Min stad blev främmande

Jag känner det instinktivt. Staden gör inget för mig längre. Det känns som att jag långsamt kvävs. Ser på mina fönster att de måste putsas, helt akut. På landet har vi inte putsat fönster på år - och de är inte tillnärmelsevis så skitiga. Är det så där mina lungor ser ut, tänker jag när jag ser på mina fönster. Så mycket för att jag aldrig börjat röka!

Staden glöder ikväll, av solens värme, av fredagkvällens atmosfär, av ledighet och vårlycka. Men min längtan bort blir allt starkare ju längre våren lider.

Hur länge kan jag stanna? Hur länge orkar jag?

Men frågan är vart jag ska ta vägen? Jag vet vilken känsla det är jag söker. Och jag hoppas att det finns en plats där den bor. Men hur lämnar man staden utan vare sig vänner eller familj? Vad ska jag göra ensam på en plats, kommer min längtan att kunna stillas då? I staden har jag aldrig känt mig ensam, även om längtan bort är stark. Hur skulle jag känna mig på min plats i tillvaron? Skulle fulländningen stilla min själ?

Ikväll spenderar jag på min ö. Men hur många fler kvällar ska det bli?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Annarki

Det vet man nog aldrig forran man ar dar, dessvarre.. Men skulle du sakna ihjal dig sa gar det ju alltid att atervanda till staden. Det behover ju egentligen inte vara sa mycket svarare an sa...

2008-05-09 @ 23:16:34
URL: http://annad.blogg.se
Postat av: Blingbling

Idag älskar jag Stockholm. Men imorgon kan känslan vara en helt annan.

2008-05-10 @ 15:37:16
URL: http://blingbling.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Annarki: Du har en poäng. Anledningen till att jag inte ger mig iväg ligger nog på ett annat plan. Något i staden håller mig trots allt kvar. Allt jag vill ha möjlighet att göra - framför allt dansa. För att bo i obygden måste man nog vara löjligt rik så att man kan bygga sig en egen dansstudio och ta dit en danslärare titt som tätt. Så när jag blir det, då hindrar inget mig längre ;)
Bling: Idag blev jag sams med Stockholm.

2008-05-10 @ 17:01:18
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Therrorese

Jag tror att man alltid känner sådär för sin stora stad någon gång. Jag kan bli så trött på den och längta efter allt i mindre format. Slippa all tid som läggs på att transportera sig fram och tebax i staden. Samtidigt finns det så mycket möjligheter. Om man bara har tiden. Och så är den så vacker. Stockholm.

2008-05-13 @ 12:01:16
URL: http://therrorese.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0