Häxor

Det var länge sen jag blev så totalt uppslukad av en bok. Men Engelsforsböckerna av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren har verkligen slukat mig. Jag har aldrig direkt sett mig som en sci-fi-person, men det här går hem.
 
Delvis är jag fascinerad av att läsa om tonåringar. Alla är de så totalt olika mig, när jag gick på gymnasiet, även om de också är olika varandra. Samtidigt är känslan av tonår så otroligt bekant. Allas deras berättelser har spår av igenkänning. Minus att jag inte var häxa. Men nog hade vi häxor hos oss också, på högstadiet i alla fall. Flera stycken faktiskt. Däremot vet jag inte om de väntade på apocalypsen, vilket de här häxorna gör. Böckerna är 600 sidor långa men det märks inte. 
 
Så strax ska jag krypa ner i sängen igen och läsa om häxor, ektoplasma, svart rök, familiaris och annat som hör den magiska världen till. Jag kan inte annat än rekomendera dem. Så inget ont i den här vansinnesförkylningen som ändå har något gott med sig.
 

Kommentarer
Postat av: Fröt

Det bästa jag läst på länge:) längtar efter del 3.

2013-05-11 @ 09:49:09
Postat av: Hanna

Jag med. Lustigt att jag lyssnade på Saras sommarprogram ungefär samtidigt som du nämnde böckerna här. Annars hade jag nog inte hittat dem.

2013-05-11 @ 12:33:17
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0