Se problemet

De senaste veckorna har det talats mycket om operarade "mödomshinnor" i media. Främst har man lyft fram kostnaden för samhället och det faktum att det inte är bra att operera. Äntligen kommer någon och lyfter den faktiska problematiken. Kan vi verkligen tala om kostnader när det handlar om en utbredd hederskultur? Det är den man måste komma tillrätta med, inte i första hand kostnaderna. Det är en fullkomligt löjlig debatt.

Som Pia Höjeberg i artikeln också nämner så ligger hedersproblematiken för kvinnor i Sverige inte särskilt långt borta i tiden. Under mitten av 1900-talet var det inte precis accepterat med utomäktenskapliga barn. Även i dessa fall var det kvinnan som fick bära skulden. Ofta genom att de stöttes ut.

Man kan inte alltid bara se till konsekvenserna, det gäller att gå till botten av problemet. Debatten skrämmer mig lite.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Beyonce

Det är ofta så, att de verliga problemet inte är det som energin läggs på.

2008-08-07 @ 22:02:01
URL: http://bday.blogg.se/
Postat av: Hanna

B: Näe, symptom kommer att fortgå så länge problemet består.

2008-08-07 @ 22:59:28
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Fia

Jag ryser vid tanken på att flickor/kvinnor fortfarande måste ta till så drastiska metoder för att anpassa sig till olika krav och förväntningar.Sen tänkte jag passa på att tipsa om att det är avslutning på Bounce summercamp ikväll kl 20 på Danshögskolan (Vid Tekniska högskolan). Dans, dans, dans i ett par timmar. Fri entré.

2008-08-08 @ 09:49:53
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Cosmic Moose

Superlöjligt att älta i kostnaderna!

2008-08-09 @ 13:47:53
URL: http://rochester.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0