Det gäller att passa sig

Ungefär halva flygningen mellan München och Vancouver hade passerat när jag upptäckte att det låg något mellan flygplanssätena. Jag undrade vad det var. Nyfikenheten tog över och jag pillade på det. Det såg ut som ett pass! Jag tänkte, varför förvarar gubben passet mellan sätena? Det är ju ett jättedåligt att ha ett pass liggande och skräpa.
 
Jag ville ändå förvissa mig om att det var hans så jag försökte i smyg titta på namnet i det. Då upptäckte jag mitt eget mellannamn, ett ganska ovanligt namn, och blev väldigt förvånad. Kan någon annan ha detta mitt mellannamn? Vid det här laget måste jag ta upp passet och ta mig en ordentlig titt på det. Det är mycket riktigt mitt hela namn som står på baksidan av passet. Kan det vara mitt gamla pass? Det som av misstag fick följa med mig till Österrike förra sommaren? Hur kom det hit?! 
 
Jag bläddrar nu i passet och inser, förstås, att det är mitt pass. 
 
Förvirringen. Jag var helt övertygad om att jag lagt passet i väskan som jag lagt upp i hyllan. Hur hamnade det här nere, mellan stolarna till råga på allt? 
 
Tanken på att jag hade kunnat stå vid kanadensiska passkontrollen utan detta mitt pass. Den tanken förträngde jag snabbt och fokuserade på att jag nu med säkerhet visste var jag hade passet. 
 
Men frågan kvarstår, vart försvinner min hjärna iväg när jag reser? Och hur hamnade mitt pass mellan sätena. (Antagligen har jag haft det i knät och så har det glidit ner. Varför hade jag då passet i knät?)

Kommentarer
Postat av: Matilda

Jisses vilken tur i oturen! Man gör konstiga saker när man reser, härvan går in i travel mode. Själv lyckades jag göra sönder mitt pass bara någon meter från passkontrollen i Australien. Det hade kunnat gå ganska illa…
Håll nu i ditt pass för de där provisoriska är ju onödigt dyra och gäller bara EN enkelresa hem…

2014-06-07 @ 20:27:19
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Fia

Men vilken tur att du hittade passet! Tänk vilket elände det annars skulle ha blivit!

2014-06-07 @ 21:38:23
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Hanna

Matilda: Hu. Än så länge håller jag koll på mitt pass.

Fia: Ja fy. Jag är mycket tacksam.

2014-06-09 @ 06:22:36
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0