Prydnad

Varje gång jag är i ett nytt land försöker jag avgöra hur pryda människor är när det gäller framför allt ombyte på stranden. Allt för att anpassa mig. Britterna är ju väldigt pryda, det minns jag från omklädningsrummen på badhusen där. Tyskarna gillar nudistbad. Men hur är det i Österrike? 
 
Idag blev jag varse. På min favoritplats vid sjön var det tre personer och jag på den lilla gräsplätten. En kvinna som solade topless och en man som precis var på väg att byta om från badkläder - utan att skyla sig alls. 
 
Det slog mig att det är en ganska skön inställning ändå. Ingen av dem tycktes göra det liksom av exhibitionistiska skäl. De bara brydde sig inte. Och visst är det väl lite tramsigt ändå. Att hålla på med handduken och kämpa för att lyckas snirkla av de blöta kläderna och sedan på med de torra. Alltså, alla ser ju mer eller mindre likadana ut och med tanke på att vi nog ändå är lite pryda kan jag inte tänka mig att någon ställer sig och stirrar om man gör det snabbt och diskret.
 
Ändå stod jag där med handduken och bytte om sen. Men någon gång kanske jag gör någon lite mer halvvariant. Alternativet är alltid att skaffa en strandburka. 

Kommentarer
Postat av: smultron

Visst är det tramsigt? Jag är inte så noga. Försöker skyla nertill lite när jag byter om, men det är främst med hänsyn till andra. En del är så känsliga. :-)

2013-06-24 @ 11:49:04
Postat av: Hanna

Smultron: Låter vettigt. Jo, en del är känsliga :)

2013-06-28 @ 21:57:57
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Matilda

Jag röstar för strandburka ;)

2013-06-29 @ 15:06:03
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Hanna

Matilda: Bra val!

2013-07-02 @ 10:52:46
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0