. Fy fan för kvinnomisshandlare. Andra också för den delen, men i ett äktenskap känns det så sårbart på ett annat sätt.

Har du missat? Se här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Min mamma bor inte här

- Får jag prata med din mamma!
- Va?!

Människan i telefonen är inte påstridig, men jag förtydligar ändå med:

- Nej, min mamma bor inte här.

Men ibland undrar jag. Om hon skulle behöva göra det. Folk verkar tro att jag behöver vägledning i livet. Ung, blond, tunn, tjej. Klart hon är skör.

Varje gång någon ska sticka mig i armen för blodprov börjar de med att oroligt fråga om jag tycker det är mycket obehagligt. Jag svarar alltid att det är helt lugnt. Jag är inte nålrädd. Men när jag berättar om detta säger andra att ingen någonsin frågar dem. Varför mig? Ser jag så bräcklig ut? Som att jag inte klarar något!

Kanske borde jag skaffa mig en extramamma som kan flytta in. Som kan stryka mitt blonda hår och klappa mig sköra arm och fråga om jag klarar mig.

Jag klarar mig.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

När värme och kyla möts

Ibland känns det som att jag vandrar på en glaciär. Jag vet inte hur stor den är eller hur långt det är kvar. Men den tycks smälta under mina fötter, få marken att rämna.

Hur länge ska jag behöva gå här utan ett enda spår i sikte, utan att veta hur långt det är kvar?

Trots att jag går i kylan svettas jag om fötterna, av smältande isar.

Alla vet ju vad som händer när värme och kyla möts. Det uppstår åskoväder. Och någonstans blixtrar det. Inuti och utanpå.

Hur stor är en glaciär?

Läs även andra bloggares åsikter om

Mentala listor

Jag har börjat skriva mentala att-göra-listor. De är gigantiskt långa och jag kommer på allt mer varje morgon, innan jag går till jobbet. Men på kvällen så försvinner tiden, och mitt minne tycks svika mig. På morgonen kommer allt tillbaka, allt jag ska göra, allt jag ska hinna kolla upp. När dansen har sportlov så borde jag ha en massa tid att bocka av en del.

Vart tar tiden vägen på kvällen. Jag hinner nästan mindre när jag inte har någon dans. Jag fastnar framför datorn och den tar mig längre och längre ut i sajber. Världen omkring mig försvinner i ett töcken. Badrummet som ska städas, skjortan som ska strykas, sit-ups som ska göras - allt känns oviktigt. Det är jag och internet. Vi är tajta.

Ikvälls ska jag försöka bocka något mer på mina listor ändå. En punkt innebär maratontittande på missade program. De ska återses på just internet. Jag får försöka multitaska så att jag hinner igenom resten också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bokrea? Jag?

Jag hade inte tänkt köpa något på bokrean i år - heller.

Men jag inser att det finns hur mycket kokböcker som helst som skulle passa i min hylla!! Eller vad sägs om Matbröd, Lakrits, mint & choklad, Jamies italien, Ost á la carte eller kanske Fisk & skaldjur.

Jag känner att det jag skulle behöva är en nischad bok. Fisk & skaldjur är något jag är svag på och där skulle jag behöva läsa in mig lite.

Men å andra sidan verkar jag aldrig kunna tänka på annat än på mat.

Undrar om jag ska orka mig ut i trängseln.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sömnen

Det är rörigt nu. Med sömn och vakenhet. Det ena tycks gå i det andra.

Jag stressar mig igenom sömnen, stressar i sömnen. Vet inte hur jag ska ta mig in i den eller ut ur den. Vad är det som stressar och jagar?

Tid finns, men ingen ro.

Sömnen kommer som en vän mjuk varm hand i tystnaden
Sömnen kommer som en vän den dömer ingen
Glömmer ingen, öppnar bara famnen


Se dig aldrig om


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Grannsämja

image227Jag blir ibland glatt överraskad av stockholmare i hyresgästsvängen. En granne som jag aldrig pratat med mer än att heja stoppade mig på väg ut idag. Jag hade kartonger i handen och hon undrade om de skulle ta dem. De var ändå på väg ner till grovsoporna. Jag tackade glatt ja. Så skulle det alltid vara. Erbjudanden som haglar bara så där.

Själv ringde jag på hos en annan granne lite tidigare eftersom dennes nycklar satt i dörren. Jag ville ringa på och förvissa mig om att det var meningen att de skulle sitta där. Jag fick inget svar, så jag lät dem hänga kvar.

Så är det på min gata i stan. Här på plan 3, står vi varandra bi.

Bild: www.fotoakuten.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Mathelgen fortsätter

Jag har intagit den godaste middag på länge. Den tog mig två dar att laga, men det var det värt.

Jag minns inte att kyckling i ugn dagen efter var så här gott när jag bodde i föräldrahemmet. Jag får nog lov att skylla allt på såsen. Av stekskyn från ungskycklingen gjorde jag en sås med lite matlagningsgrädde, oxfond och rödvin redan igår. Idag värmde jag kycklingen i såsen.

Jag sitter här och är stum. När jag har återhämtat mig blir det äppelpaj.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Saker man inte bloggar om

Det finns en del saker jag aldrig trodde jag skulle blogga om. En av dem ska jag blogga om nu. Melodifestivalen.

Björn Gustavsson. Vilken kille! Vilken talang han är. När han pratar ser det alltid ut att komma från hjärtat, han kan sjunga, han kan skriva musik och framför allt har han helt underbar humor.

