Humor och kön

Jag ba skoja.
Tål du inte ett skämt?
Har du ingen humor?
 
Jag vet inte om jag sagt det förut. Men jag forskar alltså på humor. Humor och kön. I TV-programmet Parlamentet. En dag ska jag berätta mer om det. Och varför det är så intressant. 

Kommentarer
Postat av: Fia

Oh, vad bra att någon äntligen forskar på det. Jag märkte skillnad på hur elever tilltalar varandra i skolan sedan de här programmen kom med den elaka tonen som signum. Där de skrattar mest åt den som kan förolämpa mest vulgärt och rått, för det är en tävlan om hur lågt man kan sänka sig. Ungar matas med den här inställningen att förolämpningar är roliga, och de kan kanske inte läsa av ironi lika bra som vuxna, så ordväxling kan bli väldigt brutal och ful. Många blir ledsna, sårade, förolämpade, tillplattade, men det är svårt att få alla att förstå fullt ut vilket fult språkbruk det är, eftersom det sanktioneras i sveriges television på bästa sändningstid, och där etablerade och respekterade skådespelare och underhållare hyllas för sina förolämpande insatser. Det är helt klart att den här typen av program med den typen av humor har påverkat inställningen till vad som är anständigt eller ok att säga. Förolämpningar kan gömmas bakom "tål du inte skoj?", men förolämpningen är fortfarande lika grov och ful. Jag hatar när tv för våra licenspengar producerar program som hjälper mobbare att göra livet surt för andra. Hoppas att din forskning sprids vida omkring!!

2013-02-27 @ 09:16:30
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Hanna

Det finns väldigt mycket intressant när det gäller humor. Själv är jag främst intresserad av vem som "får vara" eller "blir" rolig beroende på hur deltagarna skapar situationen tillsammans. Får alla samma möjligheter och vilka förväntningar har olika personer på sig. Sådant tycker jag är intressant.

2013-02-28 @ 07:05:28
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0