Första åket

Jag är i himlen. Var och hämtade min fina lilla dammsugare och bar hem. Den var inte särskilt tung och jag log hela vägen hem. Var förstås tvungen att provköra den på en gång. När jag packade upp den undrade jag varför jag inte gjort det här för flera år sen. Allt passade precis ihop, allt hade spärrar, det fanns en automatisk sladdvinda, det finns tre olika munstycken och man kan ändra sugeffekten. Jag blev nästan rörd till tårar (ni förstår hur min gamla dammsugare var, eller snarare inte var).

Jag får erkänna att min gamla var lite nättare att komma fram med, uppenbarligen eftersom den satt på min rygg runt midjan (ja, jag veeet!). Men den här kom ändå åt överallt utan att jag var tvungen att böja mig så mycket. Munstycket gled lätt in under elementen. Det som var lite lurigt var att den sög upp allt som kom i dess väg. Det är jag ovan vid som tusan (börjar inse poängen med att dammsuga). Med den gamla dammsugaren kunde jag suga över diverse grejer och hoppas att det blev lite mer dammfritt. Grejerna skulle i alla fall ligga kvar efteråt det visste jag, frågan är alltså hur mycket damm som då egentligen sögs upp. Men den här har jag redan sugit upp diverse lappar som råkade ligga ivägen och lite annat smått och gått. Jag måste bli bättre på att plocka rent efter mig, annars kommer jag nog att få en större vana i att dissekera dammsugarpåsar framöver. Det vill jag helst undvika.

Förutom allt ovan så är den ju väldigt fin. Var tvungen att motstå impulsen att polera den efter att jag dammsugit klart. Så tar den inte särkilt stort utrymme eftersom den kan stå helt själv på en yta av mindre än 25 kvardratcentimeter.

Däremot insåg jag vad friktionen mot mattan innebär. Jäklar vad svettig jag var efter att ha dammat av min gamla IKEA-matta av obestämbart väldigt dammåtsugande material. Men jag tror heller inte att jag någonsin fått den så ren bara genom att dammsuga den. Brukar få köra den med mattvätt med jämna mellanrum och det är rätt trist att inse hur mycket hår det sitter i den vid dessa tillfällen. Jag tror att den är betydligt renare nu än någonsin förut.

Jag ger min nya dammsugare 4 dammråttor av 5 möjliga. Min lilla ultra silencer. Jag vill kalla den husmusen eftersom den är tyst som en mus, liten som en mus och käkar upp alla smulor jag råkar tappa på golvet. Men jag vet inte om det kan misstolkas.

Kommentarer
Postat av: Paulina

För mig låter det som en dammsugare i topklass. Bra jobbat.

2006-10-18 @ 13:02:13
URL: http://rainfor.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0