När han sjöng om Carina Berg så höll jag på att smälla av. Det är ju helt klockrent att göra en sån grej - mot Luuk dessutom som alltid har hög ironi på allt han gör mot alla.

Vilken kille han är, Björn. Hur gammal är han egentligen?

Appropå Melodifestivalen så är det något med BWO. Jag tänker alltid WTF istället. Men det kanske är i sin ordning ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Mumma

image226Jag har druckit te med smak av äpple, kanel och russin hela veckan. Och hela veckan har jag tänkt att det är dags för äppelpaj inom en snar framtid. Idag.

Äppelpajen blev kanske inte utlimat. Men indränkt i min hemgjorda vaniljsås blev även den hur god som helst. Jag tyckte receptet var lite si så där i sin utförlighet. Men jag tror jag lyckades. Glöm inte skära upp vaniljstången om du ska till att prova den.

Aaaah, nu är jag mätt. Och det är lite trist en så bra matdag som detta är. Kalops till lunch och helstekt kyckling till middag.


Bild: www.tasteline.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Övermod

Promenad vid Årstaviken. En klassiker. Jag har promenerat där en hel del.

Jag saknar känslan av att vintern säger hejdå till mig vid vattnet. Isbitar som klirrar mot varandra som iskubar i ett glas. Så var det förra året. Jag minns det så väl. Vintern vinkade hejdå medan vårsolen log mot mig. När vintern inte hälsar på kan den inte heller säga farväl. Nu får jag klara mig med en förlängd vår.

Jag promenerade där mot vinden, stretande. Mina öron blev blå som i Pollyreklamen. Till slut kände jag att jag gav upp mot vinden. Jag vände kappan och gick med vinden istället. Det var mycket lättare, även om jag inte kom så långt på det sättet.

Så här i efterhand känns hela promenaden som ett infall av övermod. Dansen idag var ganska tuff, min kropp hade ännu inte vaknar så tidigt på lördagen.

Nu sitter jag här och flämtar lite.

Läs även andra bloggares åsikter om

Raslös

Jag blir lätt rastlös, orolig. Jag hatar att vänta det är det värsta jag vet! Oron griper tag i mig och jag börjar lätt att vandra.

När målet finns tydligt i sikte och jag vet att det enda jag kan göra för att nå det är att vänta. Då griper stora skälvan in. Oron. Som att jag aldrig mer kommer att kunna somna.

Jag trodde jag hade världens flyt. Men flytet visade sig vara oflyt. Maximal otur. Det ger mig tid. Onödigt mycket tid.

Vad ska jag göra med all tid?

Jag önskar att jag planerat en massa saker i förväg. Men jag inser att om jag planerat för ett år sen hade planen ändå inte sett likadan ut som den gör nu. Vissa saker måste få mogna fram, bli till lätta beslut.

Jag blir galen av oro! Om det vill sig illa kan jag börja göra vårdslösa saker med min tid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bussresan

- Hej!

Jag vände mig mot gången i bussen och såg ett allvarligt barn.

- Hej! sa jag.

Sen slog hon sig ner bredvid ig och inledde ett långt samtal. Mitt humör var redan på topp så jag svarade tålmodigt på alla frågor om ålder, namn, var jag bodde och så vidare. Jag fick också veta allt om denna lilla 6,5-åring. Hon hade åkt skridskor i skolan idag, fort hade hon åkt. Nu skulle hon till sin mamma i Spånga. Mamma var äldre än mig kunde man nog säga. Vid Kungsträdgården skulle hon av, mitt inne i en lång utläggning. Så det blev ett hejdå från långt avstånd. Jag ropade tillbaka.

Alla i bussen visste mer om mig än de flesta jag åkt buss med tidigare. Alla tittade också på mig när jag konverserade tjejen. Är det konstigt, ostockholmskt att konversera barn som tilltalar en?

Jag blev i alla fall glad. Det blev en ganska trevlig resa hem. Kanske var det en del av min egen res.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Egen resa

Min inre resa har börjat och den går i ilfart. Jag tror att det börjar dags även för en yttre.

Min lista över resmål är alldeles för lång, jag vet inte var jag ska börja. Dessutom tror jag att jag behöver resa själv, och då vill jag åka någonstans där det är enkelt att resa själv.

Det är dags för en egen resa. En för mig. Jag behöver det.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Jag vill bara skrika

Jag tror mig ha funnit en lucka i tillvaron, ett andningshål, ett mål om man så vill.

Det känns gigantiskt och som att jag bara vill skrika från en begstopp. Men det finns förstås en hel del arbete mellan mig och målet. Men det känns som lätta steg när jag vet vad jag vill. Plötsligt finner jag ny motivation och energi, som från ingenstans.

Ett beslut är skönt. Jag upplever det så sällan eftersom jag tar så få som rör mitt liv. Och beslutet är så ofantligt och sagolikt. Jag känner mig som hjälten i sagen som äntligen finner sin guldsäck. Den är inte tung. Men den ska i alla fall räcka ett tag. För mig är det större än Jackpot.

Ingen kommer att tro dig.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Språkrådet

Varje gång jag besöker språkrådet slås jag av vilket fantastiskt ställe det är.

Under mitt senaste besök hittade jag bibeln på nätet. Jag har aldrig ens tänkt tanken på att den skulle kunna finnas virtuellt. Där kan man få en snabbgenomgång om vad som egentligen berättas i den. Något jag tänkte ta tag i en regnig dag när jag inte har annat att göra. 10 minuter ska jag väl kunna avvara på kristendomen.

