Bra folk är svårt att få tag på

Jag har antagligen lyckats med att få världens bästa kollega.

Han kom inte alls med kaffe till mig imorse som jag hoppats. Han kom med en present. Inte vilken present som helst, utan en kalender. Så välbehövligt eftersom jag har en helt anskrämlig kalender sedan tidigare. Det innebär att jag nu kan synka min arbets- och min privatkalender. I en fantastisk svart sak.

Till råga på allt bjöd han på lunch, förvisso en burk med barnmat, men det var i alla fall lax och grönsaker.

image119

Andra bloggar om:

Luktträd

Jag gick förbi en bil som såg ut att vara från tidigt 80-tal när man kikade på klädseln innuti. Precis vid passeringstillfället tänkte jag att den säkert har en wonderbaum hängande någonstans också. Sekunden senare känner jag hur lukten av wunderbaum står som en kaskad runt bilen.

Snacka om att vara wunderbaumad.

Andra bloggar om: ,

Bra start

Jag kommer till jobbet och finner min dator i samma tekniska misär som jag lämnade den i går. Efter lite mekande får jag i alla fall igång tröskverket.

Då finner jag till min glädje att mina kollegor lyssnar på mina goda råd och använder dem rakt av i sina texter.

Det känns som ett styrkebesked så här på morgonen.

Nu väntar jag på att min kära kollega ska bjuda mig på kaffe. Var är han någonstans?!

Andra bloggar om: , ,

Bloggträff på tv

Såg just på svt att matbloggare har träffar ibland då de pratar mat.

Undrar vad vår blogtillställning ska ha för tema när vi nu inte kan ha mat?

♥ Livet
♥ Bloggen
♥ Livet vs bloggen
♥ Vem som börade blogga först
♥ Vem som lärde känna vem först
♥ Alkohol
♥ Dans
♥ Vem som ska hångla med vem
♥ Modebloggandets fall
♥ Hur vi snabbast ska lyckas ta över hela bloggvärlden

Ja, eller nåt annat... Nu har jag i alla fall en liten förslagslista vi kan ta med oss.

Andra bloggar om: , , ,

Jag vill rumstera i fred

En dag i veckan har jag då jag har tid att uträtta ärenden på stan och laga mat hemma. Rumstera runt helt enkelt. En sketen liten torsdag i veckan.

Det visar sig att resten av stan är lika sugna på at rumstera runt på stan på den där samma torsdagen. Eller är det sånt här kaos på stan varje dag?

Tacka vet jag Söder. Min puls gick ner något när jag fick rumstera lite mer i fred på Söder.

Jag vill ha sommar igen. Jag vill att stan ska kännas utrymd och tom så att jag kan få vara i fred när jag rumsterar.

Borde jag flytta till landet? Där rumsterar man nog inte så mycket alls, förutom i någon hantverksbod möjligen.

Jag tror jag helt ska hänge mig åt nätshopping resten av hösten. Jag pallar helt enkelt inte att möta den där kompakta massan.

Andra bloggar om: , ,

Dans i kroppen

Det börjar kännas i kroppen nu att jag har dansat tre dagar i sträck, efter en lång frånvaro av dans. Igår var jag på en fortsättning/mellannivå och körde jazzfunk. Det var något att bita i, jag har tidigare endast provat på fortsättningsnivån. Jag var glad att jag gått hennes klasser förut så att jag kände igen mig i teknikdelarna - och att jag dansat balett ett tag så att tekniken sitter lite bättre.

Jag har överlag drabbats av en mäktig känsla av att saker satt sig i kroppen över sommaren, fast jag knappt har dansat. Balansen känns bättre när jag står på halvtå, styrkan i benen känns bättre i passéerna, jag känner mig hyfsat vig (läs: inte vansinnigt stel i alla fall) och framför allt så känns det som att det finns lite rutin.

Däremot blir jag extremt avis på andra som ser betydligt mer graciösa ut. Jag känner mig stundtals som en liten elefant bland dessa dansanta 18-åringar.

Jag vet, det är mycket dans på bloggen nu. Kanske utvecklas det till en dansblogg..? Men det är också mycket dans i mitt liv just nu. Hinner inte tänka på så mycket annat. Sorry, Fröet!

Andra bloggar om: ,

Sug

Kan man dricka kaffe klockan tio på kvällen?

Andra bloggar om:

Nix

Så försökte de sälja sockor till mig via telefon igen. Eller "ge" rättare sagt. Mer aggressivt än vanligt. Jag trodde det var ett skämt. "Heeej... ööööh... Hanna. Vi är ett nystartat företag.... Vi vill ge dig sockor... Ööööh..." När killen frågade varför jag inte ville ha sockorna svarade jag att jag inte använder sockor. "Vad använder du då?"

Hur blir man av med folk? Jag svarade helt enkelt inte. Till slut fattade han och önskade en trevlig dag.

Nu är jag äntligen nixad.

Andra bloggar om: , , ,

Skippa fikat

Jag börjar tro att det är fikapauserna här hos oss som ger mig huvudvärk. Därför blir det helt enkelt inget mer fika. Kollegan och jag har börjat eftermiddagspromenera istället. Det är faktiskt mycket bättre för eftermiddagens koncentrationsförmåga än att sitta och jiddra med de andra som bara ger mig huvudvärk.

Däremot kan frånvaron av kaffe bli en bov. Kan man få en droppställning hit, tack!

Andra bloggar om: ,

Positivt tänk

Ny dag, nya tag.

Jag ska försöka hålla irritationen på avstånd idag, den ligger mig nära hela tiden just nu. Jag vet inte varför. I alla fall gjorde inte morgonstrapatserna det lätt för mig att behålla leendet på läpparna. Kollektivtrafiken kan göra vem som helst, minst sagt, butter på morgonen.

Positiva tankar nu!

Andra bloggar om: , ,

Bra och dåligt idag

Kärlek
♥ Nya bredbandsleverantören håller vad de lovar, snabbare än de lovar
♥ Dansen intog min kropp med buller och bång, därmed endorfinerna
♥ Jag lyckas uppbringa energi att städa bort saker på en gång och mitt hem är ännu inte i kaos
♥ Jag startade dagen med två grymma intervjuer
♥ Fullt upp har jag haft hela dagen, ingen dötid
♥ Mobilen piper glädjande besked titt som tätt

Illvilja
- Gamla bredbandsleverantören vägrar höra av sig och när jag ringer har de inga svar att ge - hur lång tid kan det ta?!
- Mina bredbandskostnader har för tillfället skjutit i höjden, eftersom jag betalar två leverantörer

Livet tycks mig ganska gott ändå.81474-118


Så här nöjd känner jag mig just nu. Dessutom hungrig. Åh, vad härligt att ha fått kontinuitet i träningen igen. Mat, mat, mat!

Andra bloggar om: , , ,

Jag dansar mig igenom orosmoln

Säg den spänningshuvudvärk som inte lite balett kan råda bot på. Jag känner mig som en prima ballerina igen. Huvudvärken är som bortblåst.

Jag har haft afasi och ont i huvudet idag. Ingen bra kombination för en hypokondriker som jag. Till och med andra har oroat sig över att jag tappar ord hela tiden.

