Du är vad du kommer ifrån?

Jag tänker ibland på möjligheter som man ges i livet beroende på var och med vem man växer upp. Hur stor prägel föräldrarna sätter på ens liv. När jag hör framgångsrika människors berättelser blir det det extra tydligt, sig själv är det alltid svårt att se. Jag är smått besatt av TV-serien Nineties i SVT. 90-talet var min tonår, alla avsnitt innehåller en stor portion musik-nostalgi. 
 
Men framför allt är det spännande att höra varifrån musikerna kommer, hur de hamnade där de gjorde. Senast hörde jag om Wyclef Jean och hur han växte upp med pappa som var präst. Det var i kyrkan han började hålla på med musik, dirigerade körer, lärde sig spela olika instrument. Grunden till hans musikaliska genialitet las där och då. 
 
Själv växte jag som ni kanske vet upp i en färghandel. Det är alltså det arvet jag har fått förvalta. Jag vet att det var många intressen som närdes i den där färghandeln, med allt konstnärsmaterial, alla kulörer och allt kladdande med färg. Men det var ju inte framför allt hantverket vi ägnade oss åt i färghandeln. Det jag tror att jag har fått med mig, utöver spetskompetens inom algtvätt och medikamentet Axelssonss special, är nog serviceviljan. Den sitter djupt rotad i mig. Oavsett om jag arbetar eller strosar på stan känner jag ett inre tvång att göra mitt yttersta för att hjälpa människor till rätta. Kanske märks det på mig, för även när jag själv turistar kommer det ofta fram människor och frågar om vägen och annat. 
 
Vilken är din uppväxt-talang?

Kommentarer
Postat av: Matilda

Hmm... Rent spontant: samla på allt för mycket (i synnerhet böcker), läsa, bo på för stor yta, överleva på lite pengar. Men jag bär säkert med mig mer, måste grunna lite mer!

2013-08-07 @ 12:50:56
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: smultron

Jag tror att jag hade gillat att växa upp i en färghandel. :-) Vet inte om jag har några uppväxt-talanger, men jag har nog ganska god hand både med småbarn och hundar.

2013-08-07 @ 14:32:46
Postat av: Jazzhoppan

Jag är delvis uppväxt på en frisörsalong så dofterna av läggningsvätska, permanentolja och från en varm torkhuv sitter djupt rotat. Det är mamma för mig. Och välmålade naglar, alltid läppstift, handväska och cigarettetui :-)

2013-08-07 @ 17:58:33
Postat av: Fia

Jag är uppväxt bland kameror och fotografier, mörkrum och linser. Har lyssnat på otaliga bildanalyser fotografer emellan i bohemiska miljöer.

2013-08-08 @ 09:29:29
URL: http://neverkeso.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0