Förkvinnskligad

Det är lite som att resa i tiden att resa till Centraleuropa. 
 
Igår skulle jag hyra en cykel. Hela proceduren tog ca 5 minuter och under dessa minuter blev jag förkvinnskligad två gånger. Mannen påpekade att hjälmen jag fick var en damhjälm, och att det var den sista de hade inne. Ååååh, nej, vad ska nästa kvinna som travar in och söker en hjälm göra? Och hur vet man att en hjälm är en damhjälm? 
 
När jag skrivit under kontraktet påpekade mannen att jag hade en (så där härlig) typiskt kvinnlig signatur. Jag bara tittade på honom. Vad innebär nu det?
 
Sedan stegade han fram till en damcykel och frågade om jag ville ha en med sju växlar. Det var aldrig någon tvekan om att det var en damcykel jag skulle ha i alla fall.
 
Jag undrar vad som rörde sig i hans hjärna. Jag kan inte minnas senast någon var så noga med att påpeka för mig att något jag gjorde eller behövde var av dam-variant. Ville han visa att han minsann förstod att jag var kvinna, ifall det nu var oklart? 
 
Jag vill så klart säga något, göra mikrorevolt. Men det är extra svårt att ens koncentrera sig att svara på frågorna när allt som sägs sker på tyska. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Fia

Du förvirrade honom antagligen. Hade ett uttryck som inte stämde överens med hans standardbild av kvinnor. Då ville han till varje pris visa sin välvilja.

2014-06-23 @ 20:12:19
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Hanna

Haha, ja kanske. Eller så är det helt normalt här.

2014-06-23 @ 21:13:41
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Matilda

Så typiskt och så irriterande!

2014-06-25 @ 19:35:44
URL: http://mystiskt.blogspot.com

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0