Nu är i alla fall huvudvärken borta. Endorfinerna studsar glatt runt i kroppen igen. ♥

Andra bloggar om: , , ,

Missar

Något jag inte riktigt tagit med i beräkningarna, vad gäller mina prioriteringar, var kollektivtrafiken. Vart kom allt folk ifrån? Eller vart tog tågen vägen kanske man också kan fråga sig? Det kan ställa till problem i mitt tajta tidsschema i höst.

Dessutom blir jag förbannad när jag måste sitta i möten som tar upp frågor där jag inte alls är behjälplig utan helt knäpptyst. Särskilt när folk tar privata telefonsamtal mitt i en utläggning. Samtalet kom, för den intresserade, att handla om ägg.

Ja, man skulle kunna säga att jag är lät irriterad idag. Eller snarare kanske jagad, och därmed irriterad när saker kommer i min väg och stör mig. Jag vill inte behöva bli stressad!!

Andra bloggar om: , ,

Huvudvärk alstras

Jag är så förbannad på min bredbandsleverantör att jag håller på att gå i bitar. Bolaget tycks uppbyggt av inkompetens. Inga svar får jag eftersom de inte verkar finnas.

Ont i huvet har jag så att det känns som att det ska krackelera. Jag skyller allt på bredbandsleverantören.

Mitt bloggande kan komma att bli lidande...

Andra bloggar om: , ,

SPAM

Spam är kort för spiced ham - alltså typ sylta.

Ska vi börja kalla spam för sylta på svenska istället. Det passar ju ganska bra, att man får gammal sylta på mejlen. Jag vet att jag får det. Inte så mycket längre faktiskt, men ändå. Jag är bara glad att slippa gammal sylta.

SPAM gick på svt igår. De tog upp en ganska intressant fråga: Har någon någonsin försökt sälja något de tror på med spam? Jag gissar att det är få. Frågan är varför? Varför inte försöka att verkligen slå igenom om man nu ska tvinga sig in i människors privatpost.

En annan intressant aspekt är att spam ju faktiskt alltid funnits, bara i olika former. Som dörrförsäljare, via fax, men även via snigelpost. Oavsett tycker jag att det är ett otyg!

Andra bloggar om: , , ,

Prioriteringsfråga

Jag tror, i någon slags affirmerande övertygelse, att det kommer att vara möjligt att dansa så mycket som jag ska i höst och ändå hinna med att göra andra saker (som att hålla lägenheten i trim, laga mat, handla, tvätta, skriva den där boken jag tänkt). Om jag bara lär mig att prioritera lite. Kanske måste försaka en del av bloggandet. Och definitivt tv-tittandet. Inte för att jag tittat så mycket på tv de senaste månaderna heller, men ändå.

Jag känner mig säker på att jag kommer hinna göra det jag vill och det jag måste helt enkelt. Så länge jobbet inte kräver mer tid av mig än kontorstid.

Jag ber er att påminna mig om att jag trodde på detta, andra dagar när det känns helt annorlunda och jag sitter i högar av otvättade kläder med en kartong hämtmat och med dammråttorna som förökar sig runt omkring mig medan jag tittar på. Jag tror jag kan komma att behöva bli påmind...

Än så länge tror jag.

Andra bloggar om: , , ,

Äntligen dans

Så har dansterminen slutligen dragit igång. Nu är det höst på riktigt.

Första poppingen idag. Det var så kul, särskilt som vår lärare den här terminen känns kompetent. Izz-man var förvisso duktig, men en riktig skolkare. Man fick liksom inte maximal utdelning. Poppe både går igenom bra och känns som en kille att räkna med.

Jag är lycklig. Mycket endorfiner i kroppen! ♥

Andra bloggar om: , , ,

Dagarna springer

...och jag hänger inte riktigt med i svängarna. Veckan känns slut innan den ens har börjat. Kalendern är fulltecknad.

På något sätt gillar jag det. Så mycket bättre än att det är tungt och tråkigt.

Andra bloggar om: ,

Strykfri

Stryka är något bland det absolut tråkigaste jag vet. Tills jag fick ett nytt strykjärn. Nu är det faktiskt riktigt kul, jag hamnade i flow och tiden flowade förbi mig.

Däremot undrar jag vad fasen det var som kom ut ur vattentanken när jag tömde ur den (som det stod att man skulle göra!). Jag trodde att jag funnit guld, fast i geleform. Var det regnbågen som slutade i min vask, eller i mitt strukjärn?

Andra bloggar om: , ,

Luftrum

Det är en helt annan luft ute nu. En höstigare luft. Lite svalare. Den är lätt att fylla lungorna med.

Ändå har det varit varmt i helgen Riktigt varmt stundtals till och med. Jag ropade till min Skruttis igår: "Ska vi gå och bada?" varpå hon förstås skrek: "JAAAA!"

Så det gjorde vi. Familjen stod vid stranden och såg skeptisk ut medan jag och Skruttisen plumsade runt i vattnet. Ingen var förvånad över att Skruttis glatt plumsade i utan att säga ett ord, hon är ju sedan tidigare bekräftat ett baddjur. Men att jag bara gick i övergick allas förstånd. Det handlar om att bara bestämma sig för att göra det. Man ska inte hålla på och känna efter jämt.

Sen satt jag mot väggen i solen och frös. Det var det värt!

Andra bloggar om: , ,

I gränslandet

Och när jag åkte genom stan, mitt emellan det som kallas regn och sol, färgades himlen i alla möjliga olika färger när regnbågen täckte den stålgrå himlen.

Det är ett maffigt fenomen.

Andra bloggar om: ,

Tänker för mycket gör jag alltid på toa

Upp som en sol ner som en pannkaka.

Jag har haft solsken väldigt länge nu. Det är väl pannkakedags antar jag.

En livskris uppstod när jag var på toaletten. Jag tänkte: är det nu jag bryter samman? Men jag var ju tvungen att fortsätta jobba och toapappret var slut, så det var ju bara att återgå.

Vad händer när man plötsligt blir varse sin största brist? Varför blev den ett problem just idag?

Jag ska försöka hitta solen igen. Nu.

Andra bloggar om: , ,

Tandborstfobier

Jag har en ganska utpräglad bacillskräck som jag ömt vårdar. Min skräck för vad som händer med tandborsten när jag vänder ryggen till är särskilt stor.

Den hamnar av misstag i handfatet när någon desperat kissnödig rycker i toadörren och personen på toa blir så rädd att grejerna runt handfatet flyger (tandborsten hamnar i handfatet eller ännu värre - på golvet)
Någon använder den som bajsvisp
Personer slickar på den/använder den (som tandborste)
För att provocera alltid larvar de sig med tandborsten när jag är i närheten (gör tandborsten-i-munnen-ljud, låtsas ta i den)

Vad är det värsta som har hänt med din tandborste?

Andra bloggar om: , ,

Snabbäta

Sushi är bra snabbmat. Man behöver knappt tugga den, bara svälja rakt av. Dessutom lämpar den sig för skrivbordsätande. Det behövs vissa dagar. Som idag.

Många möten idag. Jag passar på att promenera mellan dem. En liten stund i solen kan behövas.

Andra bloggar om: , ,

En perfekt present

En modifiering av vad man önskade sig när man var liten (a car, a train and three nintendos) skulle kunna vara följande:

♥ en brandbil
♥ en rökrock
♥ ett salongsgevär
♥ ett elpiano

Vad ska man välja?

Presenten är till kollegan (som ni vid det här laget känner till..) som en muta för att han följde med mig på lunch. Som att det skulle vara så hemskt att gå på lunch med mig?!