Jag blir också lycklig av att få läsa månades ord, nyord och dialektord. Exempelvis var det där jag fick läsa vad en pumla var, ett ord Bling introducerade i mitt vokabulär.

Jag vill gifta mig med språkrådet!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ethos

Förtroende. Förtroenden. Det är inte lätta saker. Varken att ha eller att få.

Det grekiska ordet ethos är ett favoritord. Så användbart. Det innebär förtroende för en person, eller personens karaktär.

Tillit, ett annat vackert ord, perfekt till sin utformning, palindromen. På grekiska heter det pistis. Det får mig av någon anledning mest att tänka på fiskar.

Oavsett ord. Det är svåra saker det här. Rena grekiskan.

Hur får man förtroende?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lätt beslut

Jag har alltid beslutsångest, undviker till och med beslut för att det är så svårt. Låter saker få bli som de blir för att undvika att behöva ta beslut.

Det lättaste beslutet jag någonsin tagit var att börja plugga. Allt kändes självklart. Jag sökte mig till beslutet, fick mitt förstahandsval och lämnade annat bakom mig. Inget konstigt. Det var det som skulle hända i mitt liv just då.

Ett sådant lätt beslut vill jag komma över igen. Min hjärna går på högvarv. Det finns vissa saker som man gör vad som helst för.

Jag tror att det finns en diskurs som jag passar i, en kontext som jag är en del av, som jag känner och andas. Jag är bara inte i den just nu.

Det måste komma nya lätta beslut snart. Självklara. Jag måste komma vidare.

image225

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Tyd den..

På temat intressanta inlägg har jag en återkommande dröm om att jag får vansinnigt lockigt hår. Det är alltid en mycket glädjande dröm.

Inatt återkom drömmen. Min frisör bestämde sig för att dra fram trimmern utan att fråga. Plötsligt hade jag världens hockeyfrilla med stubbkort hår mitt på huvudet. Lockigt. Och jag tänkte "Det här är riktigt schysst". Helt vansinnigt krulligt, kort, blont hår såg jag framför mig. Vilken total lycka! Så jag lät henne fortsätta klippa resten också.

Jag undrar vad Freud skulle säga om detta?

Vad är det med min fanatism för riktigt lockigt hår?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Deala med det, nu!

- Deala med det. Öppna påsen.

- Jag vet inte om jag vill. Alltså jag mår bra. På riktigt.

Jag fick höra att det är dags att ta tag i det, öppna påsen. Men hur gör man? Hur vet man var man letar efter?

Enligt Freud skulle avsaknaden av pappa vara anledningen till mitt eviga singlande. Ett konstant sökande på en undanglidande fadersfigur.

Jag tror förstås inte alls på det. Men faktum kvarstår. Jag uppvisar alla symptomen, de har funnits där jämt. Hur motiverar man sig att hitta någon, något bra, när allt bra, allt det goda redan finns inom en?

Jag är ung nu, lever mina bästa år. Ska jag leva dem själv? Jag är medelålders om några år, ska jag leva de åren själv?

Borde jag vilja något annat?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Tankar att tänka

Jag springer, springer så snabbt nu. Måste fånga alla tankar och hinna tänka dem innan de försvinner ifrån mig. De härjar med mig, lämnar mig innan jag är klar med dem.

Jag måste springa snabbare för att komma ikapp. Fånga dem, lyfta upp dem, göra dem till en del av mig. Något som känns bekvämt, något som omsluter mig istället för att sitta utanpå.

Hur hinner jag med något annat än alla tankar? För vid sidan av dem är jag effektiv och organiserad.

Men de måste tänkas, låter mig inte vila.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vad är det?

Nej är nej.

Nej.

Nej är kanske.

Kanske.

Kanske är ja.

Ja.

Ja är ja.

Kanske.

Ord är svårt. Verkar en del tycka.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vårtecken?

Jag faller, famlar, tvivlar - mest på mig själv. Ligger där på botten och kikar upp mot poolkanten. Poolen är sedan länge tömd och det finns inte en chans för mig att nå tillbaka dit upp.

Vad gör jag? Jag börjar läsa kurslitteratur. Nickar igenkännande, känner att allt är solklart. Här är jag hemma. Jag förstår. Akademiska termer trillar på plats, jag känner igen namn som Zimmerman, Cameron och Eckert & McConnell-Ginet. Behöver inte läsa mer, vet vad som står och förstår utan ord.

Vad håller jag på med? Är det inte dags att fylla den där jäkla poolen en gång för alla. Fylla den med tillit till mig själv, så att jag vågar hoppa från högsta trampolinen.

Eller är det dags att hitta en pool med rätt attribut. Jag är ju för fasen höjdrädd, vad ska jag upp på trampolinen och göra?


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Tid kom till mig

Jag får en massa tid, 24 timmar får jag dagligen.

Jag måste bli bättre på att göra den till min tid. Tiden kommer till mig, och jag måste ta tillvara på den. Få ut så mycket som möjligt och inte bara låta den passera.

Min tid. Vad är det bästa man kan göra med sin tid?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Lyckstolpe ut

Lyckstolpar är hårda. Ja, jäkligt hårda.


Läs även andra bloggares åsikter om

Söndagsrekommendation

Genusmaskineriet är tillbaka.

