En annan affär

Hela Assange-affären gör mig olycklig på så många sätt. Det faktum att journalister och andra över hela världen tar sig rätt att håna och hata de kvinnor som anmält Assange. Helt utan bevis. Utan att egentligen veta något.

Tanken att Assange möjligen är en hjälte i andra sammanhang gör honom inte till en alltigenom rättfärdig människa. Tvärtom kan man väl helt klart ifrågasätta hans rättfärdighet med tanke på det han har gjort. Var ligger hans lojalitet? Vem vet vilka lik han kan tänka sig att gå över för att få sin egen vilja och rättvisa igenom? Jag menar vem vet hur de kom över den information som publicerats.

Den typiska kvinnosynen förmedlas. Att kvinnor skulle hitta på. Jag undrar verkligen vilken kvinna som skulle vilja hitta på dessa sexuella trakasserier och tvingas gå igenom den häxjakt som just nu pågår mot dem. Hur förklarar man det?

Ingen vet vad som har hänt förutom Assange och kvinnorna. Därför är det så oerhört beklämmande att kvinnorna blir så hatade och mannen får så mycket sympati över världen.

Kommentarer
Postat av: Cosmic Moose

BRA DÄR HANNA! Så sant och så klokt skrivet. Jag håller med varje ord av det du skriver.

2010-12-19 @ 21:41:49
URL: http://rochester.blogg.se/
Postat av: Hella

Word! Det behövs verkligen en förändring, är så less på att kvinnosynen är käpprätt åt skogen, när ska det förändras? Det MÅSTE förändras!

2010-12-19 @ 22:35:07
URL: http://redshoecyber.blogg.se/
Postat av: Karin

Bra sagt!

Men situationen är ju tyvärr inte något nytt. Som kvinna har man väl i alla tider fått ansvara för mannens sexualitet? Eftersom han inte kan kontrollera sig om en kvinna har för kort kjol eller så får hon ansvara för att inte utsätta honom för frestelse.

2010-12-21 @ 19:00:43
URL: http://karinpanyaaventyr.wordpress.com/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0