Förlorad

Jag är förlorad lite i en annan värld just nu. Eller flera världar. Faktiskt. 
 

Sensommardagar

Den senaste veckan har jag kunnat njuta en del av värmen trots att jag jobbat. Det gäller att passa på och lapa i sig så mycket värme som möjligt innan vintern kommer.
 


Jag hörde den innan jag såg den. Fick Stockholmskänsla när den svävade förbi mig där jag satt på balkongen. 
Älven och jag. 17 grader och 37 grader. ÄlvenSimmat några kilometer och fått lika mycket sol på ryggen. 
 

Göra vacker

I fredags började kvinnor på twitter lägga ut bilder av sina nakna bröst under temat #fredagsavatar. Och plötsligt rasade debatten. "Kvinnor objektifierar sig själva" var en kommentar som retweetades och refererades. Jag kan inte annat än att känna mig förvirrad och sorgsen. 
 
Nej, jag är förstås inte för att kvinnor lägger ut sina bara bröst istället för en bild av sitt ansikte. Men att plötsligt komma på att kvinnor objektifierar sig själva känns ändå absurt. Kvinnor gör detta dagligen utan att lägga ut bilder på sina bröst. Genom att sminka sig, bära korta kjolar, ha urringade kläder, bära högklackat, måla nagarna, le förföriskt in i kameran och lägga ut på internätet. Detta är det ganska sällan några personer (i alla fall inom samma klientel som dem som rasade över brösten) som kommenterar. 
 
Faktum är att även detta är objektifiering. Kvinnor menar förstås att det är de själva som vill göra detta. Men det ligger framför allt i vår kultur, det är något vi skapat. Det är kvinnor som kan/bör göra dessa extra saker med sitt utseende som är handikappande (jo, låt oss inse att det inte är vare sig bekvämt eller praktiskt att gå runt på de styltor som vi kallar högklackat - som vi kallar kvinnligt). Visst har även män förväntningar på sig vad gäller utseende, men det är främst kvinnor som historiskt sett som hetsätit, svält och opererat sig själva in i idealet. 
 
Jag längtar efter den dag då kvinnor (och män också förstås!) själva väljer att strunta i att göra vacker och låter det naturliga vara vackert. För det krävs att vi själva väljer, och att många väljer, detta för att det ska bli en förändring. 
 
Vågar du?

Nya kompisar

Det har ju sagts att träningen blir så mycket roligare med träningskompisar. Så jag har skaffat mig en ny träningskompis. Och ett nytt ställe att träna på. Känner mig mycket nöjd hittills. 

Pulsklockan är lite som en Tamagotchi, man måste se till att mata den för att den ska vara nöjd. En plats i solen. 
 


Ny kompis

Obekant

Hej, välkommen in i mitt hem. Men vem är du, vad vill du?
 

Haga vs Haga

Hagaparken betyder två ganska olika saker, beroende på om man är i Stockholm (ja, jag vet - Solna!) eller i Umeå. 

 
Koppartälten, Stockholms Haga. 
 
 
Minns denna gräsmatta som gigantisk från barndomen. Den är gigantisk, Stockholms Haga.
 
 
Rostfigur? Umeås Haga. 
 
 
Bro över bäcken, Umeås Haga

RSS 2.0