Provrumstrauman

Jag gillar inte alls provrummen i en del butiker när de liksom ligger mitt i butiken så att folk som går och kollar på kläder liksom strosar förbi och "råkar" kika in titt som tätt. Men idag hände något som var betydligt mer obehagligt.

Jag skulle prova bikini, vilket för all del är ganska jobbigt oavsett. Man ska av med alla kläder och stå i lysrörsljuset och kolla om det ser ok ut. Men när de små provhytterna dessutom ligger mitt i butiken med endast ett litet skynke som knappt räcker till, gör det inte saken bättre.

I första affären så hann jag tänka: tänk om någon rycker upp skynket för att jävlas. Inte för att det någonsin hänt, men det skulle på intet vis vara omöjligt. Äh, tänkte jag. Vad ska de ses som de aldrig förut sett. Jag kan ta det också.

I nästa butik hamnade jag i ett bås om två där det andra fylldes med killar som pratade utländska och stod och skrattade och skrek i det andra båset. Plötsligt börjar de dra i skynket och liksom försöka puffa det inåt. Som tur var hade jag satt fast det på sidorna så det hände inget. Andra gången ropade jag något, men en stadig röst. Jag stod endast iförd bikini, om ens det. Ändå var jag bra nära att lugnt gå ut och fråga vad de ville. Jag kände mig inte berörd av det faktum att de kanske skulle se mig halvnaken. Jag blev bara illa berörd av hur de skrek och skrattade och försökte slita till sig en syn av mig. Om det nu är så att de aldrig sett en tjej i bikini hade jag nog kunnat unna de stackars tragiska krakarna det. Hade det varit en annan dag eller ett annat jag hade jag kanske inte tagit det lika bra.

När jag kom ut spanade jag runt efter killen jag sett stå där innan. Men han fanns inte i sikte. Hade han gjort det hade jag antagligen lugnt kunnat gå fram och frågat om han ville något. Det var en sån dag idag.

Andra bloggar om: , ,

Kommentarer
Postat av: Beyonce

Synd att han inte var kvar.

2007-05-23 @ 21:23:59
URL: http://bday.blogg.se
Postat av: Iah

Det finns ett ställe här i stan där man drar för ett skynke när man ska prova kläder, detta skynke är VÄLDIGT minimalt... För mig innebär det inga problem så länge folk håller sig på avstånd, jag är ju ganska kort och det är bara lite av mitt huvud som sticker upp över men iofs halva benen. Men hur som helst, när någon kommer nära, någon som är lagom lång. Ja då ser de ju in och kan glutta hur mkt de vill. Obehagligt som bara den!

2007-05-23 @ 21:26:02
URL: http://frokent.blogg.se
Postat av: Kang

Provhytter i Sverige är gjorde för folk över 1.80 typ. Skynkerna börjar ju inte förrän vid midjan på mig. Inbillar mig att andra kan se hela underredet.

2007-05-23 @ 21:36:40
URL: http://helamig.blogspot.com
Postat av: Petra

Jag har som policy att aldrig prova/handla kläder i affärer som inte har vettiga provhytter...

2007-05-23 @ 21:49:39
URL: http://petra.papper.fi
Postat av: Hanna

Beyonce: Det tyckte jag också.
Iah: Jag gillar det INTE!
Kang: Hehe.. nä, det är faktiskt inte kul!
Petra: Jag kanske också ska skaffa en sån policy. Men det innebär ungefär alla sportbutiker... Och det är ju lite synd. Om dem alltså :)

2007-05-23 @ 22:02:26
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Iah

Mja, helt för mig själv blir det inte eftersom mor å far är här oxå. Men hon kommer ju springa här inne å vilja titta på "Chicken little" så lite tid får jag nog ändå med henne! =)

2007-05-23 @ 22:48:23
URL: http://frokent.blogg.se
Postat av: Klusterbitar

När det sånt här skynke så brukar jag vara otroligt noggrann att inte det ska bli någon glipa. Lite privacy vill man ju ha...inte för att det kanske inte är så mycket att se, haha!

2007-05-23 @ 22:50:01
URL: http://klusterbitar.blogspot.com
Postat av: Jan

På MQ i Sundsvall finns ett provrum som är enormt. Man går in i ett rum och provar. Jag får till och med in barnvagnen i provhytten. Ingen risk att folk ska glutta in. Annars är det pinsamt när sambon vill ha råd och jag tittar in i hennes provhytt och alla andra runt omkring tror jag är en full gubbe som går och spanar.

2007-05-24 @ 08:12:30
URL: http://veckoliv.blogspot.com
Postat av: Hanna

Iah: Alltid något.
Klusterbitar: Ibland är det helt omöjligt när skynket likskom inte räcker till!
Jan: Haha... jaa... full gubbe är ju inte kul!

2007-05-24 @ 08:15:26
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Jan

Jag menade ful gubbe, men full gubbe är inte heller bra ; )
Full fulgubbe är värst.

2007-05-24 @ 16:18:03
URL: http://veckoliv.blogspot.com

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0