Åter i Umet

Hemma till slut. Jag har haft en mycket effektiv helg, fast den varit kort. Jag har gjort somriga saker som att plocka blommor, besöka grönsakshandeln på torget, badat i älven och kokat hallonsylt. Dessutom har jag haft massutstädning av garderoben. Det är en skön känsla som infinner sig efteråt. Mycket på minuskontot. 
 
Just nu är Umeå som bäst. Fortfarande 20 grader ute och superfuktigt. Det känns exotiskt. Synd att den här tiden är så kort. Och vintern så lång. 
 


Min plats vid älven, lyckades träffa precis den korta stund den befinner sig i sol.Sylt som ska räcka hela hösten i alla fall.
 


Som jag har letat efter majs och rödbetsknippar. Till slut har jag hittat det. Och min favoritdricka, bubblande fläderblomsdricka. 

Skåneland

Skåneland, det var inte nyligt jag var här. Det känns fint att komma så långt bort och fortfarande vara i Sverige. Utlandskänsla. 

Och konferenser är alltid speciella. Särskilt ur socialt perspektiv. Jag har haft amerikaner efter mig. De har älskat mitt hår, min klänning och dragit fräckisar för mig inför mitt eget framträdande. 

Lund är fint. Här har varit varmt och soligt. Men jag saknar alltid vattnet. Så idag var jag tvungen att åka till Lomma för att bada i havet. En perfekt utflykt, även om jag är ovan vid så stora stränder med så mycket folk. Lomma och havetLund domkyrkaJag och min nya konferensvän Kim på uniLunds vackra universitetsbyggnad - jag kommer aldrig att lägga upp en bild av Umeås dito här. Inte av skönhetsskäl i alla fall. 

 

Hjärtedagar

Stockholm har varit gott mot mig i dagarna fyra. Jag mår alltid så bra när jag är här. Och så hittar jag alltid nya platser och springer på människor jag känner. 

 
Håriga knän har Mälarbadat. 
 


Jobb jag inte avundas. 
 


Sommarasfalt.
 
 
I paradiset. 

Duracell

Mitt intresse för det militära har blivit utfodrat i veckan. Jag besökte batteri Arholma och deras fästning i berget. Det var allt jag möjligen kunde tänkas vilja ha: Skärgårdsliv, sol och en cool militäranläggning. Mitt sug efter att göra miliitär grundutbildning minskade inte precis när jag fick leva mig in i livet under det kalla kriget. Anläggningen rymde 110 man och en kanon, samt allt de kunde tänkas behöva för att överleva utan kontakt med omvärlden i en månad. Jag övervägde flytta in direkt. 
 
 
Stridshjälm på!
 
 
Nu kör vi, nu är det krig. Nej, fred. Nej, krig.

 
Pjäsen och jag. Och havet. Och dramatiska moln.

 
Lämnar Arholma och klarblå himmel. 
 
 
För betydligt mer dramatiskt väder. 

Paradiset

Är på min ö, i paradiset. 
 
 
Ålands hav
 
 
Min vik i kvällningen
 
 
Brorsdotter och bus
 
 
Brorsdotter och bus

Lata dagar

 
Jag har det bra. Helt utloggad. Ibland med besök av änder. 

RSS 2.0