Livsstilen

Av någon outgrundlig anledning, som jag nog får kalla arbetsskada, har jag sett samtliga avsnitt av "Svensk humor" i SVT. Jag har inte skrattat så mycket, däremot har jag fått andra tankar. Igår handlade programmet om Livsstilen.
 
Många människor spenderar en hel del tid på att försöka anpassa sig till världen, samhället, andra mäniskor, annat. Det är en slags konformeringsprocess och vi gör det för att känna trygghet och samhörighet. Men det innebär också att vi någonstans på vägen glömmer oss själva, vad vi själva verkligen vill. Jag gissar att det är en sådan sak som man kan komma att ångra om man någon gång ska sammanfatta sitt liv.
 
Av många anledningar ägnar jag ganska mycket tid till att fundera över mina livsval. Det jag kommer fram till i stort är att det nästan är omöjligt att veta vad jag vill och vad känslan av konformering vill mig. För ibland upplever jag också att jag vill något som gör mig avvikande, till stor del för att det gör mig avvikande. 
 
Jag tror att det är tid väl investerad att hela tiden fundera över sina val och möjligheter i livet. Allt för att försöka följa sin innersta vilja. Men lätt är det ju inte. Att veta.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag vet inte om jag funderar hela tiden på exakt vad jag vill och så, ibland kommer det bara instinktivt och ibland när jag är osäker så får känslan guida. Men ganska ofta har det blivit att jag av princip gjort tvärt om alla andra bara för att jag inte vill följa strömmen. Som du skriver, att bara följa strömmen utan att fundera över varför man gör det kan få oanade följder...
Svensk humor tyckte jag var smått jobbig, det slutade med att jag bara såg Anders och Måns-snuttarna på webben för att bespara mig allt det andra.

2013-12-09 @ 20:32:06
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Fia

Det är svårt att komma underfund med sina egna sanningar men ännu svårare att leva så att man är sann mot sig själv.

2013-12-09 @ 20:43:27
URL: http://gazebook.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0