Ur led

Tid. Jag fick en tidpanik i söndags. Jag kom att tänka på hur snabbt den går. Och hur upplevelsen av tiden är att den går snabbare, med tiden. Ett år nu är 1/33 liv. Ett år när jag var 5 var 1/5 liv. Ett år då - en evighet. Ett år nu - överblickbart. 
 
Tid. Den rusar. Jag har hela tiden haft ett mål i mitt liv. Ett nästa steg. Något jag ska uppnå. Det har gjort att tiden varit min vän. Jag har gått med tiden.
 
Jag har inte längre ett mål. Mitt mål är att leva det här livet jag gör exakt nu. Jag vill inte riktigt att det ska ta slut. Jag vet inte heller vad som kommer efter den. Jag vet inte vad jag vill ska komma efter den. 
 
Jag vill inte att tiden ska gå. Men den gör ju det ändå. Och det är en mycket jobbig känsla. 

Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag har haft tidspanik/dödspanik sedan jag var liten, det kan vara riktigt besvärligt när man kommer in på sådana här tankebanor. Jag försöker undvika det eftersom det skapar ångest. I synnerhet då familjestatistiken indikerar att jag levt halva mitt liv redan...

Just nu är jag jätteglad att jag inte behöver tänka på en framtid de nästkommande fyra åren, men om tre år kommer det bli jobbigt igen. Jag har inga tröstande ord att ge, mer än försök att njuta av livet som det är nu! Sedan går det ju alltid att göra en postdok, eller kanske en till doktorandutbildning. Tiden kommer som sagt att springa på ändå, så det är lika bra att försöka ha lite kul :)

2013-02-05 @ 20:54:49
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Hanna

Den där dödspaniken är verkligen inte att leka med. Den dyker upp titt som tätt här också, fast faktiskt allt mer sällan nu. Konstigt nog. Men alltid på kvällen. Man ska verkligen inte tänka på sådant, det hjälper ju inte. Oftast gör jag det inte. Men den dyker ju upp ibland. Tyvärr.

2013-02-05 @ 21:39:58
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0