Egen deo

Nu går vi back to basics. Jag har gjort min första egna deo. Varför? För att undvika användning av kemikalier framför allt, de är dåliga både för mig och för naturen. 
 
Jag har provat kroppstalk tidigare. Det funkar inte om man lever ett aktivt liv och kombinerar det med kontorsliv. Det vill säga, när jag cyklar till jobbet så blir jag lite väl svettig för att det ska kännas okej för mina kontorskollegor.
 
Men så hittade jag ett recept på deo. Den innehåller framför allt ingredienser som jag har hemma och som är ätbara. Det tar ca 3 minuter att röra ihop den. Bättre kan det inte bli. 
 
Du behöver
2 msk bikarbonat
1 rågad msk stärkelse (maizena eller potatismjöl)
1 msk kokosolja
5 droppar eterisk olja
ev några droppar vatten
 
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna. Tänk på att inte använda redskap av plast eftersom de kan ta åt sig av lukten. Förvara i glasburk med lock. Sen är det bara att stryka på huden. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Caroline

Det blir en rätt fast röra antar jag, kokosfettet är ju rätt stelt. Annars hade man ju kunna hälla upp det i en tom deoglasburk, sådan man kan ta bort plastgrejen på upptill.
Har faktiskt haft tanke på "hälsosammare" deo själv, men inte testat ännu.

Ha en fin dag!

2014-03-03 @ 16:13:46
URL: http://barbaskon.blogspot.se
Postat av: Fia

Men vad spännande! Fungerar det?
Jag måste tipsa mina elever om det receptet!

2014-03-03 @ 20:00:46
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Hanna

Caroline: Jo, det blir mer som en massa. Man skulle säkert kunna mjuka upp konsistensen med mer vatten.

Fia: Jag tycker att det funkar. Har cyklat till och från jobbet idag. Betydligt bättre än talk.

2014-03-03 @ 21:05:04
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Matilda

Ambitiöst, och beundransvärt.
Är inte riktigt där än, även om jag sneglat på snarlika recept ett tag nu. Så kanske snart...

2014-03-08 @ 10:42:43
URL: http://mystiskt.blogspot.com

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0