Listan

Jag har sammanställt en lista under dagen. Titeln på listan är "Ämnen för blogg/terapi". Ja, tänk så nära de tu ibland kan ligga. Jag ska nu delge er denna lista. 
 
- Behovet/försöken att ständigt försöka välja "rätt" (vare sig det gäller inköp, resor eller livsval), och hitta rätt premisser utefter vilka jag ska göra mitt val.
 
- Min oförmåga till relationer med människor.
 
- Min Asperger, den konstanta rädslan att vara med människor, framför allt i grupp. Att försöka tolka och förstå människor, vilket är otroligt svårt såvida de inte är väldigt raka i sin kommunikaiton (vilket inte alltid är fallet). 
 
- Att jag alltid har människor med mig i huvudet och pågående samtal med precis vem jag vill. Det gör att jag nästan aldrig känner mig ensam. Men innebär det att jag inte lever mitt liv till fullo utan istället har de allra flesta relationerna just i mitt huvud?
 
Som ni märker handlar mycket om att göra "rätt". Och då menar inte framför allt rätt utefter de normer som finns i samhället. Snarare tvärtom (förutom när det gäller andra människor, där måste en väl vara lite mer lyhörd). Jag försöker att hitta mina egna premisser. Och det är nog det som är grejen i mitt liv och det som utgör den största delen av min tankeverksamhet. Att försöka hitta de premisser jag vill leva efter. Att definiera dem. För att sedan kunna välja när jag gör avsteg ifrån dem och när de är viktiga. 
 
En del av de här sakerna har jag med största sannolikhet bloggat om många gånger förut. Men bloggen är som det övriga livet. En serie av pågående samtal. Tankar som formuleras om och om igen. Vem vet, en dag kanske jag kan börja formulera svar. Eller premisser. 

Kommentarer
Postat av: Matilda

Det är knepiga grejer, några av punkterna känner jag delvis igen mig i. Jag har ett enormt bekräftelsebehov och funkar endast i grupper där folk är öppna, accepterande och uppmuntrande. I grupper där folk försöker hävda sig, eller tar för sig för mycket fungerar jag inte alls, av många anledningar.

Jag vill ställa en motfråga - kanske mest för att provocera dina tankegångar, så jag hoppas att du inte tar illa upp - men behöver du verkligen definiera premisser för dig själv? Blir det inte ett sätt att kontrollera världen lite mer? När det verkar som att du egentligen letar efter ett sätt att släppa lite på den kontrollen och vara mer avslappnad i relationen med omvärlden?

2013-03-15 @ 22:02:44
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Hanna

Så är det helt klart. Jag gillar inte att släppa eller tappa kontrollen. Och så är det den där konstanta jakten på att försöka hitta rätt svar. Jag vet inte varför det är så viktigt för mig. Ibland är jag ju väldigt bra på att gå på känsla. Det är som att jag inte kan tillåta mig sådant leverne fullt ut. Lite späkande så där. Som för att väga upp. Yin och yang. Karma. Balans. När jag har det som bäst måste det alltid hända något dåligt (och nästan alltid gör det konstigt nog också det).

2013-03-15 @ 22:51:56
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Hella

Att prata med psykolog en period förra året betydde otroligt mycket för mig. Att släppa kontrollen så pass att jag pratade med en helt för mig då, främmande person. Det var väldigt frigörande och tillförde mig viktiga bitar just då som nu idag har förändrat mitt sätt att leva och tänka. Kanske blir det så även för dig, om inte så har du ju iallafall provat.

2013-03-16 @ 19:48:12
Postat av: Lennart

Asberger? Ville bara säga att jag brukar oftast först ta på mig högra strumpan först och sen vänstra, sen kliver jag i kalsongerna med högra foten först. När jag har gjort det annorlunda ha jag fått höra att jag har gjort det fel? Samtidigt så känns det konstigt, är det sån jag är?
Men det händer faktiskt många gånger att jag glömer att ta på mig kalsonger, jag drar bara på mig byxorna snabbt och går till spårvagnen. Men varför bryr sig? Vem vet?

2013-03-17 @ 21:13:05
URL: http://autobahnfahrer.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0