Min rekommendation för era tråkiga söndagkvällar är att titta på det, för att pigga upp tillvaron lite. Eller hur man nu vill se det?

Finns det snopptillägg förresten?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Öliv

Jag tänker på den här bloggen som min ö i sajberrymden. En ö med hyfsat frekvent flaskpost. Men också en ö som får besök med jämna mellanrum och svar på flaskposten.

Ön ingår i ett band av andra öar.

Men min längtan efter en egen ö är inte bara sajberlängtan. Det är också en i allra högsta grad verklig längtan och ett letande. Jag borde skiva mer om mitt öliv. Min längtan efter ölivet.

Även om jag lever öliv varje dag. Mitt liv är min ö.


image225

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sköna söndag

Gårdagen kom med mörka skospromenader i jakt på Kajen. Aldrig har en kaj känts så avlägsen. Till slut såg vi ljuset. Det glimmade långt nedanför oss och vi visste att vi skulle hitta ut ur mörkret. Pudding sa att det var så läskigt att inte ens våldsmännen vågar sig på att ligga och vänta på offer. Det är bra. Eller dåligt!

image222


Vi fick livemusik av det säkra slaget. Musiken kom förstås med dans.

image223


Dessutom fick vi se prov på hur jobbigt ett beroende kan vara. Aldrig har jag åkt med en så hetsig taxischaufför! Sen fick han sitt gift, sin snus, och lugnet var över honom som genom en helvändning.

Så var det söndag. Söndag är alltid lite ångest. Helgen bubblar mot sitt slut och har gått för snabbt.

För att dämpa ångesten har jag gjort scones till frukost. Med havtornssylt på.

Jag följer med ett halft öga med i sprintstafetten för damer. Eftermiddagen väntar med dans. Jag längar. Det blir pricken över i efter en i det närmaste perfekt helg. Trots att jag varit helt lost vid inte mindre än två tillfällen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ladda

Batterierna var tomma från igår, dagen har ägnats åt återupplivningsförsök.

Mitt recept:
♥ Frunch med bloggvänner
♥ Kort promenad i solen
♥ Varm dusch - vatten ger verkligen liv
♥ Middag med pesto och mozzarella
♥ Skidskytte på tv
♥ Soffa
♥ Rabarbersaft

Snart är jag redo för fest på Kajen.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Skönsång

Aldrig har väl Bohemian rhapsody låtit så bra som den gjorde inatt.

Nu ska jag snart pipa iväg på lite frukost. Grahamssconesen och dansen får vänta tills imorgon. Imorgon är ju som bekant en annan dag.

Läs även andra bloggares åsikter om

Dejt

Jag ska på dejt ikväll. Som jag längtar.

Äntligen ska jag få återse min egen bloggmafia. Japp, kameran är förstås med.

Läs även andra bloggares åsikter om

Idisslar

Ännu en dag i Bregott-fabriken.

Och jag praoar fortfarande. Då får man bara äta klippt gräs. Eller idissla.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Utmanad

Jag har blivit utmanad. På riktigt. Skriver man riktig mat så är det bara att börja laga. Min vän M läste och blev inspirerad.

Så nu har vi en utmaning som går ut på att vi ska laga något nytt minst en gång i veckan. Något vi aldrig lagat förut eller en ny maträtt/ingrediens som vi inte använt tidigare ska ner i koket.

Jag är taggad till tänderna. Så jag började förstås direkt.

Idag har jag lagat cheddarsoppa med skinksnittar till middag (sa jag att jag gillar ost eller?!). Det var gott och riktig snabbmat. Till det drack jag rabarbersaft. Har förstås passat på att rumstera om i Söderhallarna och min egen Ica för att hitta nya ingredienser. Jag kom hem med diverse sylt, marmelad, saft - helt otippat eftersom jag aldrig äter sånt. Jag ska få ta en riktig långfrukost på söndag, med grahamsscones och olika marmelader. Jag känner mig glad, glad att jag kom på detta och glad för att M peppar på.

Extra glad är jag för att jag fått fluffa runt i mina nya, underbara balettskor. De sitter perfekt!


image221

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Isande köld

Efter en snabb tur ute på lunchen är jag genomkyld. Mina naglar är helt blå-svarta.

Jag ska gå och göra lite te, min nya last. Jag som aldrig dricker te, intar numer 3-4 muggar om dagen. Något har hänt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Snacksalig

Jag blir glad när jag skapat snackisar i korridoren. Idag pratades det om 2007 års ordlista när jag skulle hämta te.

Då har jag fått lite uppmmärksamhet. Folk läser ibland det jag skriver om på jobbet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Dubbeldäckad

Jag har besökt Sveriges närmaste stad idag. Jag insåg att jag gillar att åka tåg, lite otippat. Särskilt om man får sitta uppe.

Däremot håller jag på att stressa ihjäl mig när jag inte tar mig ut genom de semiautomatiska dörrarna. Jag bröt tre naglar på kuppen tills en tjej kom till min undsättning.

Jobbigt att hamna i Västerås i onödan. Där vill jag verkligen inte vara i onödan!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Jag älskar språk

På temat lustiga rubriker.

Faderskapstest på torskar.

Det är inte vilka torskar som helst...

Läs även andra bloggares åsikter om

Nya tankar

Jag har tagit en massa beslut och kommit till insikter idag. Märkliga saker, nya tankar jag faktiskt inte tänkt förut. Det ena redde ut en del. Det andra skänkte mig glädje.

