Jag ska bli boss

Det är en speciell känsla att gå hem genom vårkvällen. Det är ljust, fåglarna sjunger, det luktar vår. Det väcker gamla minnen till liv.

Igår var jag hos L&M som hade bartömnnig. Mycket daquiris och frukt. Dessutom fick jag med mig en flaska bubbel hem från M som tack för jobbet (som jag hjälpte honom att fixa).

Det blev en del jobbsnack igår. Många där har just blivit klara med studier och börjat ta sig ut i arbetslivet, och det är kul att se vad det blir av folk till en början. Dessutom är det bra att nätverka så att vi kan ge varandra jobb. M är mig i ständig skuld i det avseendet :)

Någon hade för övrigt läst Girls guide to Being a boss without being a bitch. Är det inte lite typiskt? En tjej som styr blir en bitch om hon inte gör på "rätt" sätt. Ett tips var att le när man beordrade. Hur många män ler i samma mening som de säger åt en vad man ska göra? Varför blir kvinnor så ofta betraktade som bitchar när de får makten att styra över folk. Det är ganska obehagligt. Jag gillar inte ens tanken på att det finns en bok som ger en tips - det spär liksom på tanken om att det inte är helt ok att vara bossig som kvinna.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer
Postat av: Klusterbitar

Som du skriver, sådana här böcker spär ju bara på dom här dåliga tankarna. Inte så vidare smart tänkt...

2007-05-20 @ 10:30:08
URL: http://klusterbitar.blogspot.com
Postat av: Karin

själv asgarvar jag varje gång jag ber nån göra nåt.. det är ju så sjutk kul att bossa runt folk!!! nä, skojade... men du har rätt, det är mysko. kram, karin

2007-05-20 @ 10:40:37
URL: http://beetlebum.blogg.se
Postat av: Hanna

Kluster: Nä, onödigt att spä på saker.
Karin: Man vill ju bossa. Men bra..

2007-05-20 @ 12:54:41
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Blingbling

Jag skulle vilja ha en kvinnlig mentor somkan lära mig va lite bitchig. För jag är så snäll och mesig att jag nog aldrig blir en bra chef. Ve du någon?

2007-05-20 @ 16:02:22
URL: http://blingbling.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Bling: Dessvärre inte. Annars skulle jag nog anlita personen som mentor på stört. Jag skulle verkligen också behöva bli lite mindre snäll och trevlig. Jag gillar inte ens sånt!

2007-05-20 @ 18:29:11
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0