Stor och stark
Bra mat som man står sig bättre på än mackor, särskilt om man ska träna.
Dessvärre är jag inte mer imponerad av havregrynsgröten än jag var senast jag åt det, för si så där en 15-20 år sen. Men med mycket banan och mormors sylt så slinker det ner.
För mig finns fortfarande för många nackdelar för att jag ska göra det till min stående frukost.
- Det är faktiskt inte särskilt gott
- När man hällt på alla tillbehör är det lite för sött för att passera som mat i mina ögon.
- Det ser inte så gott ut
- Grötkastrullen är jobbig att få ren
Men visst är det billigt och enkelt som mellanmål.
Jag lär inte bli fanat den här gången heller.
Andra bloggar om: en sötare form av cement
Fyll grötkastrullen med kallt vatten och låt den stå över dagen, så lossnar grötresterna skitenkelt. Sedan är det med gröt som med öl, vin, kaffe; man lär sig helt enkelt att gilla det. Så bit i hop kring grötsleven och ge havret en challe!
Magnus: Säger han som inte dricker kaffe...
Hanna ag håller med dig hahah. Fast jag minns en gröt jag tyckte om.Det var blåbärsgröt. Den smakade mer som kräm.
Hmmm...touché, Hanna, touché...
Tänkte bjuda på två gröttips, men det där med kallt vatten i kastrullen var visst redan taget. Men mitt andra tips är blåbär. En näve frysta blåbär i botten av tallriken, på med den varma gröten så att blåbären tinar, och blanda. Nyttigt, gott och inte massa socker. =)
Martina: Jag har en del fryst frukt och bär. Får börja peta ner den i gröten då kanske.
Tricket är att diska kastrullen MED EN GÅNG. Medan gröten kallnar lite...Annars är det lögn att få bort skiten!
åh herregud människa;) du har då inte smakat min gröt.
Koka (aldrig mickro) gröt med havegryn, linfrö, salt, vatten och kanel. Klipp eventuellt i några katrinplommon. Gott, lagom sött och bra för magen:P dessutom så blir gröten fluffig och god om du vispar den under tiden den kokar.
I love this site! great site and great webmaster . Thank you bye