Saker som är sköna med att komma hem

Att hålla på att resa i 18 timmar är inget jag någonsin längtar efter. Men nu är det gjort. 
 
Jag undrar varför:
 
- En del människor på 10-timmarsflygningar inte reser sig ur flygplansstolen en enda gång?
- Frankfurts flygplats stressar runt mig på en färd med tåg, språngmars, buss och världens långsammaste kroppsvisitering av bister kvinna när flyget jag ska med står 100 meter bort ifrån där jag landat?
- Det kommer sig att det är så ohyggligt skönt att sedan stiga på en SAS-flygning? Personalen pratar svenska, har svensk mentalitet vilken jag förstår fullt ut och delar ut svenska tidningar. Men ändå? Som att komma hem.
 
Saker som är bra med att komma hem:
 
- Gott perkolerat kaffe
- Att få tvätta rent
- Tysnaden i huset
- Borsta tänderna med eltandborsten
 
Men jag skulle behöva lite mer kanada i mig. Alltså mentaliteten. Det skulle kanske alla svenskar. Bara en gnutta. Jag skulle vilja beskriva skillnaden mellan Kanada och Sverige ungegär så här:
 
Kanada: Thank you for not smoking
Sverige: Rökning förbjuden
 
Vi är rakt på och det gillar jag. Men en liten gnutta mer Kanada. Är det bara jag?

Kommentarer
Postat av: Matilda

Absolut mer Kanada! Mer spontan vänlighet främlingar emellan och bättre kundbemötande i affärerna.

2014-06-15 @ 17:49:22
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Lennart

Kommer ihåg två saker tydligt min farbror Örjan i Canada sa för många år sen. När det händer något eller någon råkar ut för något ska man inte skrika Help, utan Fire. Skriker man Help rusar folk bara iväg för de vill inte bli inblandade, skriker man däremot Fire då tittar de sig runt för att se vad som händer och för att kunna hjälpa. När han var ny i Canada och beställde en kopp kaffe fick han något som var väldigt blekt, han sa att antagligen så gjorde de kaffet enligt principen en böna per kopp. Fast nu har det blivit mycket bättre, nu smakar kaffet som här i landet. Fast kaffet i USA är på många ställen fortfarande en böna per kopp, det märkte jag när jag var där. En skillnad jag noterade snabbt var engelskan, den är mjukare i Canada jämfört med USA och franskan i Canada är av den äldre franska dialekten. Jag noterade det första gången jag klev på planet och hörde flygvärdinnan prata. Jag märker sånt väldigt snabbt. Jag är väldigt intresserad av språk och pratar både engelska och franska. Det canadensiska folket är väldigt omtänksamt mot varandra också.

2014-07-14 @ 20:32:04
URL: http://autobahnfahrer.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0