Vad det än blir ska han få det idag. Han håller i detta nu på att spricka av nyfikenhet.

Andra bloggar om: , , ,

En dag i värmen

Det blev så där riktigt tryckande hett idag, tillslut. Det i kombination med en lätt bakiskänsla brukar kunna vara en intressant kombination. Jag och kollegan bestämde oss för att börja vandra hemmåt. Jag insåg att det skulle bli helt ohållbart när jag stod där mellan huset, iförd jeans och svart linne och luften stod helt still, precis som jag i väntan på grön gubbe.

Vi köpte oss vatten som vi sörplade i oss för att sedan kasta oss på en buss. Där satt vi sedan och flamsade. Kollegan passade på att påminna mig i detalj om vad jag sagt igår när jag ringde honom, på väg hem från kräfskivan. Eller detalj och detalj, det hade mest varit hysteriska skrattanfall som blandades med prat . Han mindes mer än jag mindes att jag berättat. Var jag så onykter? Sen när blir man det av kräftor. Det är klart, i en kombination med sol och lågt intag av vätska kan väl vilken hjärna som helst bli grillad.

Inte hade jag väl skrattanfall?

Andra bloggar om: , ,

Hårt ansatt

Tydligen hade min chef tagit illa vid sig över att jag blivit så hårt ansatt igår under jobbtillställningen. Hon tyckte inte det var ok att de anställda på det andra företaget provocerat mig med avsikt på en arbetsmiddag. Särskilt inte när de gaddat ihop sig så emot mig.

Jag tycker det är lite rörande när folk oroar sig för mitt välmående, eller hur man nu ska se på det.

Jag går ju igång på att argumentera. Kanske särskilt med folk jag aldrig mer behöver träffa. Men jag kan erkänna att jag blev förbannad när de påstod att jag inte lät dem komma till tals när det i själva verket var de själva som käbblade i munnen på varandra...

Andra bloggar om: , ,

Lite trötter

Och idag känner jag mig lite trött. Men framför allt så har jag börjat med ett nytt otyg - att vakna någon timme innan jag måste och inte somna om. Det är ganska så irriterande. Där ligger jag och funderar, när jag borde nyttja timmen till att sova.

Denna morgon ska jag bli intervjuad. Helt internt, men ändå. Det är kul att få prata om sig själv  =)

Hoppas jag inte ser lika sliten ut som jag känner mig. Det verkar trist att sprida det över hela huset denna morgon.

Andra bloggar om: , ,

Högt över taken

Mina händer luktar kräftor. Jo, jag har varit på kräftskiva, med jobbet dessutom. På ett tak med utsikt över Stockholm. Och jag lyckades skaffa mig ännu en vän. Ja, alltså mitt miljöengagemang skaffar mig mycket kontaker. Alla bryr sig, vare sig de vill de eller inte.

Och vi argumenterade. Tills vi kom fram till lösningen. En affärsidé. Blir jag utan jobb efter jul så finns nu en lösning. Med minst en medfinansiär. Och kollegan är sedan tidigare införstådd. Inte i denna lösning, men han går att övertala.

Ibland älskar jag mitt engagemang. Det tycks trots allt engagera. Även om många till en böjan får för sig att jag är arg. Det är fel. Engagerad är jag. Varför inte göra ett jobb av det?

image117

Andra bloggar om: , , ,

En stund i solen

Jag hade en riktigt kul förmiddag på jobbet, vilket naturligtvis gläder mig. Att besöka och intervjua människor om deras yrkesroll är kul. Särskild som jag får tag på så positiva människor som är så engagerade i sitt jobb.

Men det här med receptioner oroar mig fortfarande. Jag har mötts av så falska leenden att jag undrar hur mycket en person kan vantrivas med det de gör egentligen. Dessutom fungerar alla receptioner så olika att det är en plats där det uppstår mycket förvirring. Man behöver oftast vägledning när man kommer till en reception. Och många som jobbar där tycker att allt är uppenbart.

Däremot gläder det mig att jag tycks ha funnit mig till ro även i denna stadsdel som jag jobbar i. Lyckades gå upp i en okänd tunnelbanestation och ändå hitta rätt på första försöket. Jag fick gå i solen och mysa. Det var varmt.

Och nu sitter jag och skriver artikeln. Jag vet inte, men livet känns ganska mojjigt just nu.

Andra bloggar om: , , ,

Gillar du rosa?

Imorse kunde man läsa i DN att det nu finns bevis för att flickor föredrar rosa. De har frågat 171 personer om färger i ett färgsystem. Resultatet hänvisar de sedan till evolutionen.

Jag frågar mig. Vad är beviset? Att vi väljer rosa till flickor, och att flickor sedan själva väljer rosa, idag har framför allt en social konstruktion som är svår att komma bort ifrån. Hur har de skalat bort den i sin forskning undrar jag? För att resultaten verkligen skulle vara rättviande skulle man behöva låsa in ett par bäbisar direkt från födseln i ett rum utan stimulans och låta dem växa upp där. Sen skulle man kunna göra samma test.

Jag är outsägligt skeptisk.

Högst populistisk undersökning. Vad försöker de bevisa, och framför allt: varför?

Andra bloggar om: , ,

Eller också...

...skippar vi helt enkelt vinet. Om alla inte kan dricka vin är det ju inge kul.


Andra bloggar om:

Skärgårdstur

Ikväll blir det en tur till skärgården. Jag hoppas på bad, om det blivit lite varmare än 16 grader i vattnet sen i helgen. Tveksamt va?

Får nog ägna mig åt att dricka vin istället.


Rosé

Andra bloggar om: , ,

Bra med höst

En annan bra sak med hösten är att bussarna går så mycket oftare nu på morgnarna. Ingen stress på morgonen mer.

Dessvärre är bussen ändå fullproppad. Jag borde cykla. Men det är jobbigt att cykla till Värmdö, och imorgon är det jobbkräftskiva så då blir det också buss.

De närmaste veckorna ter sig hysteriska. Men det är nog också positivt, för att vara höst...

image115

Bild: www.fotoakuten.se

Andra bloggar om: , ,

Med sikte på stjärnhimlen

En positiv sak med höstens antågande är stjärnhimlens visibilitet. Det sprakade om den i helgen när jag var på en kolmörk plats. Jag hade glömt hur fantastisk och betagande den kan vara. I stan missar man alltid det.

Jag hade lovat hämta några på den lokala krogen med bil. När jag kom ner till parkerinen vid 1-tiden insåg jag att där inte fanns något som lyste upp i närheten (ja, jag är storstadsbo!). Jag fumlade mig fram till bilen och letade efter nyckelhålet, medan jag förstummad såg upp mot himlen. Så mörk, med så många förtrollande ljuspunkter. Ibland rörde sig en ljuspunkt snabbt på himlen, för att sedan försvinna.

När jag gick i gymnasiet läste jag astronomi. Vi spenderade flertalet nätter spanandes efter planeter, kometen halebopp och andra fenomen på natthimlen.

Och jag fascinerades. Som av få andra saker.

Återigen förstår jag poängen med att bo på landet. Det var som en strålande klar midvinternatt, fast mitt i augusti.


Andra bloggar om: , ,

Äntligen Språktidningen

Den höll på att åka i sopen direkt, första numret av Språktidningen. Jag har sedan länge fått tidsskriften Språkvård, som ges ut av språkrådet, hem i brevlådan. Men nu har den gått ur tiden och blivit Språktidningen. De två olika pappersbuntarna är som natt och dag, kan man väl konstatera.