Det där ena är för stort för att skriva om. I alla fall just nu. Måste suga lite på det. Se om det ryms på min lilla blågg.

Det andra kom som en skänk från ovan. En märklig skänk, en märklig tanke. Om mat. Jag har alltid gillat mat. Mycket mat. Det mesta. Jag är beroende. I alla fall trodde jag det. Nu vet jag bättre.

Jag trodde inte man kunde må bra utan mat, men jag har insett att omväxling förnöjer. Man måste få det ena för att bättre kunna uppskatta det motsatta. Jag vill äta god mat, och jag vill äta varierad mat. Jag ska bli bättre på att variera mig och inte äta saker jag inte vill. God mat, som är sund och gärna något jag inte ätit på länge, någonsin. Jag måste bli bättre på att upptäcka nya saker. Herregud, det finns en hel matvärld där ute. Och en massa jag aldrig ätit. Till och med från Ica på hörnet. Varför är jag så inrutad i min kost? Om jag skulle äta en ny rätt varje dag skulle jag ändå inte hinna äta allt man kan här i världen. Nya ingredienser, nya mixer, nya lukter, nya experiment. Jag vill ha allt. Jag vill ha mat. Jag gissar att köttfärssåsen snart kommer att stå på bordet igen, men det gäller att ha ambitioner. Ok? Och nästa gång kanske jag slänger i något oväntat i grytan, och då har jag ju vunnit ändå.

Bling skrev en gång att man ägnar två procent av sina tankar till nya saker. Idag kändes de där två procenten mycket. Det här var kankse inte revolutionerande. Men det fick mig att tänka i nya banor, gå mot nya mål. Imorgon ska jag handla i en butik jag aldrig handlat förut. Som perspektivbyte.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Har du dampat på sistone?

Ni har väl inte missat 2007 års nyord? 

Språkrådet har publicerat listan med ord som betalvärd, dampa, förortare, givomat, jobbtorg, klimatmat, koldioxidbanta, kristofobi, kulturkofta, munhota, näthat, pimpa, reinfeldtare, spelnykter, vardagspussel och wikipedisk

Vilka känner du igen sedan tidigare?


Uppdatering: Språkrådet har förstås också en lista ord som människor hittat på och skickat till dem.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Morgon igen

En vacker morgon åkte jag till jobbet genom. Solen stack mig i ögonen över stadsvyn och diset.

Jag påmindes om London om våren, när jag gick till jobbet genom Kensington gardens. Diset låg alltid som en omsvepande filt runt träden och det var en skön promenad att börja morgonen med.

Den här morgonen tillbringade jag på buss. Men den var inte desto mindre vacker.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Långsamma och påträngande

Mitt på dagen är tiden då alla långsamma är ute och går på stan. Och jag hamnar bakom någon, på stressade ben. För ett år sen var jag också en av de där människorna som kunde vara långsam på stan mitt på dagen. Men jag tillät mig nog aldrig det.

Påträngande är de som sitter på tuben mitt på dagen. Nära ska de sitta och gärna lukta illa.

Mitt något känsliga luktsinne klarade inte av dessa påträngande människor idag. Mitt på dagen. Men jag tog mig i mål till slut i alla fall. Jag klarade det. Trots att jag inte ätit på 36 timmar. Kan man få bragdmedalj för sånt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Appropå här är ditt kylskåp

Här är mitt. Eller innehållet i det i alla fall.

Och min nya kyl och frys är fantastiskt moderna. Jag har fått fruktfack!

Man får glädjas åt de små ämnena i livet.

image220

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Från soffan

En märklig söndag.

Jag har kollat film. Massor av film. Jag tackar brorsan och svägerskan för att deras halva bestånd av DVD:er finns till mitt förfogande i detta nu.

Jag fortsätter ligga lågt ett tag.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Söndagsbus

Lördag kom med busvatten. Söndag med brorsdotterbus.

Jag har tillbringat förmiddagen i koja, kurragömmad och byggandes en tågbana. Tiden går fort när man leker. Borde leka oftare.

Nu är jag tömd på energi. Ska lägga mig i soffan och ladda lite.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

På tå genom kaoset

Jag smög iväg och dansade idag på förmiddagen, eftersom jag ändå inte hade något för mig. Och som kompensation att jag antagligen inte kommer iväg imorgon.

Det innebar att jag var tvungen att ta mig igenom hjärtat av Söder mitt på dagen en lördag. Kaos. Barnvagnar, hundar i långa koppel, folk å folk, shoppingkassar stora som berg. Och mitt i alltihopa jag, jag svettig och jäktad.

Lördagar på stan har ingen charm. Bara kaos. Jag vill att mina lördagar ska vara bra dagar. Skippa handla, skippa allt som är trist. Dansa istället, och ät allt du förmår.

Kaffet jag dricker, jag ska minnas hur det smakar. Det smakar som det godaste kaffet jag har druckit på länge. Det ska finnas i mitt minne i dagar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Återupptäckt

Den här låten hade jag glömt att jag saknade. Jag blev väldigt sugen på att sjunga igen. Väldigt sugen!Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Fri hopp och lek

När man gick i skolan hade man raster hela tiden. Och på rasten hoppade man twist eller rep, sparkade boll, hoppade kråka eller stojade runt på andra vis. Och resten av dagen hade man full energitank.

