Som i svampskogen
Henma hos familjen Hanna fortsätter tema ägg, den här veckan.
Idag med shitakebeprydd omelett. Löjligt enkelt när det enda jag behvöde införskaffa var just shitaken, eftersom jag nu inte plockar själv. Löjligt gott dessutom.
300 g färsk svamp, t ex kantareller, champinjoner
smör- & rapsolja
1 1/2 tsk salt
6 ägg
1/2 dl crème fraiche
1 krm peppar
Hacka svampen grovt. Stek den i smör-&rapsolja med 1/2 tsk av saltet i en stekpanna ca 5 min. Lyft ur svampen. Vispa ihop ägg, crème fraiche, resten av saltet och peppar. Häll äggblandningen i stekpannan och fördela svampen på. Stek på svag värme tills omeletten stelnar.
Voila.
Du har inte varit i nån kohage och plockat hoppas jag ;)
Bling: Hahaha! Näe, på Hötorget faktiskt, men det kanske inte är så lugnande i sammanhanget..