Denna seghet

Jag hade ruggig oflyt när jag skulle hem idag. Allt som kunde ta tid gjorde det. Jag tyckte hela tiden att jag hade flyt och hann med en buss kom kom in lite tidigare. Men sen blev den stillastående en längre stund för att folk skulle betala med sms-biljett (ibland tycker jag att kollektivtrafiken är riktigt ogästvänlig för folk som inte kommer från Stockholm. Det är alldeles för svårt att komma över en biljett).

Jag letade i bokhandeln efter just de böcker som inte fanns (jag som aldrig annars köper böcker). På Ica ställde jag mig i en ganska kort kassa. Men killen i kassan gick iväg för att ta reda på ett pris och var borta hur länge som helst. När han kom tillbaka slutade det med att han frågade kunden om priset ändå. Borde de inte ha bättre rutiner för när priskoder saknas?

Hade sen tänkt promenera hem men bussen kom precis in och jag var hungrig så jag hoppade på. Då stod förstås en kille och käbblade med chauffören en längre stund. Sen höll han på att bli överkörd i korsningen när han inte fick åka med bussen. Han verkade inte helt vid sina sinnes (detta även om han hade träningskläder, vattenflaska och såg nytränad ut - kan det ha varit ren sprit i vattenflaskan?).

Väl hemma insåg jag att jag glömt saffran i affären. Jag tänkte på det hela vägen till kassan, men eftersom det tog sån tid hann jag förstås glömma bort det. Varför ska man behöva säga till i kassan för att få handla denna exklusiva krydda?

Det var egentligen inte det att jag hade bråttom, men jag kan bi vansinnigt stressad när saker tar omotiverat lång tid. Dessutom har jag så mycket bra att läsa. Fick låna tredje och sista delen i Millenniumtriologin av grannen idag. Har ca 10 sidor kvar av tvåan - och här sitter jag och bloggar!! Tack i alla fall grannen för din perfekta tajming :)

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer
Postat av: Fröet

vill också ha en bra bok att läsa. Något tips?

2007-07-24 @ 20:16:31
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Hanna

Fröet: Om du redan läst allt av Stieg Larsson och Camilla Läckberg har jag tipset Ann-Marie MacDonalds Fågelvägen. Ganska tjock, och jag uppskattade den otroligt mycket...

2007-07-24 @ 20:43:18
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Magnus

Ja, varför är inte livet mer som den där Trissreklamen "Plötsligt händer det". Att en ny kassa öppnar och man kommer först i kön. Sånt händer mig aldrig. Jag väljer alltid fel köer. Ändå har jag en taktik, iaf i matvarubutiker, att välja den äldsta kassörskan. De borde ju rimligtvis ha störst erfarenhet, men inte ens den taktiken är vattentät.

2007-07-24 @ 20:47:24
URL: http://papamac.blogg.se
Postat av: Hanna

Magnus: Det verkar vara en sårbar strategi. "Vår" tant på Ica har jobbat i evigheter och hennes kö är alltid kort - för att alla vet att oavsett hur kort den är kommer den att ta längst tid. Dessutom är hon sur! Min strategi grundar jag helt på tidigare erfarenhet av olika kassapersoner - man lär sig ju till slut =)

2007-07-24 @ 20:57:49
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: grannen

vassego! :-D

2007-07-24 @ 21:59:04
URL: http://proud2b.blogg.se
Postat av: Beyonce

Ibland är det riktigt surt med kollektivtrafik.

2007-07-24 @ 23:15:18
URL: http://bday.blogg.se
Postat av: Petra

Åh, jag vill också låna tredje delen av någon. (Fastän jag ännu plöjer ettan...;))

2007-07-25 @ 06:19:40
URL: http://petra.papper.fi
Postat av: Hanna

Beyonce: Helt klart!
Petra: Jag har redan börjat inläsningen av den!

2007-07-25 @ 08:17:19
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0