Språktidningen ser ut som ett glassigt veckomagasin med många färger och blanka sidor. Men i A5-format. Ett ultimat format om ni frågar mig. Men farligt lik reklam från Biltema eller något annat otäckt.

Den känns i alla fall lite hottare än Språkvård som var i tvåfärg. Däremot saknar jag de matta sidorna. Jag tycker att de andas tradition och kunskap.

Men med de glada blanka färgerna kanske den blir lite mer lättillgänglig. Kommer du att plocka med dig ett nytt nummer i kiosken istället för att bära hem VeckoRevyn?

Andra bloggar om: , ,

Jag och bussar igen då

I busskön på Norrtälje busstation:

Kön är lång och massiv, främst Stockholmare på väg hem. Detta uppblandat med en och annan Norrtäljebo som undrar vart allt folk kom ifrån.

Bakom mig står (med säkerhet en Norrtäljebo) en tant cirka 1 centimeter bakom mig. Varje gång jag vrider överkroppen stöter min väska till henne. Hon flyttar sig inte en millimeter. Vad är det frågan om? Är hon rädd att mista sin fantastiska plats i kön så att hon ser till att det inte finns någon lucka framför.

Hur orkar de? Jag ville för fasen bara klubba ner tantan!

Andra bloggar om: , ,

Ge henne Nobelpriset för fasen!

Harry Potter är en av de mest fulländade serier jag någonsin läst. Jag tycker den är genialiskt. Joanne Rowling förtjänar Nobelpriset. Kom igen nu Horace!

Låt oss få utbrista i ett unisont ÄNTLIGEN!

Och här sitter jag kvar, i saknad efter att få sjunka in i den där världen igen. Det var ju sex år sen jag läste den första, kanske skulle jag börja om från början på svenska..?

Andra bloggar om: , ,

Och så DN idag

Och i DN idag får vi följande uppmaning.

"Börsuppgången utraderat med paniksälj inte!"

Undrar vad de vill uppnå med det? När man säger åt folk att inte göra något, är det precis det de gör! Antingen har rubriksättaren blivit galen (journalister borde väl ha denna kunskap i människans psykologi åtminsone) eller också är de ute efter totalt svaj på börsen.

Vart är världen på väg?

Andra bloggar om: , ,

Sexuella trakasserier på jobbet

Sexuella trakasserier. Det är något man inte ska prata om på mitt jobb. För man får inga bra reaktioner. Typ: "Ja, men herregud, varför går folk till chefen för en sån sak? Sånt får man väl ta direkt med personen när det händer. " Och jag blir helt ställd. Vad hörde jag? Jag försöker förklara att det inte alltid kanske är så lätt att hantera sånt eftersom många känner skuld, av dem som blir utsatta för det. "Ja, men herregud det är ingen skyddad verkstad!" säger personen av hankön med en lätt hysterisk röst.

Allt jag frågar mig: vad gör han med tjejerna på företaget?

Samma person blev smått hysterisk även när det kom upp lappar på toaletten om att man skulle komma ihåg att använda bajsvispen eftersom städerskan bara städar en gång om dagen. "Städa din egen smuts!"

"Ja, men herregud! Ska man behöva göra sånt själv?" Det sa han inte, men hela hans kroppssrpåk och ton gjorde att man förstod att han kände sig träffad. Vad ska man säga?

Andra bloggar om: , ,

Dagens skratt

I Metro idag står det om hur politiker vill stoppa "kompisknullandet".

- Det ohejdade kompisknullandet till höger och vänster och ofta utan infektionsskydd är inte hållbart i längden menar hon!

De kan inta ha något vettigt att göra i landstingspolitiken!

Andra bloggar om: , ,

Ansiktet utåt

Jag har fått anledning att springa i många receptioner på senaste tiden. Det finns så mycket ovettigt folk som jobbar där. Kanske framför allt på ställen där det är väktare som sitter i receptionen. Många ser helt uttråkade ut som att de inte kunde tänka sig något värre än att skriva in mig i deras logg. Gäspar, svär och ser allmänt loja ut. Det ser verkligen inte bra ut. Och det får mig att fundera.

Borde man inte följa upp hur ens reception ser ut och kanske ha någon slags utbildning av folk. Eller omplacera dem som inte tycks villiga att sitta där. De är ju trots allt ansiktet utåt, och det är lite som Fröet skrev, att servicepersonal helt enkelt ska vara trevliga. Det ingår i arbetsbesrivningen.

Jag minns en dag när jag stod i kassa på mitt jobb på Harrods och min chef stod i närheten och sa: "Du verkar verkligen gilla det du gör!" Nästan lite förvånat (nu snackar vi engelsmän). Och jag menade att det blir så roligt som man gör det till, är man glad blir oftast kunden också glad. Ett leende kostar inget, och gläder även en själv.

Hur som helst blir det så att jag ser ner på företag som har otrevlig receptionspersonal. Antingen bryr de sig inte om hur personalen är, eller också bryr de sig över huvudtaget inte om sin personal.

Andra bloggar om: , ,

Nytt band

Jag har länge pratat om att starta ett nytt band med lite mer tonvikt på sången. Nu kanske det har börjat hända något faktiskt. Bandet har hittills bara två medlemmar, men det är ju nästan en cirkel.

Jag gillar ju inte tanken på att vara utan band heller. Så håll utkik där ute. Snart kan det smälla till en rejäl hit med Hannas band, en tur till månen och tillbaka =) Eller också blir vi sittande på en öde ö. Tiden får utvisa.

Är ni riktigt snälla riffas det kan tänkas loss på bloggskivan!

Andra bloggar om: , ,


Säljes

Nu säljer jag dem, dessa vackra och så gott som oanvända skor till ett bra pris. Vem vill köpa?

image114

Stan Smith i storlek 40.

Andra bloggar om: , , ,

Höghus

image113

Jag längtar bort till högre hus och tätare dimma. Där himlen är gråare och dagarna kortare.

Eller är jag bara dimmig av hunger?

Andra bloggar om: , ,

Trötta mornar

Jag verkar bli tröttare för varje morgon som går, dessutom går jag hemifrån allt tidigare. Kanske skulle passa på att ställa klockan en stund senare ändå, så att jag får sova lite till.

Första dagen på länge som det regnar och är helt grått ute.

Snyggkaffe är i alla fall på väg. Just nu!

Andra bloggar om: ,

Hissvett

Att åka hiss kan vara svårt. Att åka hiss med okända, på gränsen till omöjligt. Det är antagligen därför man så ofta får dörren smälld i ansiktet i vårt hus. Vår hiss rymmer tre personer, men det är lite trångt att stå där med okända. Min närmaste granne brukar slinka in snabbt genom att bara öppna dörren pyttelite och sedan snabbt tycka på knappen så att han slipper åka med mig.

Idag hade jag den motsatta upplevelsen. På jobbet släntrade en kille in i hissen och jag följde efer. Han verkade bli helt förvånad över att få sällskap och gick knappt ett steg in i hissen utan stod väldigt nära dörren i den gigantiska hissen, vilket hade till följd att jag nästan fick stå i hans famn. Desutom blev jag lite nervös när han började fibbla med knapparna, verkade inte alls veta vart han skulle. Jag tänkte att han särkert inte ens hörde dit utan hade andra dunkla motiv till att han alls var där. Sedan stod han liksom och tittade på mig tre långa våningar.

