Året 2011

När jag sammanfattar året 2011 så finns det tre stora saker. Två hör till årets nyårsvisioner.

- Jag har blivit med klänning. Ett helt gäng. Ett halvt gäng har jag sytt själv. Men jag jagar fortfarande efter den perfekta. Baby steps.

- Jag gillar Umeå och så, men vid en sammanfattning inser jag att jag varit ifrån Umeå mer än 3,5 månader av året.  Det är ganska mycket tid. Mycket resande med andra ord.

- Den andra nyårsvisionen kvarstår. Jag kommer att byta ut den, göra något bättre med den förhoppningsvis. Inte tror jag att jag blir kär heller 2012. Det är för mycket annat som ska till.

Jag fick återse Nya Zeeland. Det värmer det här hjärtat nog.


Så gott det kan varaHälsningar från paradiset!

Paus

Jag tar ett djupt andetag, fikar, äter en god kaka och försöker att inte tänka så mycket.

Det händer saker som förändrar planen. Det gör det alltid. Jag brukar ganska snabbt kunna ställa om hjärnan för det nya tillståndet. Det är liksom det enda. Försöka undvika tänka på de där luckorna av okunskap och problem.

För man vet ju i alla fall aldrig.


Par i hjärter

Par som reser är verkligen söta. De verkar vara så gulliga med varandra, gulliga och öppna mot andra i samma hus, jämställda i köksarbete och så verkar de samtala om saker - stort och smått.

Om jag skulle vara i ett par skulle jag vilja vara som någon i ett av de resande paren. De är mina role models.

♥♥♥

Fast jag kan ha en skev bild möjligen. Det kanske är så här par är mest.Kort eller långt

Jag kan inte bestämma mig för vad jag ska göra med mitt hår.

Just nu håller det på växer ut från 3 mm. Snabbt, men ändå långsamt. Ska jag spara ut det?

Jag gillar kort hår för att det krävs så lite. Jag behöver inte besöka någon frisör, jag behöver inga kemikalier. Håret torkar fort och allt som behövs är en fläta. Dessutom är det annorlunda. Det är inte bara en kortrakad skalle, jag har flätan att förlita mig på. Det känns som att jag utmanar normen, vilket jag gillar. Människor stirrar ibland på mig och varje gång känns det som att jag vinner något.

Jag gillar längre hår (frisyr) för att det är ganska fint med hår på skallen och kul med en frisyr (ja, här är det helt normativa föreställningar som råder). Dessutom värmer det om vintern. Men jag måste trimma det hos frisör, vilket kostar pengar och är lite besvärligt. Mitt hår är tjockt och torkar långsamt. Dessutom har det självfall. Allt detta gör att det kräver sin kvinna för att hålla styr på det. Hårtork och kemikalier.

Jag kan inte avgöra vad som är "rätt".

'

Kort hår när det är som bäst.Frisyr när det är som bäst.

Godis down under

Det är alltid roligt med godis i andra länder. Något jag gärna utforskar.Såg dessa och tänkte på Karin.Jag fick italienska kakor. De vet hur man gör kakor för vetemjölsintoleranta, de där italienarna.Löjligt och alldeles oväntat goda. Måste kanske ta med ett gäng påsar hem.

Stendopp

Jag har doppat fötterna i det Nya Zeeländska vattnet idag, på en stenig strand. Det var ljuvligt.


RSS 2.0