Jag ger er - Norrlands inland!

Norrlands inland avfolkas. Om utveckligen i Åsele håller i sig kommer samhället vara helt dött om 55 år. Jag tycker det känns otroligt sorgligt. Särskilt som det ju faktiskt finns människor som vill bo där. Men förutsättningarna gör det svårare och svårare för varje år då vård och omsorg läggs ner och tvingar människor att resa längre och längre för att få sina behov tillgodosedda. Hela syftet med att bo i ett litet samhälle är väl just att ha nära till det som man behöver mest. Detta tas ifrån många inlandsbor i Dorotea, Åsele och på andra platser. 
 
Det känns också sorgligt att samhällen ska dö medan människor i storstäderna trängs och betalar hutlösa priser för boende. 
 
Jag kommer från Sveriges mellanland. Har bott nära eller i Stockholm 30 år av mitt liv. Jag flyttade till Umeå och konstigheten i detta märks på vilka frågor människor har ställt mig i och med att de förstått att jag lämnat Stockholm för Västerbotten. Varför? Ingen skulle fråga mig detta om resan varit den motsatta. 
 
Det känns trist att det som är normen också är det som är lättast. Ger det oss mest livskvalitet att bo i en storstad? Det har jag svårt att tro. 
 
Min dröm har länge varit en egen ö. Och för fyra år sen blev det lite lite tydligare. Jag vill komma närmare naturen, så där som man gör om man flyttar norröver. För 2,5 år sen flyttade jag norröver, om än till Umeå. Det var steg ett. Vi får se när jag lyckas iscensätta steg två. 
 
Till dig vill jag säga: Gör något unikt. Gå mot strömmen. Flytta till Norret. Bara göre. 
 

Kommentarer
Postat av: Fröet

jag kommer definitivt inte att bo i en storstad hela livet. mitt hjärta längtar alltid norrut.

2013-03-23 @ 08:51:18
Postat av: Anonym

Å, va mina tankar har gått norrut. Hade nog passat mig. Åtminstone vinterns snö, men icke sommarens myggor. :-/ Nu är man ju liksom en utvidgad familj, med två pappor och fyra barn och en mor som börjar bli till åren 30 mil bort. Många viljor och måsten, men jag själv hade nog (o ... eller)förskräckt sagt Ja.

2013-03-23 @ 20:19:22
Postat av: smultron

Gjorde det igen! Glömde fylla i att det var jag, smultron, som skrev. :-)Men jag är impad och lite glad för att det nånstans ändå går att lämna en kommentar utan en massa ifyllda uppgifter innan. :-)

2013-03-23 @ 20:21:01
Postat av: Hanna

Frö: Go for it!

Smultron: Haha, visst är det helt galet på vissa bloggportaler hur komplicerat det är att lämna avtryck. Snön - ja underbar. Myggen - har inte alls lidit, men jag bor ju i en stad också. Men visst kan det vara svårt att få ihop allt med en flytt. Det är väl inget man gör i onödan i alla familjesituationer.

2013-03-23 @ 22:22:57
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0