Jag saknar det. Nu för tiden går vi från skrivbordet i lemmeltåg för att sätta oss på nästa stol med en kopp gift i handen (de få gånger jag nu alls fikar på jobbet). Sen sätter man sig vid skrivbordet igen och känner hur energinivån bara sjunker. 

Istället för att fika tycker jag att vi ska införa fri hopp och lek i tjugo minuter på förmiddagen och eftermiddagen. Jag tar gärna på mig att ta med ett twist. Jag vet att ni skulle ställa upp om vi bara jobbade ihop!

image219

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Klädkoder

På Elverket Lidingös webbplats kan man läsa om klädkoder.

Observera vår Dresscode.
Elverket vill påpeka den dresscode som gäller. Det är FÖRBJUDET och, gästen kommer att avvisas från lokalen, att vara för lättklädd. Har man kortbyxor eller kjol måste den gå ner på låren. Bar överkropp är inte tillåtet. Man får inte ha badkläder på sig, badbyxor, bikini eller liknande. Vanliga shorts är självfallet ok. Det är inte ok att ha sk bunny-öron.Gäster som bryter mot vår dresscode kommer att vara tvungna att lämna lokalen.


Jag undrar hur deras klientel ser ut? Mycket påskharar...

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sömntroll

Det går alltid troll i min sömn. Jag vet att jag kan sova nu för tiden, jag vet hur man gör. Men när jag börjar fundera för mycket på det är det som att den där sovkänslan aldrig riktigt infinner sig. Det börjar krypa i kroppen och jag svettas i takt med att hjärtat galopperar.

Mitt liv kommer antagligen alltid att kantas av sömnstörningar, och så länge jag kan hålla dem på avstånd är ingen gladare än jag. För att få sjunka in i den där sömnen och vakna förvirrad av sömndruckenhet, finns det inget som slår. Att ligga klarvaken nätterna igenom har jag fått min beskärda del av. Och det ger mig inget.

Att sömn skulle vara en själklarhet är en lögn. Och varje natt jag får sova, är en gåva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kronor

8 kronor ringde jag för förra månaden på mitt fasta abonnemang.

Jag frågar mig nu varför jag betalar hundralappar för abonnemanget.

Jo, just det! För att DN ska kunna sälja på mig billiga prenumerationer.

Det känns lite stenålders. Eller?

image218

Läs även andra bloggares åsikter om

Yta

Det finns så mycket yta i den här världen. Då menar jag inte främst jordyta, utan mental yta.

Så gott som dagligen hör jag människor beklaga sig över sina kläder, sitt hår, sin kropp på olika sätt. Vuxna människor som borde vant sig vid hur de ser ut vid det här laget. Borde ha funnit sig tillrätta i sin kropp.

Ändå kommer det ut. "Hur kan en relation hålla om de inte bryr sig om varandras utseende?"

Hur kan en relation grunda sig i ytfixeringen?

Jag vill vara en ambassadör för kroppsbejakande. Jag lever i stort sett utan kroppskomplex för att jag har valt att göra det. Det har inte med min kropp att göra, det har med min inställning till kroppen att göra. Min kropp är fantastisk för att den fungerar! Jag beklagar mig när mina knän smärtar av ansträngning eller när jag nästan bryter ett finger för att jag fastnar i ett handtag på bussen (hände imorse). Visst har jag också dåliga hårdagar, men jag klipper min lugg själv. Det blir ojämnt och jävligt, men jag ser mer utan att ha den i ögonen. Och jag bryr mig inte vad andra tycker om min lugg.

Jag vill vara ett gott föredöme, inte bara för unga tjejer (som man kanske upplever har det svårast), utan för alla. Jag tror att alla måste bli bättre på att uppmuntra sin kropp. Och på att uppmuntra andra att tycka om sin kropp.

Jag tycker att du också ska bejaka din kropp! Det är den mest fantastiska skapelse som finns på den här jorden!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Härska mig!

Berit Ås är en klok kvinna som listat fem härskartekniker. Ni känner säkert igen dem.

Osynliggörande
Förlöjligande
Undanhållande av information
Dubbelbestraffning
Påförande av skuld och skam

De tre första kan jag checka av som att jag blivit utsatt för.

För några år sen blev jag ganska hårt ansatt med dessa av en chef som efter en tid verkade få problem med mig. Man, betydligt äldre och han gjorde det öppet inför alla på ett möte. Jag, 22 år med en hel del skinn på näsan lät mig inte förlöjligas eller osynliggöras. Jag sa ifrån och då small det rejält. På samma möte. Inför samma människor.

Man kan tro att jag borde ha odlat det där skinnet på näsan. För det händer ganska ofta även numer att jag blir utsatt för detta i jobbet, men betydligt mer diskret. Inte bara av män. Varför provocerar jag så mycket att jag måste osynliggöras eller förlöjligas? Det undrar jag. Jag är fortfarande blond, tjej och förhållandevis ung (även om jag inte är i närheten av så ung som de härskande ibland gör gällande). Och det sätter sig djupare nu.

Jag tror att det beror på att jag som 22-åring kände ett stort stöd från mina kollegor. Även om jag i realtid fick dra hela lasset själv kände jag deras stöd efteråt och alltid annars. Jag har med åren tappat stödet, hejarklacken. Jag står ensam inför härskarteknikerna. Ingen annan ser, ingen annan hör. Eller också tycker de att det är helt ok. Ung tjej ska sättas på plats.

Och jag sitter ner. Jag lovar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Levnadsbar

Jag läste om städer som blivit betraktade som most livable. Några av mina egna favoriter fanns även med.

