Vädrets makt

2009. Mänskligheten har blivit individualister. Vi tror vi kan kontrollera allt. Vi har framför allt kontroll över vår egen lycka, karriär och tillvaro.

Tills snön kommer. Plötsligt är allt någon annans fel. Bilen som står insnöad, gatan som är oplogad, istapparna som trillar i backen och brutna lårbenshalsar på osandade isgator. Någon ska stå till svars. Någon har inte gjort sitt jobb. För inte ska väl jag själv behöva ta ansvar för saker som vädrets makt.

Jag tror vi glömmer bort att ingen ännu kan stävja vädrets makter. Det är därför vi kallar det just för vädrets makter. Om vi blir sena till jobbet eller inte kan ta oss utanför dörren just den här dagen på grund av vädret, så är det dags att chilla lite. Ta det lugnt. Njut av kylan, snön och av att tappa kontrollen för en stund istället. Vem vet hur många vita vintrar till vi får uppleva.


Kommentarer
Postat av: Blingbling

Oh, ligger snön kvar =) Härligt!

2009-12-29 @ 13:57:18
URL: http://blingbling.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Bling: Något borttöad, men visst finns några hårda kristaller kvar.

2009-12-29 @ 22:53:39
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Lennart

Det är som här då första snön ramlar ner och spårvagnarna stannar. Folk blir alldeles förvånade, nästan chockade. Sen klagar dem att ingen har rusat ut mitt i natten och skottat rent framför deras portar kl 8 på morgonen.

2009-12-30 @ 10:15:20
URL: http://autobahnfahrer.blogg.se/
Postat av: Hanna

Lennart: Visst är det så. Just den här förvåningen och att allting alltid ska funka är typiska i-landsproblem.

2009-12-30 @ 16:05:15
URL: http://hannasplats.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0