Därav följande förhållningsregler:

♥ Stå inte för nära någon du inte känner i en stor hiss
♥ Bestämd dig innan var du ska, vet du inte, läs på skylten!
♥ Om du verkligen inte vill dela hiss, ta trapporna (eller börja gå i gruppterapi)
♥ Tryck för guds skull inte på alla knappar så att man tvingas stanna på varje våning
♥ Lukta inte heller illa

Har du svårt att förhålla dig till reglerna, flytta ut på landet eller någonstans där det bara finns envåningshus!


image112

Foto: www.fotoakuten.se

Andra bloggar om: , ,

Dörrar och jag

Jag tycks ha ett visst oflyt med dörrar just nu. I tvättstugan igår höll jag inte på att komma ut. Det verkar som att någon lyckades göra något ordentligt med källardörren vid senaste inbrottet, för det går knappt att öppna dörren numer. Till och med själva nyckelvredet verkar de ha brottats med.

Imorse när jag skulle ta mig in i skalskyddet på jobbet så ville inte dörren heller. Alltså det pep till och lyste grönt, en liten gående gubbe uppenbarade sig på displayen. Men dörren vägrade ge med sig.

Jag tycker dessutom att det är lite förnedrande att inte ta sig igenom dörrar, stå där och inte släppas in. Den som fick stå utanför. Som tur var var korridoren tom, så ingen såg hur jag stod och vägrades tillträde.

Ska nog låta andra ta hand om dörrarna resten av dagen. Vem ska jag göra till min assistent mån tro?

Andra bloggar om: , ,

Jag ska bara...

Satte mig på golvet för att ta tag i stretchen ordentligt. Dansterminen drar ju snart igång och jag skulle gärna vara lite mindre stel inför det. Det är så förnedrande att sitta och plågas medan alla går ner i spagat.

Hur som helst slog jag upp en tidning framför mig, den ypperliga gratisditningen Buffé för övrigt. Allt för att inte känna mig uttråkad där jag låg och bände på golvet.

Vad hände? Jo, jag var tvungen att dra ner datorn på golvet när jag plötsligt kom på något jag grubblat över en stund. Jag hade suttit och läst jobbannonser och känt igen ett namn så tydligt i en av dem. Jag kom på att jag sett namnet hos några kompisar på deras facebooksidor. Var förstås tvungen att kolla upp om det stämde - genast!

Det stämde faktiskt också. Det föranleder tankar som att jag skulle kunna ha fotografiskt minne eller nåt. Det var iofs ett ovanligt namn, men ändå.

Samtidigt passade jag på att börja administrera den perfekta spellistan. Med Baltimora (Tarzan boys), Sahara hotnights, Kim Wilde och Supertramp. Ultimat blandning. Mycket 80-tal.

Det jag skulle komma till var i alla fall att stretchen uteblev. BA, snälla hjälp mig. Jag sitter för tusan och bloggar istället för att förebygga den totala förnedringen inför dansterminens snart!

Andra bloggar om: , ,

Tivolikänsla

Det luktar popcorm i mitt hem. Jag håller på att bli galen!

Faktum är att jag nästan känner adrenalinet pumpa i mig när jag känner lukten av popcorn. Det är Gröna Lund när man var liten. Läskiga bergodalbanor, karuseller och vikingaskepp. Det är marknader sena sommarkvällar och ont i magen av för mycket skräpmat. Det är sena fester med glada människor, öppna fönster mot gården och fyllda rödvinsglas.

Allt för lukten av lite majs.

image111

Andra bloggar om: , ,

Cykelhjärtat

Jag har tagit mitt cyklande och gjort det till en livsstil. Det vet jag när jag klarar av att göra oplanerade saker utan att få panik. Idag lyckades jag både hämta böcker på biblioteket och handla mat på vägen hem. Med min cykel.

Det blir lite omvägar för att slippa vissa galna stråk, men det är det värt. Det är ändå skönare att cykla bakgatorna fram än att trängas med andra galna cyklister - och bilar förstås. För at inte tala om bussarna som plötsligt blinkar ut och börjar köra när jag är bredvid. Skitläskigt att de har nollkoll - oftast.

Det märks att folk är tillbaka från semestern i cykeltrafiken. Och jag gillar det inte!

image110

Andra bloggar om: , , ,

Inlänkad

Igår länkade jag in mig. Det finns många nätverk man kan inhysa sig i och igår gick jag med i LinkedIn.

Först undrade jag hur många affärskontakter jag egentligen skulle kunna uppbringa, men när jag gick igenom kontakterna i min e-postadress insåg jag att det ändå var en del.

Charmen med gmail är att alla man någonsin skrivit till fastar i adressboken. Det gör att det finns många man inte ens känner igen när man går igenom. Å andra sidan kan man säga att man har kvar många som man egentligen kanske inte sparade. Mitt nätverk var nog större än jag trodde.

Det kan vara bra att veta. Någon gång är det dags att söka jobb igen.

Andra bloggar om: , ,

Träningsvärk

Igår gick jag lös med häcksaxen i buskagen på landet. Efter en timme med häcksaxande hade jag domningar i händerna. Kunde inte ens lyfta ett vattenglas. Det fanns ingen kraft och kändes som att jag hade reumatism eller nåt annat fel i lederna (inte för att jag har en aning om hur det känns, men mina händer var ganska obrukbara).

Idag har jag en skön träningvärk i ryggen och på ovansidan av underarmarna. Härligt! Vad lite hederligt gammalt trädgårdsarbete kan göra!

Andra bloggar om: , ,

Tillbaka till verkligheten

Jag har förvisso jobbat ett bra tag sen semestern. Men nu börjar även alla andra att troppa in. Den här veckan börjar kännas konstigt verklig igen.

♥ Mötena hopar sig
♥ Kalendern är fulltecknad
♥ Kontoret har fyllts till bredden av redan gamla samtal runt semesterminnen

Men det är ok. Så länge min hud får lukta solhud och mitt hår saltvatten med jämna mellanrum så klarar jag av också kontorstider.

Andra bloggar om: , ,

Att längta

Det var länge sedan jag längtade så där ordentligt efter någon eller något. I alla fall så där som man kunde längta efter saker när man var barn, när saker kändes så mycket mer ouppnåeligt och så mycket mer avlägset. Men jag minns den där längtan väldigt tydligt.

Jag minns hur det kändes att stå och vänta på en buss där man visste att en mycket viktig person befann sig. Jag minns hur det kändes när bussen rullade in och man väntade på att den där personen skulle stiga av bussen så att man skulle få krama om den rejält. Jag kom att tänka på just den känslan när jag åkte buss i fredags och en tjej stod och väntade på min buss och en man som säkert var hennes pappa klev av bussen. Jag såg lyckan i hennes ögon och mindes mycket tydligt hur det kändes.

Samma känsla var det sista dagen av två långa veckor hos farmor och farfar på deras land. Det var alltid kul där med syskonen, men sista kvällen längtade jag efter mamma. Jag brukade sitta i trappen och titta ut genom ett fönster och vänta på att den välbekanta Volvo 240:n skulle glida upp på gräsmattan. För med mamma och pappa visste man aldrig när de skulle dyka upp. Till sist fick jag ge mig och gå och lägga mig. När jag vaknade visste jag att de låg och sov i lillstugan. Men vi fick inte väcka dem för farmor. Tills sist kom de i alla fall gående över gräset och jag fick kasta mig i mammas famn och bli upplyft och omkramad. Längtan. Mammas famn var alltid speciell.

