Längtan till härden

När jag blir lite trött och mosig, kan jag drabbas av en plötslig och intensiv hemlängtan för en microsekund. Längtan efter att den där totala tryggheten ska omsluta mig. Även om jag ligger i min säng.

Undrar om det är någon evolutionär kvarvara. När jag skulle sova över hos kompisar som barn kunde just den där känslan drabba mig när det var dags att krypa till kojs.

Det är över huvudtaget få ställen jag känner tillräcklig trygghet på för att kunna somna gott. Hotell är exempelvis inte att tänka på, om jag ska kunna sova.

Vad är det jag saknar? Att busa runt hela familjen i mammas och pappas trygga säng på lördagkvällarna. Hur kan jag ha hemlängtan när jag är hemma i min egen trygga härd?


Andra bloggar om: hemlängtan

Kommentarer
Postat av: Therrorese

Jag har oxå det....Saknar min familj så det gör ont ibland. Speciellt just nu när jag mår dåligt. Vill va hemma på "Klinten" och bara vara...Bli lagad mat till, ompysslad, kela med katterna, kramas med mamsen...suck

2007-05-09 @ 22:37:06
URL: http://therrorese.blogg.se
Postat av: Iah

Ja, jag hade inte en tanke på det förrän min vän ringde å klaga... Men nu finns den där och det är kanske bra för alla läsare! =) Dessutom är det ju tänkt att den ska uppdateras när nya personer finns med i bloggen! =)

2007-05-09 @ 22:40:42
URL: http://frokent.blogg.se
Postat av: nollattan

jag är så rotlös att jag inte ens kan definiera ett hem....jo, min lägenhet kanske. men barndomshem? hmm.....

2007-05-10 @ 07:59:22
URL: http://www.nollattan.blogg.se
Postat av: Fia

Jag har också hemlängtan ibland...kan nog bli så även om man har de bra där man är, de betyder ju att familjen är viktig:)

2007-05-10 @ 09:25:03
URL: http://fiasdiary.blogg.se
Postat av: Blingbling

Jag med längtar hem. Så till den grad att jag slängt in lite bilder på bloggen. Men bror kommer ner Kristihimmels och mamma veckan därpå. De ska se till att jag får ordning på mitt liv. Det är så stökigt nu.

2007-05-10 @ 15:57:39
Postat av: Hanna

Therrorese: Lite ompysslad vore inte fel!

Nollåttan: Nä, det kan inte jag heller. Men ändå finns de här små stunderna av odefinierbar längtan.

Fia: Det är den!

Bling: Jag skulle också behöva ordning. Fyyy...

2007-05-10 @ 19:28:10

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0