Årets jul(godis)bord
Idag har det varit julbord med jobbet. Eftermiddagen har gått åt till att stoppa i sig julkäk, och det funkar. Arbetsdagen blir kortare, men kvällen intakt. Jag gillade konceptet.
Jag har en hård strategi när jag äter julbord. Förrätt och sen direkt på efterrätten. Varmrätten är oftast inte så kul, korvar och köttbullar får jag hemma på julafton. Desto viktigare är det att stoppa i sig av godsakerna på efterrättsbordet, som idag stod i hemliga rummet.
Folk tittade förvånat och lite bestört på min efterrättstallrik. Jag tror aldrig de sett mig stoppa i mig så mycket godis någonsin. Det var mintkyssar, chokladmousse, brownie, polkaskruvar, knäck, saffranskola, ischoklad, äppelkaka... Jag kände mig som Pippi i godisbutiken.
Men det är klart det straffar sig. Sockerkoman värmde gott efter att jag varit hög i si så där en kvart. Dessutom var det fri julmust idag. Jag kände mig som barn igen - "tjoho, det är fri must, jag måste maximera mitt intag!".
Men också sånt straffar sig.
Läs även andra bloggares åsikter om julbord, must, godisgris, sockerkoma
Haha! Ooooo, vad jag blev sockeryr av ditt inlägg! :-)
Jag gör som du. Men proppar nog imig mer förrätt. Men det finns såklart alltid plats för sötsaker. ALLTID!
haha..låter ju helt underbart;) skulle ha gjort samma sak.
Jag drack mig alltid mätt på must innan själva maten. Hopplöst. Samma sak varje år.
Ester: Men jag då! =)
Bling: Det är en bra strategi.
Lina: Jag är lite illamående fortfarnade, men, men, sånt man får ta.
Magnus: Det är ju så gott!!
Jag missade julbordet i år, var sjuk då, annars hade jag haft en liknande strategi.
Beyonce: Oftast är det ingen större förlust. Man har sett menyn förr...
BRA strategi där Hanna!! Ska anamma den på torsdag när landstinget äter julbord på en italiensk restaurang....tjoho
Good site! Good anti-spam protection of guestbook! Keep it up!