Försakelse

I need a visit to Vienna.


Den känslan har jag gått med hela veckan. Hur ska jag ta mig dit, när? I helgen, blev det givna svaret. Jag letade resor och boende. Jag ska dit, var min enda tanke.

Sen tog lugnet över. Konsumtion. Vad finns i Wien som inte jag har här? Jag kan spara in en hel flygresas koldioxidutsläpp genom att finna det jag söker inom mig istället för i Wien. Det var ändå bara ett infall av flykt, ett litet knep jag allt som oftast tar till. Så jag satt lugnt kvar på altanen och läste istället för att rusa iväg till Österrike.

Kan jag inte få en ö kanske jag ska nöja mig med en alptopp. Men det får dröja ett tag till. Jag vet inte vad jag letar efter. Det är månar, öar och alper. Jag är inte nöjd på landet, det känns tomt efter att alla barnskrik och annat sällskap har lämnat mig. Med en liten tår i ögat har jag vinkat av den ena efter den andra. Så jag åker hem till min säng av bomull. I stan kniper det till i hjärtat när solen lyser där ute och jag känner mig fast här inne. Så jag går i affärer.

Lugnet vill inte riktigt komma till mig. Så nu har jag en tredagarsplan. Åtminstone något. Sen ska jag lämna Tenga och återvända till djävulsgapet. Även tre veckor känns som en evighet när man är i början av dem. I slutet känns det fortfarande som i början, förutom att det lider mot ett slut.

Jag vill fortfarande se Wien. Men det blir inte i helgen. För kanske, bara kanske, finns det någon jag vill se Wien med.

Kommentarer
Postat av: garbo två

Det är klart att han finns där ute någonstans. Blir en speciell känsla att få åka till Wien den dagen du träffat rätt person och säga "att det var till Wien jag skulle åka den dagen det kändes rätt".

2008-07-11 @ 20:22:06
Postat av: Hanna

Garbo: Kanske det. Annars åker jag själv.

2008-07-11 @ 22:24:36
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Jazzhoppan

Jag hänger gärna med :-)

2008-07-11 @ 22:26:04
Postat av: Blingbling

Va, är det din sista semestervecka? Oh fy fasen vad jag lider med dig i så fall. Kanske hittar vi en alptopp i Norrtälje. Man vet aldrig.

2008-07-11 @ 23:39:07
Postat av: Beyonce

Det kanske finns något här som Wien inte har...

2008-07-12 @ 09:59:06
URL: http://bday.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jazz: Hey ho, let´s go!

Bling: Ja, fy fasen! Det finns gott om alper i Norrtan... har jag hört..

B: Ja, det tror jag!

2008-07-12 @ 11:08:46
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Patrik

Själv fick jag ett enormt sug efter Sahara Hotnights live.

2008-07-12 @ 15:09:11
URL: http://pudding.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0