Årets inköp (eller mitt livs kanske)

Jag har ganska svårt för att lita på folk. Men det finns stunder då jag helt lägger mig i någon annans händer, vad gäller förtroende. Inköp.

Jag insåg att det dyraste jag någonsin köpt var min biljett till Australien, Nya Zeeland och Bali för några år sen. Det nästdyraste var min stereo som jag köpte för över 8000 kr när jag var 16 år. Det var väl hela sommarjobbspengen som gick åt kan jag tänka mig. Men när jag står inför stora tekniska inköp, då kompromissar jag ogärna med sånt jag tycker är viktigt.

Idag har jag köpt en ny dator. Min första alldeles egna. Och jag litade helt på det försäljaren sa till mig, jag lät henne guida mig genom djungeln och kom fram på den andra sidan med en fin liten silverfärgad sak. När jag bestämt mig berättade hon att även hon har en likadan som hon är väldigt nöjd med. Jag har svårt att tro att det kan bli värre än idag. Så allt är en lättnad.

Men när det kommer till säljare jag får förtroende för (det ska ju till en del) så kan de sälja på mig nästan vad som helst. Jag har blivit bättre på att lita på mig själv och det jag vill, och när försäljaren förstår mina behov och jag märker det, så är det inte svårt att komma i hamn. Jag antar att det betyder att båda parter kan bli ganska nöjda.

Innan datorinköpet hade jag varit på Löplabbet och köpt skor av en ganska så ointresserad och dryg försäljare. Men jag gick ändå därifrån med ett par skor. Jag har så svårt att hitta rätt och hon påstod att det såg bra ut på alla sätt och det kändes också bra. Jag slapp stå och riva bland hyllorna eller känna efter om storleken kändes bra. Då var det värt att köpa dem även av en dryg försäljare.

Det handlar om att prioritera.

Snart måste jag lämna stan.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer
Postat av: Fia

Kul med en ny dator:) Hoppas du får en bra helg nu!

2007-06-28 @ 14:56:12
URL: http://fiasdiary.blogg.se
Postat av: Marina

Ny dator och nya löparskor! Kanon! :D Hoppas du blir nöjd med inköpen.

2007-06-28 @ 15:03:30
URL: http://wondrous.blogg.se
Postat av: nollåttan

min hobby är att läsa på innan jag går för att handla större grejer såsom datorer, så försäljarna måste hata mig tror jag....
det låter superkul med ny dator!

2007-06-28 @ 15:10:49
URL: http://www.nollattan.blogg.se
Postat av: Hanna

Fia: Det känns väldigt kul.
Marina: Det tror jag, måste ut och prova löpskorna senare.
Nollåttan: Jag brukar oftast veta ungefär vad jag vill, men bara genom vad jag läst i reklamblad, så jag är nog deras dröm :)

2007-06-28 @ 15:25:31
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Madeleine

Så himlarns skönt med en ny dator :) Lyckans dig ;)

2007-06-28 @ 16:28:46
URL: http://madeleine0.blogg.se
Postat av: Karin

Avundsjuk! Vill också ha en ny dator.
Jag är helt utlämnad åt försäljarna när jag köper tekniska prylar. Brukar försöka läsa på lite men sen går jag från butik till butik tills jag hittar någon jag får förtroende för. Men då är jag precis som du - de kan få mig att köpa vad som helst...

2007-06-28 @ 18:21:38
URL: http://karinsaventyr.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Madeleine: Om materiella ting kan göra en lycklig så är jag lyclig just nu :)
Karin: Jag vill gärna att det ska få vara en lite billigare butik också och där brukar just servicen kunna vara lagom engagerad. Men jag tror jag har hittat en pärla i Siba. Har bara haft bra upplevelser där än så länge. På OnOff vill jag helst aldrig mer behöva stiga in.

2007-06-28 @ 18:29:11
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Fröet

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! Alla bara shoppar. Jag vill men kan inte:(

2007-06-28 @ 21:46:34
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Hanna

fröet: Jag inser att det inte är någon tröst för dig, men det lättar efter studierna. Idag fick jag frågan: arbetar eller studerar du? Jag höll på att svara studerar av gammal vana. Men då hade jag nog inte stått där och varit på väg att köpa en ny dator. Det finns fördelar med arbetslivet :)

2007-06-28 @ 22:20:17
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0