Vin utan jordgubbar
Anledningen till att jag öppnade flaskan var att jag tänkt göra följande.
Jordgubbar med mascarpone
4 pers 30min
250g mascarpone
2 äggulor
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
Rör mascarponen med äggulorna, sockret och vanlijsockret.
Fördela i 4 st glas
1/2 l jordgubbar
2 dl rött vin
1/2 dl socker
Koka rödvin och socker så det reduceras till ca 1 dl.
Skiva jordgubbar och låt dem dra i vinet ca 15 min.
Lägg över jordgubbarna på smeten och servera.
Mest för att jag hade alla ingredienser hemma. Men sen kom jag på den fina gamla regeln att om man inte äter upp middagen får man ingen efterrätt. Så det blev inget för mig. Det blir bara vin. I glas. Utan jordgubbar. Utan mascarpone. Extremt långsamt.
Jordgubbarna smakar vettextrasa ändå, så du gjorde rätt i att skippa dem. KÖP INTE SPANSKA JORDGUBBAR. De är ÄCKLIGA!!!
Dagens utbrott från Kang
Ja, vilket sjuhelvetes stopp du verkar ha haft! Men du har fått jobb i alla fall...
Mmm, låter gott! Känner mig inspirerad så jag tror det blir en promenad till torget:)
Kang: Oj, det verkar som du haft en mislyckad jordgubbskväll!
Kattis: Hehe... jajomän...
Ellinor: Det tycker jag att du ska :)
Mmm... ska genast springa till ICA. Blev ritkigt sugen... :)
Honken: Chop chop :)
Detta låter gudomligt gott. Känner mig nu inte längre motiverad att äta havregrynsgröt... Måste komma på annan middagsmat.
Varför så svårt med vinet? Var det inte gott?
Karin: Du måste prova det! Det är helt fantastiskt!
Vinet var gott, jag var nog bara inte riktigt manad...
Thanks for the info!
just started reborning and just hooked on as much info as poss; thank you