Älvkvällar

Jag är så dålig på människor. Jag förstår dem inte.

Berg däremot. Och älvar. Och att underhålla mig själv. Det är jag bra på.


Tillbaka till Umet

Det kändes lite tomt att komma hem till Umet. Som att det är något som saknas här. Det var också en mycket ångestladdad flygning. Men de är ju ofta det för mig, känns som att de blir värre för varje gång.

Idag har jag dock gått runt och lett, lite i mjugg. Fast för mig själv. Vet inte om det beror på att jag har pumpat mig full med endorfiner kanske. Fullbordade kvällen med att bada i den underbara älven. Den var låg, stilla, varm och jag hade den helt för mig själv. Precis som jag vill ha det.

Märker dock att jag varit borta länge när jag:
- anpassat mig efter handbroms på cykeln (vilket jag inte behöver på min fotbromsade cykel här)
- glömt att högtalarna kajkat ihop
- inte minns hur länge ägget ska koka för att bli perfekt
- glömt att jag tydligen bara har en mediumstor kastrull
- inte vet var jag förvarar påsar

Samtidigt känns det skönt att vara HEMMA.Älven ikväll.

I hjärtat

Jag hade en smått fantastisk helg i Stockholm. Hann träffa fler twittrare än jag trodde var möjligt på en dag. Det gör mig glad. Och Stockholm var otroligt vackert, varmt och älskvärt. Allt kändes plötsligt nära. Jag upptäckte nya smultronställen, grillade på en brygga en sen kväll, blev spöregnad på under en promenad hem, svingade mig ner i havet i linor, badade i ett kalkstensbrott och flanerade längs favoritpromenadstråket på Söder.

Ibland har jag svårt att förstå att jag har bott i Stockholm.


En dag i StockholmEn bok för mig?FotografiskaStockholmsfikaUtvecklad frillaPuss och gonatt.

Hej Stockholm

Hej Stockholm. Jag älskar dig för att du är allt... allt du är. Och för att affärer och mat är så lättillgängligt. Därför råkade jag okynnesköpa en massa lösgodis i affärn. Detta satte jag raskt i mig för att det var så sanslöst gott. Min mage blev inte alls glad på mig.

Men imorgon är vi på banan igen. Magen och jag. Då ska jag göra stan. Det var länge sen. Och inget är som sommar i Stockholm.

Hejdå.

Sommar, sommar

Jag, cykeln, klipporna, rödbetorna, havet, solen, böckerna, kaffet, de kanelstekta äpplena, blåbärsglassen, fruktsalladen, jordgubbslandet, solnedgångarna, flätan, humlorna, tidningen, grannarna, korna som passerar mig i skogen, räven, de färgglada godisarna och alla loppisfynd jag inte vet hur jag ska få med mig hem har det bra.
RSS 2.0