Loppisguden

I min ungdom var det mest alternativa människor som handlade på second hand. Jag var ibland på Myrorna och rekade, men lyckades nog aldrig riktigt hitta något. Det är svårt. Det kräver tålamod och någon form av strategi.
 
På senare tid har second hand blivit vintage, som låter lite mer flådigt. Men det har också blivit mer utspritt, både att handla och att lämna in till second hand-försäljning.
 
Och jag har blivit en bättre second hand-handlare. Så gott som alla möbler på senaste halvdecenniet har inhandlats i loppissammanhang. Dels för att jag gillar gamla möbler som är tunga och genuina, dels för att jag gillar tanken på återbruk. Faktum är att jag verkar ha tumme med loppisguden. Varje gång jag tillber den och ber om något tycks jag finna det också. Särskilt när det gäller möbler. 
 
Framför allt har jag blivit loppisbiten. Jag tycker själva jakten är kul. Jakten på fina saker. Jag tycker också att det känns okej att konsumera saker som redan är, så att säga, konsumerade. När jag hittar något så svider det inte i konsumtionssjälen om jag hittar det på loppis. Ångrar jag mig får det återgå i loppiskosmos. Hittar jag dessutom kläder som sitter bra så är det som att jag måste köpa. Jag har hittat två par byxor som sitter som en smäck, för runt 50-lappen styck. De ser nästan oanvända ut. Det är väl konsumtionens baksida för vår planet, att människor köper saker utan att sedan använda dem. Men för second hand-galningar som mig är det ju fyndläge.
 
Går det att leva hela sitt konsumerande liv i andrahandshandeln?
 
 
Efterrätts- och godisskål
 
 
Påslakan, insovet och färdignött för känslig hud som min
 
 
Fåtölj och kökssoffa 
 
 
Maria von Trapp-klänning och tisha
 
 
Pysselhylla med diverse loppisfynd
 

Kommentarer
Postat av: Matilda

Så härligt att ha loppisguden på sin sida! Det hade jag inte i somras kändes det som...
Vilka finfina fynd du gjort.
Ja, till stor del är det nog möjligt att konsumera i princip allt i secondhandvärlden. Lite svårt med mat kanske. Och underkläder kanske också kan vara knepigt av olika anledningar.

2015-03-08 @ 18:53:06
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Hanna

Träningskläder också skulle jag säga. Vilket nog är det jag konsumerar till största del. Samt skor, iaf med stora fötter som mina.

2015-03-10 @ 08:30:26
Postat av: Fia

Så underbart! Jag har också haft loppisdiskussioner den senaste tiden, och så har vi tänkt nästan likadant! Så härligt! Jag plockade ihop saker här hemma i går, som jag ska lämna in till min loppisbutik nere på min gata.

2015-03-14 @ 09:40:34
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: smultron

Älskar bordet!

2015-03-19 @ 11:56:01
Postat av: Hanna

Fia: Skön känsla att kunna få systemet att gå runt!

Smultron: Jag med. Arv från farfar.

2015-03-19 @ 20:04:21
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Lennart

Vilket härligt soffbord, (gillar den tidens möbler, har något som tilltalar mig) ett liknande hade jag när jag flyttade hemifrån i min ungdom. Köpte det på Myrorna. Handlade mycket där när jag var ung och hade dåligt med pengar. Man kan ofta fynda där. När jag gifte mig och vi flyttade ihop två hushåll fick vi mycket dubbelt, eller trippelt av något. Då samlade vi ihop en massa grejer och gav det till en arbetskamrats son och hans tjej som just hade flyttat ihop. De blev verkligen glada! Bra att sakerna kommer till användning än bara kasta det. Vi har fortfarande för mycket prylar, måste rensa mer...

2015-05-17 @ 15:22:28
URL: http://lennartsnotebook.blogg.se
Postat av: Redshoecyber

Vilka jättefina fynd! Är också loppisbiten. Det ger en speciell kick när man lyckas hitta ett riktigt klockrent fynd. Tillfredsställelse på så många plan. Senast på Gotland för någon vecka sedan hittade jag en jättesöt kofta för en tia. I ett garage på landet.

2015-08-07 @ 09:31:20
Postat av: Hanna

Det är verkligen kickar att hitta saker på loppis. Ungefär lika tillfredsställande som att lämna in saker på detsamma.

2015-08-08 @ 11:53:42
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0