♥ Melbourne förstås. Denna gröna stad som har ett laidback levnadstempo trots sina höga skrapor. Jag blev kär i den omedelbart.
♥ Auckland, mysig storstad som jag fick för få dagar i. I min favoritbutik General Pants skulla jag kunns shoppa loss i oftare.
♥ Sydney med allt sitt vatten och sina stränder. Lugn stad som har det mesta.
♥ Stockholm. Behöver jag säga mer?
♥ Köpenhamn är ytterligare en stad vid vatten och med ett skönt tempo och glada danskar.

Vilken stad tycker du är mest levnadsbar?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Jag hyr

De senaste dagarna har jag haft vuxna samtal med människor som ska till att göra stora investeringar i sitt boende. De ska uppgradera köket, asfaltera infarten till huset, renovera och så vidare. Stora kostnadsfrågor oftast.

Som en kontrast ringde jag min hyresvärd eftersom jag har problem med kyl och frys. Kylen håller inte samma temperatur inbördes, det kan variera med 10 grader vilket är ganska mycket i sammanhanget. Frysen ger all min mat frysbränna inom veckan. Det är trist.

Svar från hyresevärden: Jag har tittat på din kyl och frys. Du får nya.

Så där bara. Det är därför jag hyr. Det passar mig fint, särskilt just nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Va?!

Vad är grejen med människor (främst ungdomar) och musik i öronen. Ofta ser jag ungdomar sitta tillsammans och umgås, var och en med sin egen musik i öronen. Hur kan de snacka och lyssna samtidigt? Eller är det viktigare att lyssna på musik? 

Men ännu värre är när de står och ska betala i kassan och vägrar ta ur öronsnäckorna. Sen säger de "va?" när kassören tilltalar dem. Ehum. Prova ta bort ljudet innan du försöker kommunicera.  

Vad är grejen?


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Bilder

Jag kan inte sluta tänka på det stora vackra gröna landet, långt där borta. Jag är besatt. Allt påminner om tiden och miljön där. Bilderna i mitt huvud är så klara som om de var från igår. Jag minns precis hur varje rum vi bodde i såg ut, hur de var möblerade och vilka människor vi träffade. Men jag minns inte exakt vilket rum som hör till vilket ställe. Och fotona är för få för att ge några svar. Tack och lov sitter de i alla fall i album väl uppmärkta.

Jag tackar också för att jag har min dagbok att konsultera. Där finns allt prydligt antecknat som den anteckningsfaschist jag är. Jag vill inte glömma. Jag vill minnas.

Men jag är rädd att bilderna i mitt huvud kommer att suddas ut, blekna och förvrängas.

Det är i stunder som dessa jag önskar att jag kunde rita, måla. Då skulle jag måla alla mina bilder och spara dem så att jag definitivt inte tappar bort dem.


image217

Milford sound. Bild: www.resesidan.net

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Morgontrafiken

I morgontrafiken.

Det visar sig vara stopp i tunnelbanan. Min reptilhjärna sätter in, börjar direkt fundera ut alternativa resvägar.

Buss och sen tunnelbana med röda linjen. Ja! Jag ger mig av direkt eftersom jag blir galen när det står still.

Håna oss, vi rör oss ni står still.

Var jag än är i staden hittar min hjärna alternativa resvägar för dit jag ska. Det är storstadshjärnan som utvecklats so en del i reptilhjärnan. Säkert!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommunikation är a och o

Kommunikation är så mycket.

En kommunikation, kan man säga istället för exempelvis ett meddelande. Tydligen.

Följande samtal utspelade sig i korridoren idag.

H: Han har inte hört av sig ännu, så jag vet inte om vi hinner.
E: Vad konstigt, det var ju hans idé.
H: Eeehhm... Du vet att han är på semester va?

Kan man kalla det bristfällig kommunikation?

En man kommer inrusande i kommunikationsrummet inför att ett pressmeddelande ska gå iväg.

- Jag brukar aldrig komma med synpunkter men nu har jag en.

Han uttalar sin visdom, som han så ofta gör när han väl talar (vilket nog är lite oftare än han vill påskina). Den intelligenta kommentaren möts av kompakt tystnad, och han lommar därifrån och säger att det kanske är han som är helt galen.

Sa jag att vi druckit champagne idag eller?

Läs även andra bloggares åsikter om

Champagne

Bubbel på arbetstid, det är då inte varje dag.

Men så är det ju inte varje dag man lanserar en ny webbplats heller.

Smålullig på jobbet är jag. Efter lunch var det i alla fall. Undrar vad alkoholpolicyn säger om det här?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Feng shui

Jag är ganska bra på att samla på mig recept, mindre bra på att sortera in dem.

Igår klippte jag till recepten och sorterade in dem i min receptbok. Och det känns lättare att andas i köket, det blev mindre kaos (det äldsta receptet har säkert legat ett år). Dessutom blir det ju lättare att använda recepten när de är sorterade och i boken.

Ja, jag tror på feng shui.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Av misstag

Jag råkade ta tre dansklasser på raken. Tre timmar - tre stilar. Bara det kan göra en yr i huvudet. Var var det nu tyngden skulle vara, uppåt eller neråt? Street, dancehall och house är tre ganska olika stilar, men sköna alla tre.

Jag blev glad och känner mig stark, snarare än knäckt. Men utan lunch och med så mycket energiförlust behövde jag kasta i mig mat snabbt som tusan när jag kom hem.

