Your wish is my comand
Ängavallens knäckebröd
Portioner: 6–8 kakor
Tid: 2 timmar
Ingredienser:
1/4 paket jäst
2 tsk salt
3 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk kummin
1 tsk sesamfrö
1 tsk linfrö
2 1/2 dl ljummet vatten
Arbeta ihop alla ingredienser till en ganska fast deg i bakmaskin.
Låt sedan degen vila i 1 timme.
Dela den i 6–8 delar som kavlas ut till kakor, så tunna som möjligt, nagga innan gräddning. Grädda dem i ugn på 225 grader (210 grader i varmluftsugn) tills de fått lite färg, 8–10 min.
Låt svalna på galler.
Om inte kakorna känns genomtorra kan man låta dem ligga på eftervärme i den avstängda ugnen med luckan på glänt.
Tack M, för receptet!
Vad gott det ser ut! Jag tror faktiskt att jag ska testa det brödet. Tusen tack för receptet och de läckra bilderna.
Asså du är ju ba otrolig! Hårdbröd?! Underbart!
fantastiskt! måste prova! tusen tack för att du uppfylld min önskan!
Saknar bakmaskin/assistent men det ser gott ut så jag ska göra ett försök ändå.
fy fan vad duktig du r:)
Ser riktigt gott ut, verkar nyttigt också med sesamfrö och linfrö i
Fia: Tycker jag definitivt att du ska!
Jenny: Asch, det är inte svårare än vanligt bröd.
Tess: Gör det!
Den tjocke konsulten: Funkar med degkrokar. Kör jag alltid.
Lina: Äsch då!
Lennart: De är nog supernyttiga!
Hedra den som hedras ska, receptet kommer från den fantastiska ekologiska restaurangen/butiken Ängavallen. Väl värt ett besök om man har vägarna förbi Skåne.
www.angavallen.se
Maria: Nåja, utan dig hade det aldrig hamnat i min ägo.