Halmstrån

Jag drabbas av panik. Ångesten kommer helt plötsligt, som från ingenstans. Den har varit ett återkommande inslag i mitt liv. När den där känslan kommer behöver jag tänka på något som känns verkligt, en trygg punkt. Vissa nätter drabbar den mig som en outhärdlig smärta i bröstet som nästan får mig att förlora greppet helt.

För att försöka få ångesten att lägga sig brukar jag ställa mig i fönstret och titta ut. Se på människorna, på verkligheten som finns där ute. Eller titta på himlen, spana på någon stjärna. Det lugnar mig. Får mig att känna att jag är verklig. För ibland glömmer jag.

Den där känslan får alla småproblem att kännas futtiga. Som att jag egentligen är oövervinnerlig. Jag kan göra vad jag vill, vad som helst.

På sista tiden har jag översköljts av känslan av oövervinnerlighet allt oftare från tv-soffan på kvällarna. På morgnarna och dagarna håller den sig opraktiskt nog borta.

Jag behöver hitta de där trygga punkterna i tillvaron för att hålla kvar lugnet. Ångesten får aldrig tillåtas ta över mitt liv.

Kommentarer
Postat av: Ester

Men Hanna, usch vad jobbigt. Men det låter som att du har lite distans till det ändå. En luftficka som gör att du kan hantera det. Hoppas att det är så. Kram så länge!

2010-01-05 @ 12:02:27
Postat av: Magnus

Vad bottnar denna ångest i?

2010-01-05 @ 12:48:21
URL: http://papamac.blogg.se/
Postat av: Blingbling

det där låter inget vidare. Klart vi är verkliga. Fast för nån vecka sen, över ett glas öl, fick jag höra att vi endast består av vibrationer. Då fick jag panik. Fast av mer lightsortsångest då förstås.

2010-01-05 @ 16:06:00
Postat av: Hanna

Ester: Jodå, där finns gott om luftfickor. Kram



Magnus: Den är främst existentiell. Men triggas av lite allt möjligt.



Bling: Vibrationer alltså. Kanske bättre än inget.

2010-01-05 @ 19:53:41
URL: http://hannasplats.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0