Moment 22 - jäkla inloggningar

Det finns en massa ställen där man inte själv valt att man måste logga in titt som tätt, och det är ett jäkla otyg! För visst vimlar det av inloggningsuppgifter och lösenord i olika sammanhang.

Men det värsta är ändå lösenorden i bokstavs- och sifferkombinationen i sagolik blandning. Stora och små bokstäver blandat, ska det vara personnummer med eller utan bindestreck? När jag försökt allt och fortfarande inte lyckas, då är det väl ändå inte jag som misslyckats egentligen? De har verkligen misslyckats med att k o m m u n i c e r a, som det så fint heter. Men in kommer jag ju ändå inte.

Sen har vi prenumerationer där man borde ha en faktura med prenumerationsnummer. Ok, det har jag inte. Då ringer jag. Icke! För jag måste ha prenumerationsnumret även för att ta mig förbi den där jäkla rösten! Vad gör man då?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Tom

Personnumret är det enda numret man borde behöva, faktiskt en smart uppfinning. Kunde gälla för alla login. I den bästa av världar...

2008-01-04 @ 00:32:55
Postat av: Patrik

Haha, jag har mitt standardpassword som jag inte hoppas kommer ut till allmänheten, för då är hela mitt liv kört. Haha.

2008-01-04 @ 09:51:29
URL: http://pudding.blogg.se
Postat av: Lina

jag har som Pudding fast med vissa variationer....det är bara det är jag glömmer vilken variation av många jag har använt ofta;)

2008-01-04 @ 10:35:38
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Jazzhoppan

Jag har som Lina, och jag kommer heller aldrig ihåg vilka kombinationer eftersom på jobbet måste vi byta med intervaller och man kan aldrig ha samma eller liknande ord... suck

2008-01-04 @ 11:40:34
URL: http://jazzhoppan.blogg.se
Postat av: Hanna

Tom: Ja verkligen, och ett lösenord, som man väljer själv.
Patrik: Känner igen det.
Lina: Variationerna är svåra, med och utan siffror, ibland måste man ju ha. Det är rörigt!
Jazz: Dessutom får man inte välja liknande ord, jag är ute på rejält hal is just nu eftersom det är helt nya ord som florerar. Det kan sluta hur som helst. Jag borde hålla mig till ett tema i alla fall...

2008-01-04 @ 12:58:34
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Blingbling

åh, inloggningar ger mig frustration. Jag har freakat ut många ggr. Jag har tom bloggat om det för länge sedan. Kolla här:

http://blingbling.webblogg.se/080906140212_password.html

Postat av: Peter

Kan ju vara bra att skriva upp alla lösenord på ett samlat ställe då det är nästan omöjligt att komma ihåg alla i huvudet. Att alltid använda samma lösenord kan vara riskfyllt.

2008-02-25 @ 15:13:26
URL: http://dataapa.net/blogg/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0