Helgdekadens

Det känns som att den här helgen blev ganska lång. Jag har redan hunnit med en tur till landet och tillbaka. Men det kändes som att det räckte med en dag där ändå.

Jag och brorsan passade på att gå ner oss direkt när vi kom dit. Efter en god middag som jag lagat och två glas vin så satte vi oss på altanen för att röka en cigarill. Det kändes helt rätt, inte för halsen kanske men för känslan. Där satt vi och mös. Han brukar aldrig dra halsbloss, så när jag utmanade honom hostade han som en 10-åring. Ingen ont i det när man är 32. Kanske mest är ett sundhetstecken. Två glas rökig whiskey senare kom vi på att det fanns massor med cigariller kvar som förgicks. Det kunde vi inte låta ske, så vi satte oss på altanen igen. Temperaturen hade hunnit sjunka till ca 5 grader, så vi satt och frös häcken av oss medan vi rökte och tittade på stjärnorna med ett ljus bredvid oss. Efter det såg vi en halvers film, mest för att få dricka mer whiskey. Och för att få upp värmen. Jag jagade även igång öppna spisen. Ändå hann jag aldrig riktigt få upp värmen innan jag la mig.

Jag la mig under täcket med både byxor och tröja på mig i råkylan. En timme senare vaknade jag dock överhettad. När jag kände efter i kroppen kände jag att jag inte legat helt ergonomiskt. Min nacke hade blivit helt uppfuckad mellan den hårda madrassen och den lilla kudden. Dessutom kände jag ett stråk av illamående. Men tanken på att gå upp i det utfrusna rummet, bylsa på mig alla kläderna och gå ut i skogen och kräkas lockade inte (vi har ingen toalett inne). Så jag la mig på rygg och somnade om. Vaknade med jämna mellanrum och kände kylan i rummet och andades mig igenom kväljningarna.

Idag vann jag dock ett vad. Mamma sa: "En hundring till den som badar". Taget! Jag plumsade glatt i vattnet. Aldrig har det väl gått så fort som när det vankas pengar. Jag simmade runt en stund till och med i det 16-gradiga vattnet. Tror att det var avsaknade av skillnad mellan luft- och vattentemperaturen som gjorde det så lätt för mig att komma i.

Vi sa igår att vi skulle ta en cigarilll idag också för att försöka få slut på dem. Vid frukost sa jag att brorsan skulle ge mig en timme. Men som tur var kom det inte på tal igen. Tror inte han var så sugen heller om jag ska vara ärlig.

Mycket vitlök i avsluningsfasen. Åt grillade biffar med tzatsiki och potatis och morötter i ugn. Aaaah, så gott! Jag vill kunna grilla hemma! Det är ju så gott.

Känner mig lite sträv i halsen idag. Det skulle kunna bero på ett stort intag av cigariller i helgen möjligen...

Kommentarer
Postat av: Tommymoa

Good web with cool info. Thanks.

2009-04-06 @ 10:48:36
URL: http://tommymoa.myblog.de

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0