Jag minns också dagar på landet när jag visste att pappa skulle komma ut senare på kvällen. Jag minns hur jag lyssnade efter billjud redan tidigt på eftermiddagen fast jag visste att han inte skulle komma förrän sent. Där hörs det på långt håll med ett välbekant dån att det kommer en bil. Till slut materialiserade sig Duetten bland träden och pappa kom skumpande. Kanske med en påse med spännande innehåll eller lite jordgubbar. Sen kunde man tillsammans gå och ta ett kvällsdopp i den spegelblanka viken innan maten.

Jag minns längtan, och ibland längtar jag efter den.

81474-109

Bild: fotoakuten.se

Andra bloggar om:

Augustitankar

Helgen har varit nära nog tropisk, med 20 grader dygnet runt.

På landet blir det mörkt när det blir mörkt. Och ut i skogen måste man alla tider på dygnet. Plötsligt undrade mamma om det låg en lysmask i skogen. Jag kikade ner och såg ett kraftigt sken. Rejäl lysmask i så fall. Brorsan hade ställt ut fyrar så att vi kan guida oss genom skogen trots det kompakta mörkret som augustinätterna ger.

Men vi njöt av värmen långt in på kvällarna. Och vi njöt av att bada trots att det plötsligt började regna kraftigt och vi fick springa upp, blötare än när vi kom ur vattnet.

Det är undertbart med sommar! Hur ska jag klara av att det blir höst?!

Andra bloggar om: , , ,

Mina problemlösare

Jag hade ett antal mindre bekymmer jag behövde ta tag i idag, av materialistisk karaktär. Den bästa lösningen visade sig vara att gå till ett ödsligt köpcenter på Östermalm. Jag bara gick in i en butik och sa "lös mina problem". Och de löste mina problem. Chop, chop, chop. Bara så där. Lyckliga över att alls ha en kund. Och det var helhetslösningar som bara krävde tilläggsinköp till redan existerande varor. Jag älskar när det finns saker jag inte tänkt på och som de sitter och ruvar på i all hemlighet.

Dessutom kikade jag in på H&M för att accessorera mig. Letade egentligen efter en scarf med dödskallar på. Hittade förstås ingen. Men på vägen ut slank jag förbi killasccessoarerna och där hängde den och väntade på mig, i sin perfekthet. På tjejsidan fanns det förstås bara fina och söta saker, det är bland killgrejerna de riktiga sakerna hänger! Glöm aldrig det!

image107


Andra bloggar om: , , ,

Märkligaste kommentarerna

Jag har fått några ganska roliga kommentarer i bloggen. Alltid är det på gamla inlägg. Det måste antagligen vara folk som hittat hit genom en sökmotor. Skribenterna verkar alltid vara eldsjälar inom just det ämnet. Jag har några kommentarer som jag tycker är läsvärda, och ibland riktigt roliga.

Någon som undrar vad jag vet om Dalahästen vid Skanstull.

I ett annat fall var det någon som sa sig vara från Skatteverket som hittade hit.

Mina genusinlägg kan nog reta upp heta känslor ibland. Fick en lång kommentar från Max IQ för länge sen i ett redan då gammalt inlägg.

Vilken är din galnaste kommentar?

Andra bloggar om: , ,

Kvinnsklig eller manlig

Idag blev jag så förbannad när jag läste Språkriktighetsboken att jag var nära att gå ut i korridoren och skrika. Det fanns bara ingen att skrika till.

Den tyckte i alla fall att man skulle undvika ord som idrottsman och istället skriva idrottare för att komma bort från orden -man. Men om det inte fanns något bra ersättningsord som vid talesman (man bör tydligen undvika talesperson) så gick det ändå bra.

Däremot bör man genast ta bort ord som sjuksköterska och barnmorska som könsneutralt. 

Därför att det är så hemskt att det är en kvinnsklig ändelse?

Jo, vi vet att -man varit könsneutralt för alltid. Men det gör inte att det är mer rätt för det. Varför kan inte -ska vara könsneutralt i de avseenden då det alltid varit så?

Språket behåller en mansnormerande prägel. Det är det här jag måste arbeta med. Eller mot!


Andra bloggar om: , ,

Livlinan

Jag ringde en vän. Som jag våndats. Vi har inte pratat på ett år, egentligen inte av någon särskild anledning, men det har helt enkelt inte blivit av. Jag ville ha min extranyckel tillbaka.

Jag vet inte om det har med Seinfeld att göra att det känns lite känsligt att be om att få tillbaka sin nyckel. Det blir lite så där tryckt stämning när den gigantiska nyckelknippan ska utbytas. Samtidigt har jag aldrig haft hennes, och vi umgås knappt så det verkar opraktiskt att hon har den. Men jag har inte idits ringa.

Nu är hon i sluttampen av sin graviditet och jag fick äntligen tummen ur. Det var förstås väldigt trevligt att prata, som alltid kändes det som vanligt. En ganska skön typ av vänskap. Men så har vi känt varann sen vi var 7 och varit bästisar i typ 10 år också. Konstigt att sånt ändå kan rinna ut i sanden utan synbar anledning. Även om vi förvisso haft våra duster, men det är ju länge sen nu.

Jag ska i alla fall återfå min nyckel i nästa vecka, om hon kniper så länge vill säga.

Andra bloggar om: , ,

Löjligt bra humör

Jag känner mig på så löjligt förträffligt humör - och har gjort ett bra tag. Jag vet inte vad det beror på, det har inte hänt något särskilt kul och jag har inte direkt något specifikt som jag går och ser fram emot. Ändå händer små, små saker som förgyller mitt liv.

♥ Jag börjat leta köksbord vilket är ännu ett tecken på att jag börjar bli vuxen
♥ Jag har kastat ut saker ur lägenheten (kanske är det feng shuiglädje och ny energi jag har fått)
♥ Kollegan hör av sig och vi går på after work
♥ I min frys finns färdig mat som gör att jag inte bhöver laga mat ikväll
♥ Elräkningen dyker upp och ska tydligen även betalas vid tillfälle
♥ Jag hittar något jag vill ha och har fortfarande pengar på kontot så att jag kan köpa det
♥ Jag kan tänka mig att stanna kvar på min nuvarande arbetsplats
♥ Mina kollegor uttrycker så gott som dagligen att de vill att jag ska vara kvar
♥ Jag skrapar mossa från ett berg och finner mig själv (någonstans mellan stålborsten och vatenslangen)

Jag vet att vissa punkter kanske inte är normala på en glädjelista. Men ändå gör de små sakerna mig glad. Och det skrämmer mig nästan. Endorfinerna rusar runt i kroppen utan att jag har tränat idag.

Detta efter minst ett halvår av djup förvirring, både mental och fysisk.

Det som skrämmer mig allra mest är att varje gång jag känner mig så här löjligt tillfreds kommer en stor grej och omkullkastar allt. Nåt jäkla skit som jag måste hantera eller leva med. Därför är det läskigt att jag alls ens publicerar detta. Så länge jag får andas...


Andra bloggar om: , , ,

Papper i skorna

Stoppa papper i skorna. Trodde jag var för svunna tider. För mig är det i allra högsta grad nutid.

