Nära avgrunden

Det skulle som sagt bli hembakad pizza till middag idag. Jag hann bli ordentligt hungrig innan jag satte igång att laga maten. Så när jag stod med paketet med pizzamix i handen och hällde upp påsen i bunken hann jag tänka: "Guud vad jobbigt om jag skulle råka göra fel just nu". Så för säkerhet skull kollade jag en extra gång hur mycket vatten det skulle vara i. Jo, men 3 dl, det stämde bra. När jag började röra runt och tittade ner i den grötliknande sörjan tittade jag som snabbast på paketet igen. 3 dl för scones, just precis. 1 1/4 dl för pizza.

Ja, så där stod jag i full färd med att få scones i stället för pizza. Det var bara att prova att hälla i vetemjöl tills degen var mättad. Jag lyckades bara aldrig att mätta den innan jag gav upp. Medan jag hällde ner degen i soporna började jag med darrande underläpp och omgiven av god, färdiguppskuren topping att fundera på mina alternativ: 1. Gå till Konsum på hörnet där det är föga sannolikt att de med sitt löjeväckande utbud har någon pizzamix alls. 2. Pälsa på mig och släpa mig till Ica vilket skulle ta alldeles för lång tid eftersom min kropp skulle börja lägga ner inom en snar framtid utan ny energi. 3. Baka egen deg.

Med darrande, fumliga händer och stressad hjärna började jag leta fram ett recept med bakpulver och insåg att jag hade alla ingredienser hemma. Jag rörde snabbt ihop en deg som faktiskt var väldigt fin och liknade pizzamixens egentliga konsistens.

Fortfarande fumling och orolig att jag skulle tappa allt på golvet började jag hälla på all god topping för att snabbt få in pizzan i ugnen.

Resultat: En helt egengjord pizza från scratch. Jag gjorde t.o.m. tomatsåssen själv (eller ja, jag använde krossade tomater som jag mixade, kokade upp och smaksatte själv). Det blev en otroligt god pizza med gurka, lök, champinjober, skinka och sveciaost. Pizzamixen kan slänga sig i backen. Jag lär göra egen deg from now on. Den var såå mycket godare och krispigare. Dessutom billigare och utan transfetter.

Nu är jag mätt och belåten och lite mindre darrig.

Kommentarer
Postat av: Iah

Jag är ruskigt avundsjuk på pizzan!!! Det låter gott...

Jag & ena assisterande tog tag i det där och pratade med ena coachen efter matchen och det gick väldigt bra! Samma tankar ungefärr, så jag hoppas det blir bättre till tisdagens match. Att hon inte blir uttagen typ!

2007-03-03 @ 19:41:46
URL: http://frokent.blogg.se
Postat av: Emma

jag åt köpt pizza men hemmagjord är nog godare

2007-03-03 @ 20:54:30
URL: http://emsan.se
Postat av: C.

Det där är alltid min mardröm i köket, att jag ska ta fel mängd av nåt och allt ska sabbas. Men bra att du fixade till det till slut, och det blev säkert godare med egen deg!

2007-03-03 @ 21:28:00
URL: http://arligheter.blogg.se
Postat av: Hanna

Iah: Bra att ni tog tag i det.

Emma: Båda funkar, idag orkade jag göra egen :-)

C: Jag är lätt manisk när jag läser recept just av den anledningen. Oftast även om jag kan receptet i huvudet...

2007-03-03 @ 21:50:51
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Georgmia

Enjoyed browsing through the site. Keep up the good work.

2009-07-15 @ 10:18:18
URL: http://georgmia.blogspot.com

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0