Sommarstuga som trevlig familjetillflyktsort

Mina tankar har börjat vandra iväg mot nya årstider. Idag är det snöblask och kallt ute, men sommar i min tanke.

Den här sommaren kommer att bli annorlunda än en sommar på mycket länge. Jag kommer att kunna ha sommarsemester och vara på landet! Ledighet som berikar mig. Det känns urlyxigt.

Däremot har min frånvaro från landet förmodligen frånhållit mig vissa familjebekymmer. Det är klart att jag märkt av dem ändå när jag väl varit där. Men nu kommer jag att få smaka på dem lite mer och det finns någon som kan reta upp mig som ingen annan. Lillebror (som egentligen är mellanbror). Jag har precis skickat ut ett e-brev om nya förhållningsregler för sommaren. Jag har alltid fått äta av mammas mat där, vilket har för och nackdelar. Fördel mig är att jag inte betalat för det. Vilket säkerligen väckt förtret hos lillebror. Även om jag nu var student tyckte han nog att jag kunde betala för mig själv. Men å andra sidan har vår lilla kyl på landet inte plats för en massa mat, och ju fler kockar desto större matförråd. Förhållningsreglerna gäller alltså hur vi ska hantera kylskåpet i år.

Nu när jag nu köper mig egen mat så vill jag förstås också få plats i kylen. Det kommer att väcka agg, det vet jag. Sånt här kan reta upp mig redan innan det blivit en konflikt. Jag vet hur det brukar bli. Man kan tycka att mamma borde ha mest att säga till om eftersom stugan är hennes, konstigt nog tar mellanbarn mest plats. I alla fall är det så i vår familj. Det är som att han aldrig fick mothugg. Storebror tog mest och jag resten. Dessutom tar han med sig hela familjen och de tar betydligt mer plats än någon annan - även per person och trots att de har ett eget hus att hålla till i. Jag måste börja andas lugnt redan nu för att inte reta upp mig.

Ändå längtar jag till sommaren :) Puh, varför ska jag alltid komma att tänka på det där...

Kommentarer
Postat av: Klusterbitar

Se så, lung och fin ;)

På vägen hem idag tänkte jag på sommaren vad som kommer hända på semestern och då slog det mig: denna vecka får jag reda på när jag får min semester. Får jag som jag har önskat blir det v 31-34. I värsta fall kan jag få mina fyra veckor i juni...

2007-04-09 @ 16:53:40
URL: http://klusterbitar.blogspot.com
Postat av: Fröet

usch....drygt med massa förhållningsregler vems mat som är vems osv:( vi brukar nog låta all mat vara allas, om ingen bestämt sagt något annat..

2007-04-09 @ 18:10:44
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Hanna

Klusterbitar: Åh, vad trevligt med sån framförhållning i alla fall. Jag antar att jag måste börja på jobbet innan jag kan få veta när jag får semester :)

Fröet: Jag antar det, men annars händer lätt följande: någon tar med sig en massa grejer hem och plötsligt finns där inget man trodde skulle finnas. Det är också lite trist :-/

2007-04-09 @ 20:58:54
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Klusterbitar

Hanna: det lär ju vara så ;) Nu är det bara en vecka kvar innan The Work Begins? :)

2007-04-09 @ 21:14:41
URL: http://klusterbitar.blogspot.com
Postat av: Hanna

Klusterbitar: Just så, en vecka kvar av oförtrutet bloggande :)

2007-04-09 @ 21:50:44
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Klusterbitar

Hoppas The Work tillåter sidor som blogg.se så vi andra får en lite inblick hur det är ;)

2007-04-09 @ 23:03:18
URL: http://klusterbitar.blogspot.com
Postat av: Hanna

Klusterbitar: Det hoppas jag också... annars kommer dagarna kännas väääääldigt långa.

2007-04-10 @ 09:31:25
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Klusterbitar

Det kanske går att maila in sitt postinlägg? Det fungerar så på blogspot.com, har en unik e-postadress och så kan jag uppdatera från jobbet, dock blir det bara text som jag kan ladda upp.

2007-04-10 @ 10:27:54
URL: http://klusterbitar.blogspot.com
Postat av: Hanna

Klusterbitar: Bra tänk, som beroende måste man ju se till att få sin fix - oavsett!

2007-04-10 @ 12:16:28
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Antonkatinka

Very impressed!

2009-03-20 @ 08:17:01
URL: http://antonkatinka.myblog.es

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0