Cheez
Så ikväll blir det med största sannolikhet en liten släng av detta.
Blåmögelost med marinerade björnbär
1/2 dl vatten
1 dl farinsocker
1 msk farinsocker
1 msk balsamvinäger
250 g frysta björnbär
250 g Höng Bellablu blåmögelost
Koka upp vatten, farin och balsamvinäger i en kastrull. Vänd ner de frysta björnbären och stäng av värmen. Låt bären dra i lagen ca 10 minuter. Rör försiktigt om då coh då. Ställ i dem i kylskåpet minst två timmar. Skär osten i mindre bitar. Lägg upp tillsammans med de marinerade björnbären och servera med rostat bröd.
Bild och recept: arla
Läs även andra bloggares åsikter om ost, sug, ostoholist
Men fy, vad du frestar mig! Jag som inte kan stå emot såna där goda ostar. Efter jobbet i morgon måste jag kila iväg och köpa någon sån där godsak...
Vad gott det låter! Mmmmm...
Det där lät ju inte dumt. Måste nog provas.
Orkar inte åka och handla. Schysst hörru...;)
Oj fy, jag måste gå och gräva i kylskåpet på direkten!
En fuskvariant på osttillbehör är att blanda grovhackade valnötter i färgigköpt fikonmarmelad. Jättegott!
Själv har jag fått dille på pressade ostar: Tomme, Gruyère, Appenzeller...
Rostad macka med prästost bleknar en aning.
Det där lät underbart gott!
Gaaaaa, ost är det bästa som finns. Vill ha!
Jag kan verkigen rekommendera björnbärsröran. Mumma! Jag tog en annan ost som jag dessvärre inte var helt nöjd med. Kanske kan man göra rätt imorgon... Ostbegäret lär väl bestå misstänker jag.
shit vad gott. Jag är världens ostoman!
ser gott ut =)