Val, val

Hur ska man egentligen tolka det när man sitter på en buss som håller på att svämmas över, folk står upp överallt, men platsen bredvid dig förblir ledig? Jag råkade just ut för det.

Själv brukar jag försöka välja att sätta mig bredvid någon som inte ser ut att lukta illa, ta för mycket plats eller som på något annat vis ser obehaglig ut. I sista hand äldre män eller svåra tonårstjejer. Jag brukar försöka sätta mig bredvid någon som ser trygg ut helt enkelt. Vanligtvis blir det kvinnor.

Till slut satte sig en kvinna bredvid mig. Hon satt och höll sig i sätet framför hela tiden. När hon klev av såg jag att hon såg vettskrämd ut. Var det något jag gjorde?

Hur väljer du vem du ska sätta dig bredvid?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Fröet

jag sätter mig oftast också bredvid någon ofarlig:P, men jag åker inte buss så ofta så de få gånger jag gör det får jag oftast sittta själv..hmm...

2008-06-02 @ 09:00:51
Postat av: Jazzhoppan

Jag sonderar terrängen precis som du. Det får absolut inte lukta illa, fixar inte det! Å nu värmen blir det en extra dos, duschar inte folk eller??!!

2008-06-02 @ 10:48:09
Postat av: Staffan

Jag brukar vara helt inställd på att hitta en plats. Vem som sitter bredvid brukar jag upptäcka när det är försent. Men annars så händer det där med fenomenet med folk som inte vill sitta bredvid mig titt som tätt. Kan det vara så att de känner våra bloggdofter, och är rädda för att bli omskrivna?

2008-06-02 @ 13:55:40
URL: http://sporre.blogg.se/
Postat av: Cosmic Moose

Fniss, det har hänt mig flera gånger också. :)



Jag väljer nog inte så mycket efter personen utan mer efter en bra plats. Jag tycker om att sitta vid fönster. Om inga sånna platser finns väljer jag nog lite som du. Någion som inte luktar illa eller tar för mycket plats.

2008-06-02 @ 15:20:16
URL: http://rochester.blogg.se/
Postat av: Magnus

Nu finns det ju inte vare sig t-bana eller busstrafik i Torsby, men även jag har bott i mer civliserade områden av vårt rike. Då tog jag nog första bästa plats. Har nästäppa, så det brukar filtrera bort dofter samt att jag nästan alltid läste, så jag märkte knappt av den jag satt bredvid.

2008-06-02 @ 17:14:51
URL: http://papamac.blogg.se/
Postat av: Mormor

Jag väljer inte, tar den plats som är ledig.. men jag åker buss så sällan så:-)

2008-06-02 @ 18:11:21
URL: http://kafferasten.blogg.se/
Postat av: Mormor

Nä nu blev det lite fel här:-D

Postat av mormor..Pialotta ska det vara;-)

2008-06-02 @ 18:12:56
URL: http://kafferasten.blogg.se/
Postat av: Hanna

Mormor: Blev faktiskt lite orolig där. Har mormor gått och lärt sig hantera en dator, hittat min blogg och dessutom lärt sig svenska på senare dar.?! Jag var i chock för en microsekund ;)

2008-06-02 @ 18:24:03
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: leopardia

hmm, jag går nog långt bak, för där sitter de coola grabbarna.. har jag hört... nä, men jag väljer nog inte, jag sätter mig nog bara... det där brukar däremot ske mig i tunnelbanan, mitt fyrsäte är helt ledigt och sen sitter folk och trängs överallt annars i vagnen eller står... men jag mer utgår ifrån att jag luktar illa... eller ser väldigt sällskapssjuk ut...

2008-06-02 @ 18:43:49
URL: http://leopardia.webblogg.se/
Postat av: Patrik

Jag sätter mig bredvid alla utom kvinnor som är rädda för att jag ska våldta dem. Och jag väljer andra sidan vägen på natten, för att inte göra dem rädda.

2008-06-03 @ 01:12:51
URL: http://pudding.blogg.se/
Postat av: Fia

Jag sitter alltid långt fram i bussen, oavsett vem som sitter bredvid. Om alla platser på de första fem raderna är upptagna står jag upp och håller mig i någon stång eller bygel som finns till hands. Sedan stirrar jag rakt fram på vägen, för jag blir så vansinnigt lätt åksjuk.

2008-06-03 @ 17:25:56
URL: http://neverkeso.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0