Mätt nu. Hade en massa jag skulle fixa ikväll. Jag undrar... hur länge energin kommer att vara.


image216


Bild: www.kurser.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kasta inköpslistan

Jag har sedan länge tänkt att det är överskattat med inköpslistor. Idag fick jag beviset.

Imorse skrev jag en inköpslista vid frukosten. Som sedan låg kvar på bordet när jag gick till affären. Så klart.

Men vad gör man när man skriver en inköpslista? Jo, man funderar över vilka ingredienser som behövs, sedan skriver man ner dem på listan. Så jag gjorde samma sak igen, i affären.

Lyckades få med mig allt hem som jag skulle, och inget mer. Tillk och med Lypsylet jag glömt köpa i en veckas tid fick följa med hem idag.

Ok, nä, jag kunde inte motstå det finska rågbrödet när jag var på bageriet. Svart som synden. Gott som detsamma.
Minnet är det inget större fel på, det gäller bara att ha bra minnestekniker. Och att faktiskt vilja minnas.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Minnen

image215

Jag har tittat igenom mina fotoalbum från Nya Zeeland och blivit helt nostalgisk. Det kan ha varit den bästa tiden i mitt liv.

Efter sex veckor i Australien var det lite svårt att uppskatta NZ till en början. I Australien var det fest hela tiden, vi levde fort, träffade nya människor hela tiden. Hade tid att stanna till på varje nya plats vi landade på. Det var kul och helt galet. Konstant varmt och konstant soligt eller värmeoväder.

På NZ gick levnadstempot ner samtidigt som restempot gick upp. På fyra veckor skulle vi hinna med båda öarna och se så mycket vi bara mäktade med. Till vår hjälp hade vi vår lilla Daewoo som vi körde runt i, på fel sida av vägen.

Och vi såg allt. Vi såg valar från en båt, vi såg glaciärerna från en helikopter och fick till och med landa på dem, vi såg fjordarna och paddlade på dem, vi såg grottorna och vandrade i dem, vi såg de gröna kullarna och fick rulla på dem, vi såg geisrarna och pratade med dem, vi såg de varma källorna och badade i dem. Allt var smärtsamt vackert. På bilderna därifrån ser man att vi inte hade sånt flyt med vädret. Det var ofta kallt och regnigt. Men på glaciärerna står vi i jeans och linne, med solbrillorna på.

Jag inser att det är för få bilder också. Jag måste ha fler bilder från Nya Zeeland. Tre månader där skulle göra gott!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Pepparkaka

I bakartagen har jag varit idag. Det blev mjuk pepparkaka av det helt grymma slaget. Det blev lite för mycket smet, för den smet, ur formen och ut i ugnen.

Men det var den godaste på länge, jag har suktat efter den hela veckan.

Jag får väl erkänna att det var en del socker och smör i den =)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Riskzoner

Jag prang på en kusin igår. Vi kom att prata om vårt gemensamma arv, hjärt- och kärlsjukdomarna.

Större delen av vår släkt på pappas sida (75 %) har lidit av/strukit med i hjärt- kärlsjukdomar. Tydligen hade kusinerna fått kallelse från sjukhuset att gå och testa om de har ett genetiskt arv som gör att de ligger i riskzonen. Den ena hade gått, den andra inte - för att testa sig.

Mina odds stärks väl knappast av att min morfar fick sin första hjärtinfarkt runt de 50, och senare dog han i en. Resten av den familjen är vad jag vet vid ganska god vigör.

Frågan som uppstod: vill man veta om man har en ökad risk?

Faktum är att jag har levt med vetskapen om min egen risk sedan jag var väldigt liten. Mamma var bra på att påminna oss om den. Och det är inget jag funderar vidare på. Jag lever ett så hälsosamt liv som jag kan, utan att ta bort livets goda. Mer än så vill jag nog inte försaka.

Dessutom måste jag säga att något som skrämmer mig mer än hjärt-kärlsjukdomar, som man ju ändå kan arbeta preventivt mot, är cancer. För faktum är att större delen av min pappas familj har lidit av/strukit med i den sjukdomen också. Och det är något man inte kan göra så mycket åt för att slippa undan, i många fall.

Skulle du vilja veta?


image214

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Årets premiär

image213Idag är det premiär. För semla. Nej, jag har inte bakat själv. Det arbetet överlåter jag med varm hand till kvarterets bageri.

Nu, kaffe och semla.

PS. Den varma mjölken hamnar i kaffet.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Bild: www.tasteline.com

Hej konsument!

Ny aggression har uppstått i mig på grund av konsumtionssamhället. Jag har försökt avbeställa en prenumeration i en månads tid och det tycks vara helt omöjligt.

På webben ska man ange sitt prenumerationsnummer för att komma åt kundtjänsten. Och mitt prenumerationsnummer finns inte, säger ett felmeddelande. Detsamma gäller om man ringer, istället hamnar man i en telefonkö. Där säger de att väntetiden är mindre än en minut, i en kvart. Sen kopplas jag bort. Ett nytt försök leder till samma sak.

Det går inte att e-posta företaget eller på annat vis få tag på dem, så länge man inte kan logga in på webbplatsen (vilket jag i och för sig kan, men inte på just kundtjänsten).

Det känns som moment 22. De vill inte bli av med prenumeranter, det är allt för tydligt. Och jag känner mig helt stressad!!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

RSS 2.0