Sommar

Idag lyssnade jag på Sommar och Sture Linnér. Han är 90 år och berättade om sitt liv inom FN och som berest världen över.

Att lyssna på hans berättelser om livsöden han mött och hur hans liv förskonats vid flera tillfällen är helt otroligt. Tänk om man skulle få bli 90 och hinna med allt det där.

Samtidigt måste det vara ensamt vid hans ålder. Han berättad att de flesta av hans vänner inte finns kvar. Förståeligt när man är 90 år.

Återigen känner jag en viss stress att fylla mitt liv med saker, möta människor, resa till nya ställen. Jag vill ha en lika galen historia att berätta, om jag skulle bli så där gammal. Men det är nog dags at börja släppa på handbromsen i så fall.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer
Postat av: rosenblom

sommarpratarna, ja fan, de har jag helt glömt bort...
kan det vara för att det inte är sommar?? och för att jag bara jobbar...?

2007-07-11 @ 21:29:32
URL: http://rosenblom.blogg.se
Postat av: nollattan

ja, huga, sådana aktiva gamlingar kan man få ångest av - men också inspireras av!
jo jag håller på med en ganska stor epidemiologisk studie, men mer än så kan jag inte berätta....kanske när första artikeln är publicerad?!?!

2007-07-11 @ 21:32:16
Postat av: grannen

visst fylls man med en blandning av förtjusning och avundsjuka när man hör sådana fantastiska livsöden! Jag hoppas bara att du blir inspirerad av det och, som du säger, släpper lite på handbromsen! :-)

2007-07-11 @ 21:34:11
URL: http://proud2b.blogg.se
Postat av: leopardia

jag hörde lite skvaller från nån som jobbar mot barnsexhandeln att alltid när fn:s toppar reser runt i världen så gör de ett stopp i thailand. spelade ingen roll vart de åkte ifrån eller vart de skulle... och anledningen var väl den uppenbara...
men som sagt, skvaller, vet inte hur mycket fakta det ligger i det...

2007-07-11 @ 22:33:46
URL: http://leopardia.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Rosenblom: Jag brukar också missa, men nu har jag ju semester. Dessutom skrev jag ut listan med alla så att jag definitivt (förhoppningsvis) tajmar favoriterna :)
Nollåttan: Jag blir definitivt inspirerad på att bli en bättre människa när jag hör såna som honom. Det låter spännande ditt forskande. Hoppas på att få höra mer sen :)
Grannen: Det hoppas jag med att jag blir. Ska nog lyssna på honom igen någon dag - ifall jag missade någon detalj idag.
Leopardia: Hmmm... ja, man får hoppas att det är för att jobba mot det och inte med :-/

2007-07-11 @ 22:54:03
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Henrik

Jag lyssnade på Sture Linnérs program efter att ha läst det här blogginlägget! Det var helt fantastiskt! Vilket liv! Men det som berörde mest var ändå när han berättade om sitt sista möte med Dag Hammarskjöld... har du hört extramaterialet som finns på sr.se?

2007-08-12 @ 09:45:10
URL: http://wreten.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0