Åtta år i storstan

Om en månad är det åtta år sen jag flyttade in i min lägenhet. Jag minns allt så tydligt. Värmen, lukterna, känslan.

Jag gjorde i ordning lägenheten innan jag flyttade in. Målade, tapetserade, städade. Första flyttlasset innebar mitt köksbord, köksgrejer och en madrass. Så levde jag i en vecka. Det kändes så otroligt mysigt att ligga på golvet i min alldeles egen tomma lägenhet. Veckan därpå fick jag hit mina tre flyttkartonger och fyra möbler. Det var en lätt flytt med mig och mina föräldrar. Och min lägenhet blev inte precis välfylld.

Eftersom mina köksskåp luktade illa städade jag ur dem varje dag i hopp om att det skulle ge med sig. Jag minns exakt hur rengöringsmedlet luktade. När jag känner den lukten påminns jag om känslan av att flytta till egen lägenhet. Det var en regnig och kall sommar, år 2000, men jag minns den med värme.

Jag minns första gången jag skulle gå och handla. Vad börjar man med att köpa till ett helt tomt kylskåp? Jo, mjukost (som jag för övrigt knappt äter). Det var frukosten. Jag minns faktiskt inte hur det är att ha ett tomt skafferi. Nu trängs där minst sex olika möjlsorter med allsköns pasta, kryddor och annat.

Sedan jag flyttade hit har jag hjälpt andra att flytta både en och två gånger. Så den dagen jag bestämmer mig för att bege mig härifrån förväntar jag mig en armé av välvilliga bärare till min hjälp.


Kommentarer
Postat av: Blingbling

Jag har bott i 5 lägenheter här i Stockholm. Det är faktiskt först nu jag har lyckas få min egna doft impregmerad i en lya. Jag flyttade till Skanstull 2004. Fyra år alltså. wwwouuoooow.

2008-06-01 @ 21:23:36
Postat av: garbo två

Jag är också så att jag försöker städa bort spår av förra ägaren. Vill få in min lukt,mitt lugn, min ordning på saker.

2008-06-01 @ 22:03:15
Postat av: garbo två

Måste bara rekomendera en jättebra inredningsblogg som heter hemmariket. Hon ger praktiska lösningar även för oss som inte har hus.

2008-06-01 @ 22:06:20
Postat av: Hanna

Bling: Visst tar det tid. Särskilt om det bor äckliga människor där innan - som i mitt fall...

Garbo: Det är otroligt viktigt...

2008-06-01 @ 22:48:54
URL: http://hannasplats.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0