Vardagstristess med stort V

En god natts sömn var precis vad jag behövde. Fredagar är inte vad de har varit. När fredagen kommer har jag liksom ingen energi längre, inget som tankar mig. Efter att ha dansat är jag helt mör. Igår fick jag knappt i mig middagen. Ändå passade jag på att jobba en stund. Efter att ha flåsat vid datorn gav jag upp och gick och la mig.

Men det är det här jag har valt, så jag får stå mitt kast. Jag hade kunnat välja att göra något helt annat också, sticka utomlands, flytta ut i ett tält i skogen.. Det finns sätt att fly undan vardagen. Det gäller bara att förfina sin teknik, hitta på nya vägar.

Jag lider inte av att gå upp tidigt om jag får sova på nätterna (inte när det är ljust och vår ute i alla fall). Jag tycker det är kul att ha ett jobb och arbetskamrater också. Jag ser inte några problem med att aldrig ha tid att gå på stan eller gå och fika med folk. Ändå går det inte en dag utan att jag undrar: Är det så här det ska vara? Är det det här jag har kämpat för? Det måste väl finnas något mer?

Jag trodde inte jag kunde uppleva tristess. Har aldrig gjort det förut. Jag hittar alltid sätt att trivas, finner mig alltid i min situation. Och inte vantrivs jag nu heller. Men jag trodde nog bara att det skulle var något mer.

Antagligen saknar jag något att brinna för, något som väcker alla mina sinnen. Under studierna fanns alltid såna ämnen nära, möjliga att diskutera eller att skriva om. Jag kanske måste fortsätta att söka upp dem, och på något sätt arbeta med dem.

Problemlösning med metaforer är min grej. Och det känns som att jag legat vaken i många timmar en natt och nu måste hitta en ny ställning att ligga i för att finna ro att somna. Det kan innebära att jag måste hitta nya vägar för att upptäcka min inre glöd. Den finns där, och det finns även tid. Jag måste bara bli bättre på att disponera den. Och finns det en glöd så finns det också energi att tillföra, för att orka göda den.

Kommentarer
Postat av: nollattan

jag upplever undefär samma tomhet just nu. livet rullar på, trots tråkigheter är det faktiskt helt ok, jag kan inte klaga så mycket. jag saknar också entusiasmen. har en kompis som lyckas se det roliga och fantastiska i allt, från en tur på söder till kryssning på cinderella. skulle behöva den faktorn just nu!

2007-05-05 @ 10:00:16
URL: http://www.nollattan.blogg.se
Postat av: Iah

Ja, det låter inte så värst kul men det är iaf något att göra för en stund... =/ En annan håller på å tvättar... Sååå tråkigt!

2007-05-05 @ 11:07:28
URL: http://frokent.blogg.se
Postat av: Beyonce

Om du tror det ska vara något mer så ska det det, och det kommer antagligen dyka upp när du minst anar det...

2007-05-05 @ 11:51:25
URL: http://bday.blogg.se
Postat av: Hanna

Nollåttan: Jag tror det är det också, att sakna entusiasm inför saker. Att kunna tänka: "Åh, vad kul det ska bli att..." Det skulle jag behöva ha lite mer av. Istället tar jag allt med ro.
Iah: Värsta lördagsunderhållningen!
Beyonce: Jag antar att du har rätt... Kanske är dags att sluta vänta och börja leta själv. Men det är som att finna en nål i en höstack.. När man inte vet vad det är man söker...

2007-05-05 @ 13:25:09
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Klusterbitar

Kan det vara så enkelt att du kanske får göra en lista över vad som ger dig glädje/energi? Det kanske kan väcka lite tankar/idéer?

2007-05-05 @ 14:22:59
URL: http://klusterbitar.blogspot.com
Postat av: Magnus

Det är en skön konts att bemästra vardagen. Livet består ju mesta av vardag. Vi är nog alla olika där, men jag kan gilla lunken i bland, men i bland fastnar jag i de tankar som du beskriver. Just att man inte vantrivs, men...

2007-05-05 @ 14:59:31
URL: http://papamac.blogg.se
Postat av: Hanna

Kluster: Det är en bra idé, som jag ska förvalta. Ta tag i någon dag. Tyvärr ingår det i en sak som skulle kunna falla under vad jag vill göra i mitt liv. En annan sak som jag tänkt länge att jag ska sätta mig att fundera över. Jag har svårt för att sitta ner och tänka...

Magnus: Jag är normalt sett också extremt bra på att njuta av vardagen. Särskilt när jag hade hela dagar att förvalta i min vardag. Det är svårare när vardag innebär jobb och fasta tider. Är jag så här bortskämd på riktigt?

2007-05-05 @ 15:33:08
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Jonasjohanna

Your site is best for specialist! i Like IT!

2009-09-17 @ 09:06:26
URL: http://jonasjohanna.3steps.com

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0