Det blir en bra dag

Vad som händer och vad jag gör. Ibland är det svårt att veta vad det är som gör att saker händer en. Jag lever i tron att jag till största del måste få saker att hända genom min egen handling. Genom att vara aktör eller regissör eller vad man vill kalla det. 
 
Nu har jag bestämt att det ska hända något bra varje dag i mitt liv. Och jag kan förstås inte förvänta mig att det ska hända av sig själv. Jag menar det kommer inte bli norrsken varje dag i mitt liv precis. Så jag måste göra något bra varje dag. 
 
Igår gick jag och bastade. På väg dit lyssnade jag på podd-radio. För mig är båda dessa entiteter exempel på livskvalitet. Jag är en person som alltid eller oftast mäter eller klockar eller på andra sätt värderar mina aktiviteter, vardagliga som stora. Men i bastun finns det bara två lägen: jag trivs och sitter kvar eller jag är varm och går ut och duschar. Inget annat avgör längden på mitt bastande. När jag går därifrån är jag varm, mjuk och känner mig finskare än någonsin. Bastun gör gott för både kropp och själ. 
 
Idag höll dagen på att inledas med något dålig. Jag hann tänka: jahapp, jag som trodde att det här skulle vara en bra dag. Men så vände det hela. Det dåliga blev bra. Och vid lunch hade jag haft en intressant samtal om konsumtion och trender med en kollega som slutade med att vi konstaterade att den andra var en intressant person. (Det är för övrigt på lunchen jag lär mig mest och som det mest intressanta i livet händer.)
 
Det var dagens bra. Men imorgon är det dags att uträtta nya stordåd. Varje dag ska det hända något bra. Jag ska se till att något med min dag är bra. Vi får se vad det kan tänkas bli imorgon. 

Kommentarer
Postat av: Frö

Att basta har varit en del av hela min uppväxt. Nu var det längesen. Du fick mig att längta...

2013-03-18 @ 18:19:54
Postat av: Lennart

Ville bara säga en sak. Förlåt för att jag har skrivit en massa svammel. Många gånger när saker och ting går emot mig så jagar jag lätt upp mig, det är en av mina svagheter. Är så less på min dator att jag tappade kontrollen på mig. Jag hatar mig när det händer. Så skäms jag också.
Fast jag undrar ändå lite lätt hur det har gått för Fröet och vad hon gör nu. Jag saknar hennes bloggande.
Än en gång, förlåt, jag ska gömma surfplatan nästa gång!

2013-03-18 @ 20:00:06
URL: http://autobahnfahrer.blogg.se
Postat av: Matilda

"Morgonstund har guld i mun". "Hade kvällstund haft guld i mun hade det inte varit mycket tid att hinna använda guldet".

Typ. ;)

2013-03-18 @ 20:00:50
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Hanna

Frö: Det är ljuvligt. Alltid.
Lennart: Ingen fara. Nya tag bara.
Matilda: Någon klok person lär ha sagt det ja ;)

2013-03-18 @ 20:21:24
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Frö

Med mig är det same same but different. Jag kommer inte tillbaka. Bloggen är en svunnen tid för mig.

Tur att du håller fanan högt Hanna. :)

2013-03-18 @ 21:11:13

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0