Varför är mina fötter helt omöjliga att ha att göra med. För smala och långa. Får långa tår. För olika stora fötter.

Det är inte allt igenom oproblematiskt för mig att ha skor på fötterna. Att köpa nya ska vi inte ens tala om.

Andra bloggar om: , ,

Dimma

Jag är så trött denna morgon. Och Nescafet är slut så det blir inget uppåttjack ens.

Önskar att jag varit en snoozare, då hade jag legat kvar en timme till. Domnat bort in i dimmorna. Finns risk för att dimmorna kommer att hälsa på mig på jobbet idag.

Andra bloggar om: , ,

Olycksdrabbade

After work på Jossan. Vädret var finfint och jag visste vad jag skulle dricka. Vitt vin förstås. Inga olyckor skulle hända på mina vita byxor.

Tills jag satte mig ner i en gigantisk pöl på soffan. Ja, det hade regnat. Nej, det fanns inget tak. Nej, jag funderade inte vidare på vad det innebar. Jag blev genomblöt till huden. Ja, på rumpan. Som att jag kissat på mig i en störtflod.

Kollegan hittade en geting simmandes i ölen.

Sen blev de promenad hem. Supermysig kväll!

image106

Här tar han getingborgarmärket.

image107

And this is for yu Fröet.

Andra bloggar om: , ,

Jossan och jag

Snart, ska jag och darlingkollegan gå på Jossan var det tänkt. Vädret har pendlat som bara den, men i detta nu lyser solen från en inte alldeles klarblå himmel. Och det är mer lovande än åskan och regnet som härjade här förut.

Lite afterwork är precis vad jag behöver idag. Det nästan pirrar i kroppen av förväntning.

Sen ska jag vingla hem på cykeln, får se hur det går!

Andra bloggar om: , ,

Cykelklungan

Det är en jäkla hets i Stockholms cykeltrafik - också. Det gäller att inte hamna ur takt eller att vilja någon annanstans än klungan.

Däremot har man stor glädje av att komma i klunga när man ska över exempelvis Götgatan där alla går hur som helst. Då är det bara att ta rygg. Jag tar ogärna på mig ledartröjan där.

Det funkar oftast att ta rygg på någon när man inte vet vilken väg man ska ta heller. Jag märker att jag ibland tappar fokus på detaljer i trafiken (som gångare och annat krafs) när jag försöker luska ut vilken jäkla väg jag måste åka för att komma dit jag vill. Det är inte alltid lätt att följa cykelstigarnas logik. Plötsligt upphör de och man finner sig själv på enkelriktad cykelbana. Vad göra?

Men det är kul! Och det går fort att komma till jobbet!

Andra bloggar om: , , ,

Lunchen har varit

Jag är tvungen att bjuda på bilder över vår vackra huvudstad. Och från mitt favoritlunchställe - taket. Godis för ögonen.


81474-101


 


Andra bloggar om: ,

Dubbeldusch

Nyduschad är jag - två gånger. Först i duschen, sen när jag cyklade genom misten på morgonkvisten.

Det var skön luft at cykla i. Det bästa är att jag inte vet om jag är svettig just nu eller om det bara är den fuktiga luften som dröjer sig kvar.

Andra bloggar om: , ,

Tvillingliv

Siffrorna talar om något för mig: 1030 inlägg, 4000 kommentarer och 100 bilder är publicerade i detta nu.

Kanske att jag ska berätta att Spindelmannen tar hand om mina skavsår. Mamma ska dessutom blir skotvilling med mig. Om ni ser två ganska lika bruttor på stan med en si så där 32 år emellan och Kermitgröna skor, ja, då är det förmodligen vi.

Andra bloggar om: , ,

Det lackar mot kräfttider

Det finns kryddost i butiken nu. Jag älskar kryddost! Jag vet inte vad grejen är, men för några år sen fick jag rent av dille på kryddost.

Som stundtals tradition har jag haft kräftskiva på bakgården här hemma. Det har varit lyckat alla gånger och oftast på gränsen till spårat ur.

Så vad säger ni - bloggkräftskiva på Söder?

Andra bloggar om: , ,

Jag och döskallar

Många har uppmärksammat min grytlapp och diskhandduk med en döskallar på. I lördags kom svägerskan med en överraskande present till mig.

Hon vet precis vad jag vill ha! Nu har jag ett helt kökskit i samma serie som matchar min grytlapp

81474-100

Andra bloggar om: ,

Dop av liten Plutta

Vädret igår var perfekt för utomhusdop. Kyrkan ligger så vackert precis vid en sjö också.

Pluttan sa inte ett knyst när hon fick huvudet blött. Precis när prästen höll upp henne mot himlen så ärade oss solen med sin ankomst.

Resten av eftermiddagen jagade jag barn på den gigantiska gräsmattan. Kände mig själv som barn när jag fick tillgång till så mycket gräs. Jag var bara glad att den äldsta var 5 år så att jag fortfarande hade ett knappt övertag vad gäller fart och möjlighet till att fånga in barnet. Det är trist att ligga i underläge...

81474-99

Andra bloggar om: , ,

Sommarkväll

Vilken underbart härlig sommarkväll det är ikväll. Skrikande svalor utanför fönstret och fortfarande varmt. En perfekt kväll för att okynnesåka bil på landsbygden. På väg hem från landet gjorde vi avstickare bara för att slippa motorvägen. Det var fint att se lite natur.

Och idag har jag badat, efter att jag skrapat mossa från berget i två timmar. Det gjorde det lätt att kasta sig i eftersom jag var både svettig och jäkligt mossig. Jaja...

Dessutom har jag odlat ett fiiiintm, stort, köttigt skavsår på foten. Det är bara bra!

Den här söndagen var lång. Det är också bra!

Andra bloggar om: , ,

Inte så kärnfullt

Det känns som att de där genomtänkta inläggen uteblir just nu. Alla de där funderingarna och den samhälleliga kritiken. Det drar mer åt det ytliga hållet inser jag. Men så får det väl vara för nu då.

Jag vet inte om jag känner en viss prestationsångest också i och med att läsekretsen stadigt ökar och jag dessutom vet att det är flertalet människor jag känner som hittat hit. Det kan väga in.

Det är ändå kul att det är så  många som är här och läser även om inte alla lämnar sina spår. Hoppas ni håller ut ett tag till, jag är nog snart i form igen. Tills dess kanske ni kan läsa lite gamla genusinlägg eller nåt :)

Alla ni vars bloggar jag dagligen besöker och som lämnar era spår, tack för att ni finns. Utan er skulle jag inte blogga!

Andra bloggar om: ,

Outfit på begäran

Om man ber mig gör jag nästan vad som helst.

81474-98

Det är inte lätt att ta bilder av sig själv. Modebloggarna ska väl ha lite kred för det...

Andra bloggar om: , ,

Jag och grodan Kermit

Jag blev med nya skor idag. Så det är jag och Kermit nu.

81474-97

Kan man ha dem till en röd klänning på ett dop tro? Det känns lite som en lekstuga och som att det är jag som är lektanten. Jag kommer se ut som LEGO ungefär.

Ja, jag har hittat (och köpt) en klänning - och DET är helt jäkla otroligt!

Andra bloggar om: , ,

Tårögd

Krämig soppa på palsternacka och vitt vin med rökt lax.

