Städservice

I fredags skulle jag till min favoritplats vid älven. När jag kom dit var den upptagen av en öldrickande man och hans flickvän. När de gått passade jag på att gå dit eftersom jag föredrar att bada där och jag tänkte doppa mig innan jag cyklade hem. Väl där såg jag att de lämnat kvar sina ölburkar på platsen. Jag ropade till, men de var förstås långt borta vid det här laget. Arg var jag. Arg för att de besudlat min favoritplats. Arg för att om man ska ta med sig saker ut i naturen kan man också bära dem hem. Arg för hur ociviliserade människor kan vara.
 
Dagen därpå satt jag på samma plats igen, trots ölburkarna. Tänkte dystra tankar om att människor i alla fall inte återkommer till platser de besudlat. Döm av min förvåning när burkmarodörerna cyklade förbi mig. Den här chansen tänkte jag inte försitta. På väg därifrån stannade jag leende till och undrade om de inte suttit längre upp igår. Jo, det hade de. "Ni verkar ha glömt lite ölburkar kvar." Jo, det kunde stämma. "Tänkte ni ta med dem idag eller?" Jo, det hade de tänkt. "Så bra", sa jag och önskae dem en bra dag.
 
Senare på dagen flöt det förbi en ölflaska i älven. Då hörde jag kvinnan ropa och peka "Titta där flyter en. Så där gör i alla fall inte vi!". Tydligen finns det grader av gott och ont även i nedskräpningsbranschen. Jag log ändå lite inombords.
 
Och - burkarna är nu borta. Frid och fröjd i paradiset. 
 
 
Före
 
 
Efter
 
 

Det är samma himmel det är samma älv

Min bästa helgaktivitet på sommaren, det är att hänga med älven. Den är så mångfacetterad, det finns något för alla. 
 
 
 
 
 
 
 

Lillstrumpa och systeryster

Mina vistelser hos familjen är väldigt korta och väldigt få. Ett år sedan var det jag träffade de här busfröna senast. Och nu är det slut på bus för den här gången.
 
 
Lånar fasters attribut
 
 
Marshmallows-grillning
 
 
Kvällsdopp
 
 
Lillstrumpa läser för Systeryster
 
 
Strandmorgon
 
 

Finska dagar

Några finska dagar behöver en alltid, som lisa för själen.
 
 
I väntan på att åka på båten
 
 
Solnedgång över Stockholms skärgård
 
 
Kvällsavslutning
 
 
Min favorit-kirpis (loppis). Mycket saker.
 
 
Mormor bjöd på fåniga hattar. Här har vi besökt morfars grav.
 
 
Bad, 23 grader i Östersjön! Bäst i år
 
 
Lite träning hanns med också.
 

Sommarhäng

Fina möten och vackra vyer hör sommaren till. This is my Roslagen.
 
 
Tar det på uppstuds
 
 
I fint sällskap
 
 
Mamma spanar, inte på fåglar...
 
 
Skördeperioden har börjat
 
 
Berg och hav är mina element
 
 
Kvällsvik
 
 

Sin egen lyckas smed?

Lycka är ju ett något glidande begrepp och som koncept ganska svårfångat. Fick en gång frågan från en kollega om jag var lycklig. Jag svarade ungefär nej, men jag är ganska nöjd ändå. Jag är ju halvfinne och när jag tänker på finsk mentalitet så är den kanske lite mer kärv, praktisk och melankolisk. Lycka passar inte riktigt in där.
 
Däremot tror jag definitivt att lyckliga stunder, eller perfekta stunder som jag väljer att kalla dem, finns, kanske till och med varje dag om en bara låter sig finna dem. För de behöver inte vara särskilt långa. Några sekunder, minuter eller till och med upp till en timme så kan jag känna att livet är fantastiskt och i stunden helt perfekt. Särskilt om jag inte tittar vare sig framåt eller bakåt i tid utan bara är precis här och nu.
 
Här kommer några av de senaste veckornas perfekta stunder som de har fångats på bild.
 
 
Roddtur på vacker sjö
 
 
Jordgubbar i massor
 
 
Lunch på berget
 
 
Balkongliv, blå himmel
 
 
Att se slutet på regnbågen, tydligt
 
 
Gigantiskt vattenfall, by nedanför
 

RSS 2.0