Ingen tjejtjej

Innan bröllopet så hade jag och bruden en diskussion vad gällde bordsplaceringen. Jag minns att hon med en bestämd stämma sa att jag säkert skulle bli nöjd. Det gjorde mig väldigt nyfiken. Jag förstod ganska snabbt vad hon menade när jag träffade min bordsherre.

Han var en driven intervjuare och erfaren bordsherre, det märktes direkt. Han visste mitt namn redan innan och hade redan läst raketpresentationen av mig i programmet. Sen började det. Tyvärr blev vi avbrutna oftast då diskussionen var som ivrigast. Dock var det ett ämne vi hann uttömma ordentligt - mitt favorit. Genus. Tydligen hade han nyligen blivit omvänd i jämställdhetsfrågan, den drivna företagsledaren som han var. En arbetskamrat till honom hade suttit i sex timmar och diskuterat innan han förstod alla perspektiv av begreppet - så som hon såg det. Det blev naturligtvis ett hett ämne för oss - och något jag bar med mig resten av kvällen.

Under avecen passade vår käre trummis på att kalla mitt val av avec för kärringdricka. Jag lät det för ovanlighetens skull passera. Men senare när han sa: "Va, ska du inte dansa till schalger? Du är ju tjej!" Då bröt det lös. Slutade med att han tyckte att jag tyckte att han var sexistisk. Jag var tvungen att lyfta på lite gamla stenar då han vid tillfälle sagt att det var äckligt med tjejer som snusar. Jag klarar inte riktigt av den indelningen av fack som han erbjuder. På gott och ont blev vi avbrutna någonstans mitt i diskussionen. Senare på dansgolvet frågade jag om han var tjej när han dansade till schlager. Får se hur stämningen är mellan oss ikväll när vi ses.

Vad han än säger om att han vuxit upp med fem systrar och är lite av en provokatör, tycker jag att en typen av uttalanden visar på ett perspektiv. Och något jag ogärna upprätthåller för övrigt. Jag tycker att man ska undvika den typen av uttalanden, för även om det är på skoj så konstituerar man vissa könsföreställningar i och med dem. Det gäller förstås åt andra hållet också. Jag ser knappast ner på killar som inte kan eller vill skruva upp saker på väggarna. Snarare tvärtom tycker jag det är bra, visar på en trygghet i deras manlighet.

Kommentarer
Postat av: Fröken T

Haha, ursäkta att jag skrattar men för mig var det där med snusande tjejer rätt så roligt... Har killen sett sig om på senaste tiden??? Hur många är det inte som snusar egentligen?! Men jag hade nog blivit rätt arg om någon sa det till mig... :/
Gå alltid din egen väg, det är det bästa! :)

2007-01-29 @ 15:57:53
URL: http://frokent.blogg.se
Postat av: Hanna

Jag var snabb att påpeka det också, känner många tjejer som snusar och har gjort det länge. Men han vidhöll att snusande killar ändå är någon form av norm. Mycket irriterande, tror inte riktigt han insåg vad han höll på med.

2007-01-29 @ 16:05:39
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0