Jag blev nästan tårögd av dagens lunch. Jag har hittat mitt favoritlunchhak i de här hoodsen. Det är klart! Gör mig aldrig besviken.

Med mig fick jag inte mindre än två bitar mörk choklad eftersom Paragrafryttaren insisterar på att bara äta vanillinbebischokladmedextrahärdatfett.

Aaah... Livet är bra ibland!

Andra bloggar om:

Fredagskänsla

Insåg i morse att jag inte varit i stan en fredag sen innan midsommar.

Ikväll ska jag vara i stan. Det ska bli mysigt! Och skönt att få sova länge i sin egen säng. Det ska bli sååå sköööönt!

Är det eftermiddag snart så man får gå hem?

Andra bloggar om: , ,

Skanstulls shopping

Tack för att jag bor på ett så fantastiskt ställe - utan att veta om vilka smultronställen det döljer.

Härom dagen skulle jag kolla in min (soon to be?) Nespressomaskin. Hittade ett litet hål i väggen vid Skanstull där de verkligen hade allt i kaffeväg. Bland annat fina Nespressomaskiner och en uppsjö attribut.  

Doppresenten hade jag velat handla på en annan liten butik vid Ringvägen där de gjorde handmålade saker efter önskemål. Tyvärr hade de semesterstängt - så jag handlade på NK :(

Just nu letar jag som bäst efter ett köksbord - och till och med det skulle jag kunna hitta inom en ganska snar radie. Det gör mig glad eftersom jag slipper åka till Ikea. I min värld är det främst förknippat med ångest att besöka Ikea. Så fort jag kommer in vill jag bara snabbt ut igen. Sen vet jag inte om jag kommer hitta det där perfekta bordet ändå. Det tycks lönlöst.

Mina kvarter döljer de bästa små guldgruvor som jag oftast missar. Eftersom jag sällan har ögonen med mig när jag är ute och vandrar har jag börjat leta efter det jag söker på hitta och bara kolla in Söder, till att börja med. Här finns mer än man tror. Tack gode gud för internet!

Jag gillar Söder...

Andra bloggar om: , , ,

Fråga inte - gör det bara

Jag har många gånger lärt mig att det bästa är att inte fråga. Frågar man får man med största sannolikhet nej, vad det än må handla om. Många är nog rädda för vad ett ja kan komma att innebära och att de själva måste ta konsekvenserna efter ett godkännande. När någon agerat på eget bevåg och det blev bra så är alla nöjda och glada. Om någon agerat på eget bevåg och ingen någonsin märker någon skillnad så är allt gott och väl. Misslyckas man kan man ju alltid säga att man trodde det var lugnt att agera själv.

Det handlar om kaffe. Det verkar finnas en del motsättningar. Och det är helt klart en följetong värd att börja följa.

Jag var så nära att ta med mig min lilla kaffekokare i morse för att få lite decent kaffe på jobbet.

Man får tydligen inte ha egna kaffekokare. Inte på rummet, inte i pentryt.

Tur att jag istället tog med mig nescafé. För, det får man väl ändå dricka. Eller vad finns i de där kaffemaskinerna som arbetsgivaren så gärna vill att vi ska tillgodogöra oss. Arbetsvillighetsknark?

image96

Andra bloggar om: , ,

Frossa - inte på grund av sol

Det var såå nära att jag cyklade idag. Men jag är fortfarande rädd för att vara genomsvettig när jag kommer till jobbet (förutom risken att bli ihjälkörd då). Det finns inget som heter cykla i lugnt tempo. Det är tempo wahnsinn som gäller hela tiden.

Så nu sitter jag här med förfrusna fingrar istället. På jobbet är det som att sitta i ett kylskåp. Helt löjligt! Är det för att kostymnissarna inte ska svettas eller? Eller helt enkelt bara för att vi sitter i en betongbunker?

Jag får väl i alla fall jogga ikväll eftersom det nu inte blev någon cykling till jobbet. Eller så cyklar jag till jobbet efter att jag har tagit bussen hem. Det är ju ett alternativ till joggandet. Så får jag känna på cykelbanan också.

Andra bloggar om: , ,

Storstädning pågår

Positivt med en halvkylig sommar är att jag får så mycket städat hemma.

När man bor på 36 kvadrat är det svårt att gömma saker för sig själv i någon större utsträckning. Men idag lyckades jag rota fram en godbit ur garderoben. Jag minns den mycket väl men har liksom inte "sett" den på flera år. Den har bara stått och stått.

81474-95

Ok, färgen hade kunnat vara bättre. Typ grön med gul text hade varit schysst. Men nu är den blålila.

Dessutom har jag lyckats slänga min mintgröna klockradio från det glada 80-talet idag. Äntligen! Jag har faktiskt använt den fram till för en vecka sen. Sedan dess har den legat i garderoben. Idag insåg jag att jag kan leva utan den. Vilken djuplodande insikt.

När man sopsorterar inser man vilken massa skräp man producerar. Det märks inte lika mycket när man går till sopnedkastet som är två meter från ytterdörren. Men alla kartonger, tetraförpackningar, glas och annat som jag släpar till miljörummet - goosh! Tycker jag är där var och varannan dag med famnen full av skräp.

Andra bloggar om: , , ,

Svår fogg

Gud, min själ, vad jag har ont i huvudet. Har inte druckit något kaffe idag och det är säkerligen boven. Men det är ju så äckligt kaffe på jobbet att jag inte ids dricka det.

Så nu sitter jag och sörplar som bäst.

Känner mig rätt tung ändå. Drömde märkliga drömmar inatt och slets upp mitt i. Jag var inte färdig, vare sig med drömmen eller med sovandet.

Satt vid skrivbordet och blundade en stund tills jag faktiskt dåsade in i drömmen en sekund. Märkligt hur tydligt allt blev igen. Jag mindes detaljerna mycket tydligare i mitt dåsiga tillstånd. Kanske ska gå och hälsa på nallarna en stund.

Andra bloggar om: , , ,

Morgonmänniska?

Har nu fått höra de senaste dagarna att jag är tidig på jobbet.

- Hur tidigt kommer du egentligen???

- Är du morgonmänniska?

På detta kan jag bara svara: ja, jag kommer alltid till jobbet före 8. Nej, jag är absolut inte morgonmänniska. Jag hatar morgnar och att gå upp tidigt.

Däremot är jag en extremt rutinbunden människa. Har jag ställt klockan på en tid så går jag också upp då. Inget ligga och dra mig, inget duscha länge. Det tar i stort sett lika lång tid att göra mig klar på morgonen. Jag gillar att åka 07.34-bussen. Och på jobbet är jag 07.55. Varje morgon. Först.

Nej, jag gillar inte att gå upp. Men jag är neurotisk, jag måste ha rutiner. Annars faller allt! Och jag kan inte ta ansvar för vad som sker då.

Andra bloggar om: , , ,

Tomt och trist

Jahapp. Då var historien om Salander redan upprullad framför mina ögon. Snipp snapp snut. Det känns lite tomt just nu. Ingen bra känsla alls.

Igår började jag sätta mig och författa en bok, för att på något vis försöka väga upp tomheten. Den handlar om Salanders syster.

Nädå, det gör den verkligen inte. Men om nu inte Stickan förser mig med underbara bilder, så får jag väl försöka bli självförsörjande av dem.

Andra bloggar om: , , ,

RSS 2.0